Neler Yeni

Şeytan Allah'a karşı gelmeseydi ne olurdu?

Dahası  
Reaksiyon skoru
65
İsim
.
Arkadaşlar bildiğiniz üzere şeytan, Âdem'e (as) secde emrine muhalefet edip Allah'a isyan ettikten sonra cennetten kovuldu ve şeytan karşı çıktığı için cehennem diye bir yer var diye biliyorum. Sizce şeytan Allah'ın emirlerine karşı gelmeseydi ve tüm insanlar cennete gitseydi, Kuran-ı kerim ve tevrat, incil gibi kutsal kitaplar hiç olmaz mıydı? Ve tüm insanlar Müslüman olarak cennette mi olurdu?

The Batman

80+ Silver
bunun böyle olacagı zamanında yazılmış eger şeytan olmasaydı illa başka bir şey olurdu bence sonuc degişmezdi

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,823
İsim
Doruk
Arkadaşlar bildiğiniz üzere şeytan, Âdem'e (as) secde emrine muhalefet edip Allah'a isyan ettikten sonra cennetten kovuldu ve şeytan karşı çıktığı için cehennem diye bir yer var diye biliyorum. Sizce şeytan Allah'ın emirlerine karşı gelmeseydi ve tüm insanlar cennete gitseydi, Kuran-ı kerim ve tevrat, incil gibi kutsal kitaplar hiç olmaz mıydı? Ve tüm insanlar Müslüman olarak cennette mi olurdu?
Şeytanın Tanrı tarafından kötülük yapmasına izin verilmesi olayını açıklayabilecek hakim biri var mı? Madem tanrı iyiliğimizi düşünüyor niye bizi dinden çeldirmeye çalışan birinin faaliyetlerine izin veriyor ki?
Senin sorduğun konuya gelirsek büyük ihtimalle olmazdı çünkü cennette nesillerini devam ettiremiyorlardı.Üreme ve Cinsellik bilincini elmayı yedikten sonra kazanıyorlar diye biliyorum.

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,578
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Erdem can
mantıken sorunun cevabı evet ama asıl cevabı sanırım asla bilemicez :D

umuttt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,537
İsim
umt
Discord
umt#4257
kötülük diye bir şey olmazdı heralde nerden bilelim knk müneccim miyiz

Mehmetcan_kok_3449

80+ Bronze
Şeytanın Tanrı tarafından kötülük yapmasına izin verilmesi olayını açıklayabilecek hakim biri var mı? Madem tanrı iyiliğimizi düşünüyor niye bizi dinden çeldirmeye çalışan birinin faaliyetlerine izin veriyor ki?
Senin sorduğun konuya gelirsek büyük ihtimalle olmazdı çünkü cennette nesillerini devam ettiremiyorlardı.Üreme ve Cinsellik bilincini elmayı yedikten sonra kazanıyorlar diye biliyorum.
bence bı denge olması için izin verildi çünkü insanlarda beyin diye bir organ var onunla iyi ve kötüyü ayırt edip kendi kararını verebilir ve sonuçlarına katlanır.

TİTAN.

80+ Platinum
Belki böyle bir olay olmadığı içinde olabilir
Bir şey değişmezdi
Ama olmuşta olabilir

TamerKs

80+ Silver
Cehenneme kovdu, Allah dilerse şeytanı yok edebilirdi. Şeytan, Allaha "kullarını yoldan saptıracağım" der, Allahta " Gerçek müminleri yoldan saptıramazsın, seni yok etmiyorum fakat senin cezanı mahşer gününe kadar erteliyorum." diye buyurur ve insanlar için sınav ortaya çıkmış olur.

İslam dinini diğer dinlerden ayıran mesele da bu zaten, diğer dinler "hırsızlık yapma" "fakire yardım et" "iyilik yap" gibi nasihatler verirken İslam dininde bunları nasıl yapacağımızıda söyler. Örneğin, kuran da parasal dengenin oluşması için zekat verin denilmekte ki eğer tüm insanlar zekat verse tek bir kişi açlıktan ölmez (istatisklere dayanarak söylüyorum) mesela dünyanın en zengin 3 insanın parası "47 ülkenin" gelirinden daha fazla parayı sahip.

Şeytan olmasaydı sınavda olmazdı tahminimce, sınav olmayacaksa dünya hayatı hiç olmaz zaten, dolayısıyla cennete giderdik bence.

"Ölmeden ölünüz"

Top Bottom