Neler Yeni

Sesimin Kalınlığı Hakkında :/

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım ama sesim 25 yaşındaki biri gibi çıkıyor (belkide ondan da kalın) ve diksiyonum da çok iyi değil bu yüzden de çok özgüvensizim, bu ses olayı yüzünden resmen insanlar ile konuşmaktan utanıyorum. Diksiyon işine gelirsek, 3 yıl önce diş teli taktırdım ve taktırdığımdan beri peltek ve "Ş" ağırlıklı konuşuyorum ve böyle konuşmaya hala alışamadığım için bazı yerlerde baya kekeliyorum. Yani diksiyon olayı en fazla 1 yıla kadar çözülür diye düşünüyorum ama şu ses işini ben mi gözümde çok abartıyorum yoksa gerçekten önemsenecek bir şey mi hala bilmiyorum. Bu özgüvensizliği yenmem için "insanlarla konuş" demekten başka önerebileceğiniz bir şey var mı? (buraya kadar okuduysan çok teşekkürler :))

Deliever

80+ Bronze
Arkadaşlar ben 14 yaşındayım ama sesim 25 yaşındaki biri gibi çıkıyor (belkide ondan da kalın) ve diksiyonum da çok iyi değil bu yüzden de çok özgüvensizim, bu ses olayı yüzünden resmen insanlar ile konuşmaktan utanıyorum. Diksiyon işine gelirsek, 3 yıl önce diş teli taktırdım ve taktırdığımdan beri peltek ve "Ş" ağırlıklı konuşuyorum ve böyle konuşmaya hala alışamadığım için bazı yerlerde baya kekeliyorum. Yani diksiyon olayı en fazla 1 yıla kadar çözülür diye düşünüyorum ama şu ses işini ben mi gözümde çok abartıyorum yoksa gerçekten önemsenecek bir şey mi hala bilmiyorum. Bu özgüvensizliği yenmem için "insanlarla konuş" demekten başka önerebileceğiniz bir şey var mı? (buraya kadar okuduysan çok teşekkürler :))
Evet okudum, ama ses kaydı atarmısın. Çok merak ettim de. :)

Beren

80+ Gold
Pelteklik sıkıntı değil ve sesin ne güzel işte kalın kalın ne güzel , niye sende özgüven eksikliği yapıyor ki ?

Son düzenleme:

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pelteklik sıkıntı değil ve sesin ne güzel işte kalın kalın, ne güzel niye sende özgüven eksikliği yapıyor ki ?
İnsanların önünde baya bi kekeleyip rezil olucam diye korkuyorum sanırım
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet okudum, ama ses kaydı atarmısın. Çok merak ettim de. :)
Maalesef, utangaçlık konusu :/

Pelteklik sıkıntı değil ve sesin ne güzel işte kalın kalın, ne güzel niye sende özgüven eksikliği yapıyor ki ?
Aslında tam kalın da değil, tuhaf bir sesim var

Deliever

80+ Bronze

Sesinin kalın olması iyi bir şey bence. Utanmana gerek yok.

Poyraz Efendi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,260
İsim
Ender Kaynarca
Hocam sesin kalın olması sıkıntı değilde tiz olması sıkıntı bunlar geçecektir 1 yıla :D

Beren

80+ Gold

Aslında tam kalın da değil, tuhaf bir sesim var
Ya ne rezil olacan konuş gitsin işte dalga geçiyorlarsa sende geç veya gül geç ne olacak en fazla azcık arsız olman iyi .

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Deliever

80+ Bronze

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Ya ne rezil olacan konuş gitsin işte dalga geçiyorlarsa sende geç veya gül geç ne olacak en fazla azcık arsız olman iyi .
Doğru diyorsunuz, çok doğru diyorsunuz ama yapamıyorum işte, bir şey beni engelliyor sanki,

Alper Arıkan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Benimde yaşım 12, son kere soruyorum lütfen ses kaydını atarmısın.
Dedim ya utangaç olduğum için ve şu an gece olduğu için atamam

Üzülme eminim senin ses tonuna sahip olmak isteyen çok insan vardır. İlerde ne demek istediğimi de anlarsın. Kalın ses kötü bir şey değil.
Etrafımdaki çoğu kişiye böyle dediğimde, sesinin kız gibi çıkmasından iyidir diyorlar, doğru da söylüyorlar aslında

ahenk'

80+ Silver
Kitap okurken içinden değil de sesli oku. Bunun diksiyonuna etkisi olacaktır. Bunun yanında sesini tizleştirmek için kafa sesi çalışman gerekiyor. Bu konudan muzdarip olan herkese bunu öneriyorum. Kafa sesini araştırıp 2-3 hafta aralıksız yap. Etkisini göreceksin.

Top Bottom