Mavi Ekran Sıfır Kurulumdan Sonra Mavi Ekran Hatası

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Reaksiyon skoru
18,046
Dostlar selamlar ,dün sistemimde birkaç bileşeni değiştirdim ve daha sonrasında temiz kurulum yaparak windows kurdum ve birkaç program ve oyun yükledim lakin sistem 1-2 kere kendiliğinden oyundayken kapandı daha sonra ise normal masaüstünde birkaç uygulama açıkken mavi ekran verdi.

Dosyayı şöyle bırakayım:

Yardımcı olursanız sevinirim ,teşekkürler.

@Vesemir Dayı @Windows 11 aşığıyım @Pişmaniye

Son düzenleme:
Dostlar selamlar ,dün sistemimde birkaç bileşeni değiştirdim ve daha sonrasında temiz kurulum yaparak windows kurdum ve birkaç program ve oyun yükledim lakin sistem 1-2 kere kendiliğinden oyundayken kapandı daha sonra ise normal masaüstünde birkaç uygulama açıkken mavi ekran verdi.

Dosyayı şöyle bırakayım:

Yardımcı olursanız sevinirim ,teşekkürler.

@Vesemir Dayı @Windows 11 aşığıyım @Pişmaniye
RAM kaynaklı gözüküyor.

Herhalde RAM'i de değiştirdiğiniz?

CMD'yi yönetici olarak açıp bu kodu yazın.
Kod:
Chkdsk /f /r

Memtest86 ile RAM'leri test edin. Testen önce XMP kapatın.

RAM kaynaklı gözüküyor.

Herhalde RAM'i de değiştirdiğiniz?

Kod:
Chkdsk /f /r

Memtest86 ile RAM'leri test edin. Testen önce XMP kapatın.
Öncelikle teşekkür ederim ,problem şurada olabilir mi bir danışayım:
Kullandığım işlemci Zen+ Ryzen 5 1600AF ve ramlerim Default 3600Mhz CL16 sorun bu uyumsuzluktan olabilir mi?
RAM'lerimi daha önceki Zen 2 işlemcimde kullandım ve hiçbir sorun yaşamamıştım.

Dediklerinizi deneyeyim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kod:
Chkdsk /f /r
Ekran Görüntüsü (1).png

Bu arada dediğinizi yazdıktan sonra böyle bir uyarı verdi.

Hayır ,RAM'lerin mhz değeri 3600Mhz .
ZEN+ İşlemciler için 3600mhz'in pek sağlıklı olmadığını duydum bir arkadaşımdan onun için sordum.
3600MHZ de çalışıyor mu? Normalde 3466 sınır üstünde stabil olnuyor veya boot etmiyor@RevDeisDou

Son düzenleme:
@Banxtre
win32kbase.sys sistem dosyası bu hataya sebep olmuş.
CMD yönetici olarak açıp şu komutu girmeyi deneyin bakalım sistem dosyalarında sorun var mı?
sfc /scannow

Memtest ile bellekleri kontrol edin, herhangi bir XMP işlemi var ise onu kapatıp kontrol edin.

@Banxtre
CMD yönetici olarak açıp şu komutu girmeyi deneyin bakalım sistem dosyalarında sorun var mı?
sfc /scannow

Memtest ile bellekleri kontrol edin, herhangi bir XMP işlemi var ise onu kapatıp kontrol edin.
Hata koduna bakman lazım. Sadece mavi ekran verdiği sırada çalışan işlemlere bakarak çözemezsin.

3600MHZ de çalışıyor mu? Normalde 3466 sınır üstünde boot etmiyor, @RevDeisDou
@Banxtre
sfc /scannow

3466 üstünde boot eder ama genelde stabil olmaz
GPU Driverini silip farklı sürüm yükledim ,RAM'leri 3400 MHZ'e sabitledim 1 buçuk saattir bir problem yok gibi.

Geri