Neler Yeni

Şeytan, Melek ya da Cin Değildir

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Yo, ama yapmasam olmazdı.
Bu arada eline sağlık uğraşılmış.
Teşekkür ederim. Müslüman bile değilim bu arada ben. Din üzerine açtığım konular genelde aklıma takılan şeyleri yanıtlamak amaçlı oluyor. Bir gün müslüman olup da sizi de bilgilendirmek için açarsam o zaman anlayın ki 2. Hakan'ım. :D

helallao

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Helal Lao
Kural 18: Eski Konuları Yükseltmek
Merhaba selamlar. Bugün din üzerine bayağı bilgili bir hocamla görüştüm. Kendisi uzun yıllar Mısır'da yaşamış şimdi ise Şanlıurfa'da yaşayan biri. En çok merak ettiğim şeylerden biri olan Şeytan meselesini sordum ona. Aldığım cevap ise ilginçti, buyrun ne söylediğini anlatayım.

-Şeytan ile İblis aynı varlıklar mı?

Cevap: Evet, tamamen aynı varlıklar.

-Şeytan cin midir melek midir?

Cevap: Melekler nurdan cinler ise dumansız ateşten yaratılmıştır. Şeytan ise dumanlı ateşten yaratılan bir varlıktır. Cinlerin iradeleri vardır fakat Allah'a kulluk ederler, meleklerin ise iradeleri yoktur ve Allah'a hizmet ederler. Şeytan ise çok uzun bir süre boyunca Allah'a hizmet etmiş, Allah katında çok yüksek bir mertebeye sahip (Adem yaratılmadan önce Allah katında en yüksek mertebeli canlı o idi), Allah'a hizmet etmesine rağmen kendi iradesine de sahip olan ve tek olan (Eşi olmayan) bir varlıktır.

-Bakara 34'te Şeytan'a melek deniyor, bu durum neden böyle?
Alıntıyı görüntüle

Cevap: Buradaki karışıklık tamamen çok geniş bir kapsamı olan Arap edebiyatındaki hitabetten kaynaklı. Arap edebiyatında 2 farklı etken olunca ve miktarca az olan etken %15'in altındaysa sadece çok olan etken ile seslenilir. Örneğin 99 erkek 1 kızdan oluşan topluluğa "Erkekler, ...." diye seslendiğimiz gibi.
Adem'e tüm melekler ve tüm cinler iman etti fakat yalnızca Şeytan denen varlık itaat etmedi.

Yani Şeytan tıpkı Allah gibi eşi benzeri olmayan çok özel bir varlıkmış, bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Daha önce biliyor muydunuz? Fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Belkide şeytan sadece allahtan başkasına secde etmemeyi seçmişti...

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom