Neler Yeni

Sıfır motor 1 2 ay çalıştırmazsak aküsü biter mi?

Dahası  
Reaksiyon skoru
52
İsim
mustafayahya
Sıfır motor aldım ehliyet alana kadar 1 2 ay yatıcak aküsü biter mi ara sıra çalıştırmalı mıyım

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Normalde 1-2 ayda akü bitmez ancak kalitesiz akü varsa bitebilir de. O yüzden en sağlıklısı akü kutup başını sökmek.

xfeleas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Esen
haftada 1 kere 10 dakika çalıştırın rölantide.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Sıfır motor aldım ehliyet alana kadar 1 2 ay yatıcak aküsü biter mi ara sıra çalıştırmalı mıyım
haftada 1-2 defa çalıştır rolantide de polise yakalanmadığın sürece kaçak gezebilrisin benim gibi :D (ay sonu ehliyet alıyorum)

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
Arda doğan
Kardeşim çek sağa ehliyet ruhsat çıkart ver o anahtarıda karşı koyma sakın aksine 5 yıldız olursun falan motor her ne kadarda sakıncalı iş olsada zevk işi dikkatli sür kendine dikkat et dostum ve akü sağlam kuru akü ise 1 aydan bir şey olmaz ama tavsiyem akünün kutup başlarını çıkart veya bi çalıştır 10-15dk yeter

Xarun

80+
Konu dışı şuan bayiler deli gibi kampanya yapıyor nedir bunun olayı.Yeni yıldan sonra motor standartları mı değişecekmiş euro 5 falan öyle bişeyler duydum da bilgim yok.Yıl başından sonra fiyatlar artacaksa ben de almayı düşünüyorum

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Kardeşim çek sağa ehliyet ruhsat çıkart ver o anahtarıda karşı koyma sakın aksine 5 yıldız olursun falan motor her ne kadarda sakıncalı iş olsada zevk işi dikkatli sür kendine dikkat et dostum ve akü sağlam kuru akü ise 1 aydan bir şey olmaz ama tavsiyem akünün kutup başlarını çıkart veya bi çalıştır 10-15dk yeter
trafiği tehlikeye atmayacak şekilde (kapalı alanda) 10-15 dk sürebilir bence alışması adına bende de ehliyet yok scooteri aldığım zaman alışmak için biraz çıkıp gezmiştim gidipte direk ıslak yola yada yoğun trafiğe girmesin tabii ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konu dışı şuan bayiler deli gibi kampanya yapıyor nedir bunun olayı.Yeni yıldan sonra motor standartları mı değişecekmiş euro 5 falan öyle bişeyler duydum da bilgim yok.Yıl başından sonra fiyatlar artacaksa ben de almayı düşünüyorum
Euro5+ motorlar gelicek eldeki stokları bitirmeye çalışıyorlar.

Son düzenleme:

CoNKeR

80+ Bronze
trafiği tehlikeye atmayacak şekilde 10-15 dk sürebilir bence alışması adına bende de ehliyet yok scooteri aldığım zaman alışmak için biraz çıkıp gezmiştim gidipte direk ıslak yola yada yoğun trafiğe girmesin tabii ki.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Euro5+ motorlar gelicek eldeki stokları bitirmeye çalışıyorlar.
Sen sürekli, ehliyetsiz gezmeyle, kaçak dolaşmayla ilgili şeyler yazıyorsun, bunu yapma arkadaşım. Ya bu forumda çoluğu çocuğu senin gibi bir maganda yüzünden zarar görmüş veya daha kötü durumla karşılaşmış biri varsa? Ya onların hiçbir suçu yokken, ehliyetsiz biri "trafiği tehlikeye atmayacak" şekilde sürüyorken, birinin evladına annesine babasına zarar verdiyse? Bir gram empatin yok, hala hahahaa kikiki, benim gibi polisten kaçsınlar, tafiğe girmesinler ama sürsünler vb yazıp duruyorsun.
Seni daha önce de uyardım. Bunları yapmaya devam edeceksen bile, burda yazma. Zararın, kendine olsun.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Sen sürekli, ehliyetsiz gezmeyle, kaçak dolaşmayla ilgili şeyler yazıyorsun, bunu yapma arkadaşım. Ya bu forumda çoluğu çocuğu senin gibi bir maganda yüzünden zarar görmüş veya daha kötü durumla karşılaşmış biri varsa? Ya onların hiçbir suçu yokken ehliyetsiz biri "trafiği tehlikeye atmayacak" şekilde sürüyorken birinin evladına annesine babasına zarar verdiyse? Bir gram empatin yok, hala hahahaa kikiki, benim gibi polisten kaçsınlar, tafiğe girmesinler ama sürsünler vb yazıp duruyorsun.
Seni daha önce de uyardım. Bunları yapmaya devam edeceksen bile, burda yazma. Zararın, kendine olsun.
Hocam bende bile isteye yapmıyorum ki ehliyetimi de alıyorum. gidip sürekli ehliyetsiz gezin yok teker yapın, gibi şeyleri bende güzellemiyorum ama motora alışması adına trafik olmayan yerde 10-15 dakika en azınsan sürsün diyorum alışması adına ben öyle yapmıştım ki motoru aldıktan 1 hafta sonra ehliyete başladım onuda size yazmıştım.
Lütfen yazılarımı biraz daha dikkatli okursanız sevinirim.
Şuanda da olabildiğince trafiğin az olduğu yerlerde işe gidip geliyorum bu yüzden. (Bunun içinde kendimce sebeplerim var) (Bunuda ayriyetten belirtmiştim)
Kİ üstteki yazımda da adama gidip ehliyetsiz oraya buraya git gez diye bir şey de yazmamışım trafiğin çok az olduğu yada kapalı alanda trafiği tehlikeye atmayacak şekilde 10-15 dakika sür hiç yoktan ehliyetini alana kadar motora alışırsın yazmışım.

