Seviye tespit sınavı mantıklı mıdır ?

Dolar Bey

80+ Silver
Reaksiyon skoru
3,218
Bütün okullarda yok diye biliyorum, şahsen hiç görmedim çünkü 11 yıldır aynı okuldayım.
Seviye tespit sınavı yani sınıf belirleme sınavı diye bir sınav var.
Her dersin olduğu sınava giriyorsunuz ve alacağınız puana göre tembelseniz tembel sınıfa, çalışkansanız çalışkan sınıfına giriyorsunuz.

Bizim okul böyle ve ben orta sınıftayım.
Her ne kadar beni pek etkilemesede alt sınıfta yani tembel sınıfta tembel olan kendini geliştirmeye fırsat bulamıyor çünkü etrafında tembeller var ve ders verimli geçmiyor. (Deneyimledim ve kurtulmak zor)

Ben 5. Sınıftan beri bu sistemde 2 ayda bir sınava giriyorum ve iyi alırsam çalışkanla aynıyım, kötü alırsam tembelin yanında kalıyorum ve ister istemez kaynaşınca sınıf çıkmakta zorlaşıyor,bu sefer tembel kalıyorum.

Sizce sistem doğru mudur ?
Değilse veya doğruysa sebeplerini açıklayınız.

Şahsen ben mantıklı bulmuyorum.

Önceden bizde de vardı amacı okuyacak ve okumayacakalrı farklı sınıflara atmak çalışanlara engel olmasın maksat ben de saçma buluyorum aslında

Önceden bizde de vardı amacı okuyacak ve okumayacakalrı farklı sınıflara atmak çalışanlara engel olmasın maksat ben de saçma buluyorum aslında
Tembel nolacak bu durumda ?
Yine tembel kalacak.

Bütün okullarda yok diye biliyorum, şahsen hiç görmedim çünkü 11 yıldır aynı okuldayım.
Seviye tespit sınavı yani sınıf belirleme sınavı diye bir sınav var.
Her dersin olduğu sınava giriyorsunuz ve alacağınız puana göre tembelseniz tembel sınıfa, çalışkansanız çalışkan sınıfına giriyorsunuz.

Bizim okul böyle ve ben orta sınıftayım.
Her ne kadar beni pek etkilemesede alt sınıfta yani tembel sınıfta tembel olan kendini geliştirmeye fırsat bulamıyor çünkü etrafında tembeller var ve ders verimli geçmiyor. (Deneyimledim ve kurtulmak zor)

Ben 5. Sınıftan beri bu sistemde 2 ayda bir sınava giriyorum ve iyi alırsam çalışkanla aynıyım, kötü alırsam tembelin yanında kalıyorum ve ister istemez kaynaşınca sınıf çıkmakta zorlaşıyor,bu sefer tembel kalıyorum.

Sizce sistem doğru mudur ?
Değilse veya doğruysa sebeplerini açıklayınız.

Şahsen ben mantıklı bulmuyorum.
Mantıksız buluyorum lgsden kötü alan iyi bir üniversiteye gidemez gibi bişey bu mesela şey var 5.sinifta dil sınavı yapıp ing sınıfı açıyorlar 1 tane o mantıklı bence bu saçma

Bizim lisede LGS puanına göre yapmışlardı direkt. Sizde sanırım her sene sınavla sınıf değişiyor. Etik de değil bence

Bizim lisede LGS puanına göre yapmışlardı direkt. Sizde sanırım her sene sınavla sınıf değişiyor. Etik de değil bence
Bence de hocam bu durumda kimse sınıf değişmiyor, lisede 3 yıldır tanıdıklarım şuan aynı sınıf seviyesindeler. Tembellerde aynı şekil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,409
Üyeler
184,620
Son üye
copp
Geri