Neler Yeni

Sıfırdan YKS kazanmak yardım

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
YKS , League of Legends , witcher serisi , fantastik kitaplar
Mezuna kalcam diyor Obp cok düsük değilse iyi çalısırsa olur benim Eski okul Müdürümde mezun.
YKS'yi fullemesi lazım. İlk 500'deki insanların OBP'leri genelde 97-100 olduğu için yanlış yapma hakları oluyor. Boğaziçi için hiç yanlış yapılmaması lazım nerdeyse.

Florida

80+
O zaman yapabileceğin 2 farklı yol var.

1.yol;
Fen için artık geç olduğu için, TYT'de Türkçe ve matematik yoğunlaşırsın.
AYT'de ise Matematik yoğunlaşırsın ama Boğaziçi çok zor mevcut şartlar altında.

2.yol;
Bu sene ve gelecek yıl sadece TYT yoğunlaşırsın, AYT olarak sadece Trigonometri ve limit çalışırsın.
Gelecek yıl sınavda sadece TYT'ye girersin. Ayrıca tercih yapmaman lazım.

Daha sonraki yıl da ise tamamen AYT çalışıp sadece AYT'ye girersin.

Bu yolla bi ihtimal Boğaziçi gelebilir. Sana bağlı tamamen.
Dostum boğaziçi kesin olur demiyorum zaten ama ben orayı hedefleyerek çok çalışırsam yine de güzel puan yapabilirim orası olmasa bile ama kapasitesi sınırlı insanlar anlatmak istediğimi anlayamıyor.

fayuk_w

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar geçmişte yaptığım affedersiniz ama aptallığın farkına varmış bulunmaktayım şu an açık lise okuyorum bu yıl mezun oluyorum fakat üniversite sınavı için hiç temelim yok matematiğim toplama çıkarma çarpma bölmeden ibaret onları da yeni yeni öğreniyorum çalışıyorum yani yaşım 20 ne kadar geride olduğumu anlamışsınızdır artık fizik kimya ve Biyoloji'de hiç temelim yok ve hedefim boğaziçi gibi bir üniversite(elektrik&elektronik müh.) Nasıl bir yol izlemeliyim önerdiğiniz kitap video vs. var mı?
geçmiş olsun ben yolun başında anladım günde 3 saat dersimi çalışıyorum

Florida

80+
Geçmişime bir not:
Kendini sınırlama, sırf üniversite okumak için okuma. İlgini çeken bir bölüm oku. Gerekirse bir yıl geç başla ama sevdiğin işi yap. Bir işi seviyorsan zaten eninde sonunda para kazanırsın. Ben yaptım sen yapma.
evet bu çok önemli sevdiğim işi yapacağım zaten hayatımı Yurt dışında kuracağım.

fayuk_w

80+ Bronze

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Dostum boğaziçi kesin olur demiyorum zaten ama ben orayı hedefleyerek çok çalışırsam yine de güzel puan yapabilirim orası olmasa bile ama kapasitesi sınırlı insanlar anlatmak istediğimi anlayamıyor.
Senin kapasiteni bilmediğim içim bu 2 yolu yazdım.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
İyi de hem potansiyel kapasite işi diyorsun hem de çalışırsan olur diyorsun. O kadar zekiysen lisede çalışmasan da anlardın bence. Kolay değil işte. Kolay olsa insanlar Samanyolu'nun dışında çıkmışlardı şu an :D

coLSwaG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
397
İsim
Eren Güler
Dostum ders çalışmadığın zamanda ne yaptıysan onunla ilgili hayatını sürdür, zaten geridesin ileride olduğun yani güçlü yönlerini daha da güçlü yap

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,249
İsim
Taha Efe
YKS'yi fullemesi lazım. İlk 500'deki insanların OBP'leri genelde 97-100 olduğu için yanlış yapma hakları oluyor. Boğaziçi için hiç yanlış yapılmaması lazım nerdeyse.
Mezuna Kalacam diyor Demekki öyle calışacak dostum. Buna Göre çalısmayı göze almış Olması lazım.

Florida

80+
İyi de hem potansiyel kapasite işi diyorsun hem de çalışırsan olur diyorsun. O kadar zekiysen lisede çalışmasan da anlardın bence. Kolay değil işte. Kolay olsa insanlar Samanyolu'nun dışında çıkmışlardı şu an :D
"O kadar zekiysen lisede çalışmasan da anlardın bence." dostum ben dersleri anlayamıyorum demedim ki sadece sıfırdan başlamaya karar verdiğimi ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum sadece :D? ayrıca kolay olduğunu da söylemedim ki ne kadar zor olduğunun gayet farkındayım.

Rivyalı Geralt

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,503
İsim
Gerald
İlgilendiği Kategoriler
"O kadar zekiysen lisede çalışmasan da anlardın bence." dostum ben dersleri anlayamıyorum demedim ki sadece sıfırdan başlamaya karar verdiğimi ve nasıl bir yol izlemem gerektiğini sordum sadece :D?
Dersler hakkında bilgin yok anladığım kadarıyla. Anlayıp anlayamadığını nasıl anladın :D Bir icat-yenilik bulunduktan sonra 'hee ben de yapardım' demek gibi bir şey bu.

Eren Eser

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Eren Eser
çok zor obp'nin 95 üstü olması lazım başka üniversite hedefi kurman lazım yksde çok iyi net yapsan bile ortalaman 95 altıysa kazanamazsın

Florida

80+
Dersler hakkında bilgin yok anladığım kadarıyla. Anlayıp anlayamadığını nasıl anladın :D Bir icat-yenilik bulunduktan sonra 'hee ben de yapardım' demek gibi bir şey bu.
bunu sormak sana düşmüyor yalnız :D hedeflerim hayallerinden mi büyük :D buraya rakip olan diğer forumda açtım aynı konuyu o forumda mesleği mühendis olan üyeler bile gayet güzel önerilerde bulundu bu da forumdaki kitlenin seviyesini anlamama yetiyor :D

Top Bottom