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,599
İsim
Deniz Bey
Trafiğe kapalı alan yoksa çıkma kesinlikle, ayrıca arada 10 dk çalıştır muhabbeti de iyi değil, soğuk motor rölanti de çalışması aşınmayı arttırır,kutup başlarını sök akünün en sağlıklısı budur diğer ihtimalleri boşver

CoNKeR

80+ Bronze
Hocam bende bile isteye yapmıyorum ki ehliyetimi de alıyorum. gidip sürekli ehliyetsiz gezin yok teker yapın, gibi şeyleri bende güzellemiyorum ama motora alışması adına trafik olmayan yerde 10-15 dakika en azınsan sürsün diyorum alışması adına ben öyle yapmıştım ki motoru aldıktan 1 hafta sonra ehliyete başladım onuda size yazmıştım.
Lütfen yazılarımı biraz daha dikkatli okursanız sevinirim.
Şuanda da olabildiğince trafiğin az olduğu yerlerde işe gidip geliyorum bu yüzden. (Bunun içinde kendimce sebeplerim var) (Bunuda ayriyetten belirtmiştim)
Kİ üstteki yazımda da adama gidip ehliyetsiz oraya buraya git gez diye bir şey de yazmamışım trafiğin çok az olduğu yada kapalı alanda trafiği tehlikeye atmayacak şekilde 10-15 dakika sür hiç yoktan ehliyetini alana kadar motora alışırsın yazmışım.
  • Yazılarını çok iyi okuyorum, ama aynı zamanda ehliyetsiz biri tarafından da çok ciddi zarar görmüş biriyim. Bu durumu anlayabilmen, empati yapabilmen için illa başına gelmesini mi bekliyorsun?
  • Teker yapman vs o kişinin kendine zararı, ben millete verebileceği zarardan bahsediyorum.
  • Trafiğe kapalı alan varsa gitsin sürekli orada kullansın, kimse bişey demez, polis bile gelip bişey demiyor. Trafiğe açık alanda, tenha da olsa kullanmamalı. Çocuğun biri karşıdan karşıya geçerken bomboş yolda panik yapıp (acemisin çünkü) gidip çocuğa vurdun, ne olacak?
  • Trafiğin az olduğu diye belirttiğin yerler araba ve araç trafiğinin az olduğu yerler anlamında kullanılır sen de o şekilde kullanıyorsun. Ama ben motorcunun kendine vereceği zarar kısmında değilim zaten, motorcunun etraftaki insanlara vereceği zarar kısmındayım. Bu anlamda trafik yoğun olmuş, olmamış en ufak bir kriter değil. Anlatabiliyor muyum?
  • Trafiğe kapalı alanda git sür ok✓
  • Trafiğin az olduğu yerlerde, tehlikeye atmayacak şekilde sür kabul edilemez X

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,642
İsim
Emre
Discord
necromancerr
  • Yazılarını çok iyi okuyorum, ama aynı zamanda ehliyetsiz biri tarafından da çok ciddi zarar görmüş biriyim. Bu durumu anlayabilmen, empati yapabilmen için illa başına gelmesini mi bekliyorsun?
  • Teker yapman vs o kişinin kendine zararı, ben millete verebileceği zarardan bahsediyorum.
  • Trafiğe kapalı alan varsa gitsin sürekli orada kullansın, kimse bişey demez, polis bile gelip bişey demiyor. Trafiğe açık alanda, tenha da olsa kullanmamalı. Çocuğun biri karşıdan karşıya geçerken bomboş yolda panik yapıp (acemisin çünkü) gidip çocuğa vurdun, ne olacak?
  • Trafiğin az olduğu diye belirttiğin yerler araba ve araç trafiğinin az olduğu yerler anlamında kullanılır sen de o şekilde kullanıyorsun. Ama ben motorcunun kendine vereceği zarar kısmında değilim zaten, motorcunun etraftaki insanlara vereceği zarar kısmındayım. Bu anlamda trafik yoğun olmuş, olmamış en ufak bir kriter değil. Anlatabiliyor muyum?
  • Trafiğe kapalı alanda git sür ok✓
  • Trafiğin az olduğu yerlerde, tehlikeye atmayacak şekilde sür kabul edilemez X
Tamamdır hocam sizde haklısınız bakın o konuda bir şey demiyorum ama beni de bunu çok güzelleyen biri gibi göstermeyin demek istiyorum öyle olsam ehliyet almaya çalışmam.
Mesela bizim burda kapalı alan yok sürüş çalışmalarının yapıldığı yer bile trafiğe açık alan araçlar gelip gidiyor ondan benim öyle bir şansım yok ki daha öncelerde birkaç kez kuryeler ile kafa kafaya giriyordum (Ben yaya iken) az çok ne olduğunu biliyorum.
Arkadaşım ehliyet aldığı süreçte adamı 1 defa motora bindirtmedim (Kendim dediğim gibi gerekli sebeplerim var yoksa keyfi gezmiyorum işe gidip gelmeye şuanda)
adamla araç bulamadık diye 60 km yolu bisikletlerle gittik anayoldan. (Onda da mangala gidiyorduk)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,302
Üyeler
165,665
Son üye
kutaykilcik
Top Bottom