Neler Yeni

Shopify yurt dışı şirket kurmak

arhaven

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
semih arhan
Merhaba arkadaşlar, hali hazırda Etsy üzerinden e ticaret yapmaktayım fakat bunu bir adım ileriye taşıyıp Shopify'a geçmeye karar kıldım, güzel de tasarladım sitemi domain, iş e postası vs aldım siteyi öğrendim +20 saat eğitim videoları izledim. Alt yapı her şey hakkında bilgi edindim fakat bazı bilgiler muallakta gibi.. Mesela tek takıldığım yer aslında en önemlisi ödeme alma konusu, PayTr'yi denedim akbank dolar hesabı istiyor Akbank ile sıkıntı yaşadığım için geçmişte açamıyorum ve tek çalıştıkları Swift masrafı çıkartmadığı için Akbankmış ve burada işler girdaba girmeye başlıyor. Eski atılan ödeme alma videolarında İngiltere'den şirket aç 1000 tl gibi cüzzi bir miktara senelik 90.0000 pound giderin olmadıkça masraf çıkmaz diyorlar, ama bir yandan son 1 seneki videolarda değinmiyorlar bile İngilterede şirket açmaya, kesik kesik bilgiler doğru düzgün kdv yıllık gelir vergisi ile ilgili bir bilgilendirme yok hiç sanki hayatlarında hiç vergili iş yapmamışlar sadece okuyarak yapıyorlarmış hissini yaratıyor ve bu seferde araştırmadan adım atmak istemiyorsunuz. Mesela ben İngiltere'de şirket kursam Tr'ye vergi ödeyecek miyim? Eğer ki ödemeyeceksen devlet sen hayırdır gel bakıyım bu değirmenin suyu ? Demez mi ? Yasal mı yurt dışı şirket kurup Tr'Den iş yapmak daha işe başlamadan koskoca bir boşluk burası ve hevesimi kırmıyor daha da hırslandırıyor, sadece kendi yaşadığım ülke yani Türkiye'den herhangi bir vergi kaçırmak yada illegal bir durumla karşı karşıya gelmemek için en doğru olanı seçmek zorundayım. Kimi videolarda Amerika en iyisi İngilterede şirket kurduktan belli bir süre sonra Payment alt yapıları Sizi banlayabilir diyorlar, Amerikayı öve öve bitiremiyor bir bakıyorsunuz videonun ilerliyen dakikalarında kendi şirketinin taşeronluğunda amerikada nasıl kaç dolara şirket açabilceğinizi söylüyor. Bu da gereksiz geliyor eğer ki ben bir işi halledebileceksem gereksiz para harcamak istemem. Yol gösterebilecek bu işi bilen yada hali hazırda Shopify kullanan agalarım yardımcı olabilirler mi ? İyilik yap salla denize unut, bir gün elbet size kat kat döner inşallah. Seviliyorsunuz, saygılar... <3

Top Bottom