Neler Yeni

Çözüldü✓ Sıfır pc topladım açılmıyor

Wraith

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Resul
daha net görün diye ekran kartı işlemci fanı çıksrttım kasa sıfır tüm güç kabloları takılı ama tık yok fanlar dönmüyo

Ekler

• IMG_7890.jpeg
    IMG_7890.jpeg
    2.2 MB · Hit: 73

donsa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
ali poyraz
daha net görün diye ekran kartı işlemci fanı çıksrttım kasa sıfır tüm güç kabloları takılı ama tık yok fanlar dönmüyo
psudaki düğmeyi açtınız değğilmi

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ölücüadam42
Bu bağlantılar yanlış olabilir mi

Ekler

• images (18).jpeg
    images (18).jpeg
    8.1 KB · Hit: 36

Leon_Was_Here

80+ Bronze
F panel bağlantılarını kontrol edin internette bulabilirsiniz hdd led reset switch yazan koblolar yanlış bağladıysanız ondan dolayı olabilir yazıları aşağıya baksın son olarak pci(ekran kartı güç kablosu) ile cpu güç kablosu birbirine benzer eğer sağ üstteki cpu güç girişine pci güç kablosu bağladıysanız ondan dolayıda da çalışmaz . cpu güç kablosu 4+4 olur yada tek 8 pin dir ekran kartı güç kablosu 6+2 olur eğer üzerinde yazmıyorsa bu şekilde ayırt edebilirsiniz .

donsa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
ali poyraz
düz kontak da yaptım olmadı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sadece tuşa bastığımda fanlar kıpırdıyo donra tık yok
psu çalışıyo ozman belki biyerde temassızlık vardır

ölücüadam42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Ölücüadam42
Sadece tuşa bastığımda fanlar kıpırdıyo donra tık yok
Kısa devre yada statik olabilir fişten çekin güç tuşuna basın 1dk eğer statik varsa geçer anakartı kasadan çıkarıp deneyin birde kasaya temas ediyorsa kısa devre yapabilir

Chatgpt'nin yalancısıyım valla bunları dedi;
"
Fotoğrafa bakarak birkaç olası sorunu tespit edebilirim:

1. CPU Güç Kablosu Takılı Değil
    • Anakartın sol üst kısmında, CPU'ya güç sağlayan 4+4 pinlik EPS kablosunun takılı olması gerekir. Fotoğrafta bu kabloyu göremiyorum. Eğer takılı değilse, bilgisayar hiç açılmaz.
  2. Güç Düğmesi veya Anakart Bağlantıları Kontrol Edilmeli
    • Kasadaki güç düğmesi anakarta doğru şekilde bağlanmış mı? Front panel (ön panel) bağlantılarını anakart kılavuzuna göre tekrar kontrol etmelisin.
  3. Güç Kaynağı Açık mı? (Priz ve Kablo Kontrolü)
    • Güç kaynağının açma/kapama düğmesi açık olmalı (bazı PSU’larda fiziksel düğme vardır). Ayrıca fişin takılı olduğundan ve sağlam çalıştığından emin olmalısın.
  4. Anakart 24-Pin Güç Kablosu Sağlam Takılmış mı?
    • Fotoğrafta takılı görünüyor ama tam oturduğundan emin olmak için tekrar bastırarak kontrol edebilirsin.
  5. Kısa Devre veya Yanlış Montaj
    • Anakartın kasaya doğru şekilde monte edildiğinden ve kasa ile kısa devre yapmadığından emin olmalısın. Özellikle anakart vidalarının doğru yerlere takılı olup olmadığını kontrol et.

Öncelikle CPU güç kablosunu takıp tekrar denemeni öneririm. Eğer hala açılmazsa, yukarıdaki adımları tek tek kontrol edebilirsin."

donsa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
59
İsim
ali poyraz
bu kablo mantalı oturması gerekiyormu tırnağım gircek kadar bir boşluk var
tırnağın kadar boşluk kalmaması gerekiyor o kabloda biraz daha sağ sol yaparak içine girmesini sağla

Leon_Was_Here

80+ Bronze
Hocam bahsettiğin önerilere ek eğer dediklerimi zaten uyguladıysanız son olarak kasa üzerinde ki usb girişlerinden birinde arıza varsa kısa devre yapar usb 2.0 ve 3.0 kablosunu çıkarıp tekrar deneyin .

Top Bottom