Sevdiğinden Bile Kısa Olmanın Ezikliği.

Öncelikle herkese iyi forumlar. Her ne kadar dalga geçiliceğimi bilsemde bugün bu konuyu açmak istedim. Öncelikle 13 yaşındayım, 161.5-162 boyum var yanılmıyosam 50 kiloyum (yağ oranım yüksek) tahmin ettiğiniz gibi erkek çocuğuyum.Boyumun kısa olması beni cidden çok rahatsız etmeye başladı,hoşlandığım kız bile benden 4-5cm uzun ve açılmaya bile korkuyorum boyumla dalga geçer diye,boyumu nasıl uzatabilirim? Bilen abim,ablam veya kardeşlerim varsa bana yardımcı olur musunuz?
13 yasinda benim de boyum o civarlardaydi sevdigim kizin en yakin arkadasi bana cuce diyodu dalga geciyodu ama isler pek boydan yurumuyor aslinda.Cok once ayrildik ama yine de sevgili olduk bir sure.Simdi 17 yasindayim boyum 176.Bu uzama meselesi de kisiden kisiye degisir ama su an zaten yasin kucuk belli olmaz yani
erkekler 22 yasina kadar uzayabiliyor diye biliyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Boy ve kilo olarak ortalamanın üzerindesin. Yaşın da daha çok ufak, o boyun 170 - 180 lere kadar uzar. Basketbol oyna, yüzmeye çalış imkanın varsa. Bunlar ergenlikte boy uzamasına yardımcı olur. 13 yaşındaki bir çocuğa, boy uzaması için hastaneye gidip ne gibi bir ilaç vermelerini bekliyorsun ki?
hocam benim arkadasim da o yaslarda gitti, hormon eksikligi tespit ettiler igne kullandi uzun bi sure
Icinin rahat etmesi icin ufak bi kontrolun zarari olmaz

sabret daha ufaklıksın 6 sene boyunca boyun uzayacak öyle düşün bayan kısmı ergenliğe erken girer gelişim hemen biter en az 10cm daha uzarsın sen

Öncelikle herkese iyi forumlar. Her ne kadar dalga geçiliceğimi bilsemde bugün bu konuyu açmak istedim. Öncelikle 13 yaşındayım, 161.5-162 boyum var yanılmıyosam 50 kiloyum (yağ oranım yüksek) tahmin ettiğiniz gibi erkek çocuğuyum.Boyumun kısa olması beni cidden çok rahatsız etmeye başladı,hoşlandığım kız bile benden 4-5cm uzun ve açılmaya bile korkuyorum boyumla dalga geçer diye,boyumu nasıl uzatabilirim? Bilen abim,ablam veya kardeşlerim varsa bana yardımcı olur musunuz?
14 yaşında falan boy patlaması oluyor 10cm uzarsın ama seninde gayret etmen lazım ben d3k2 vitamini ve yatmadan önce boy uzatma egzersizleri yapıyorum (omurgayı esnetiyor) boy uzaması için en önemli şeylerden biri yatmadan önce asla bir şeyler yeme insülin büyüme hormonu salgılamayı engeller ve 8 saat uyku yeme içme olarak süt ürünleri yemelisin çinko için

Son düzenleme:
kanka boyun kötü değil ama sana tavsiyem bol bol süt iç , basket oyna , yüz. yazın boş zamanlarında basketbol ve yüzmeyi yaparsın
lise 1 de arkaaşım vardı boyu 148 filandı lise sonunda 175 filan oldu

normal kızlar bu yaşta büyüyorlar genelde .
Ben de o yaşlarda kızlar büyükken biz çocuk gibi kalıyorduk şu an neredeyse hepsinden daha büyüğüm .
Gene de doktora görünebilirsiniz.

Yasin daha küçük boyunun uzama ihtimali yüksek boyunun kisa olmasına bakma bir insan senin fiziksel özelliklerini ile dalga geçiyorsa başarısı yok sadece şans ile elde ettiği seyle ovunuyordur. Ayrıca ne derler
Poposu yere yakın olandan korkacaksın.

Belki benim 13 yaşında ki halimden uzun olabilirsiniz ama endişelenmek için daha erken, boyunuz uzar. Çevreme bakarak söylersem erkekler 14 - 15 - 16 yaşlarında daha hızlı uzuyor ama 19 yaşında olup da hala boyu uzayan birini tanıyorum (Veya en son 18 yaşında uzamıştır.). Stres yapıp kendinize zarar vermeyin 16 yaşınıza geldiğinizde bir ortopedi doktoruna gidip kesin sonucu da öğrenirsiniz. Umarım uzarsınız.

Şu an zaten uzama çağındasın merak etme daha uzun olacaksın

Hay ben bu sosyal medyanın... Oğlum daha 13 yaşındaki bir birey neden boyunun kısalığından dolayı üzülüyor lan? Bu nasıl bir algı? Kardeşim 13 yaşında senin dertlerin oyun falan olması lazım. Ne kızı ne arkadaşı? Boyun da gayet normal yani yaşına göre. 20 yaşında boyu 160 olan milyon tane insan var.
bu tür ucube algılar en çok tiktok'tan çıkıyor, ben eskiden tik tok'ta ekseriyetin ***** olması kapatmamız gerektiği anlamına gelmez kapatınca salaklar gitmeyecek cart curt fikirlerindeydim ama artık kesinlikle yasaklanmasını destekliyorum. Özellikle taa küçüklüğünden beri tiktok kullanan kişilerden gördüğüm tecrübeler vs.

bu tür ucube algılar en çok tiktok'tan çıkıyor, ben eskiden tik tok'ta ekseriyetin ***** olması kapatmamız gerektiği anlamına gelmez kapatınca salaklar gitmeyecek cart curt fikirlerindeydim ama artık kesinlikle yasaklanmasını destekliyorum. Özellikle taa küçüklüğünden beri tiktok kullanan kişilerden gördüğüm tecrübeler vs.
Zaten öyle hocam. Bu çocuğun yaşında bir kardeşim var, ne kadar sildirdiysem tekrar yükledi o lanet uygulamayı. Orada ne akım olursa onu yapıyor. Artık kendi hayatlarına karar veremiyorlar; nasıl yaşayacaklarına, hobilerinin neler olacağına, hatta hangi yemeği tüketeceklerine bile sosyal medya karar veriyor. Ve bunun farkında değiller.

Zaten öyle hocam. Bu çocuğun yaşında bir kardeşim var, ne kadar sildirdiysem tekrar yükledi o lanet uygulamayı. Orada ne akım olursa onu yapıyor. Artık kendi hayatlarına karar veremiyorlar; nasıl yaşayacaklarına, hobilerinin neler olacağına, hatta hangi yemeği tüketeceklerine bile sosyal medya karar veriyor. Ve bunun farkında değiller.
Tiktok gibi saçma uygulamalar hayata yön veriyor cidden çok garip ve saçma.Ben şuan 15-16 yaşımdayım lakin insta bile kullanmak istemiyorum çünkü sarmıyor. Bu yaşlarda tiktok filan kullandırmak ailenin işleyebileceği en büyük suçlardan.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,160,841
Üyeler
184,348
Son üye
Ali12345
Geri