Neler Yeni

Sigara zammı hakkında ne düşünüyorsunuz

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,905
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İçmeyene büyük saygım var da içenlere olan kin neden onu anlamadım? Hastalansa masrafı bizde diye düşünüyorlarsa sigaranın yanılmıyorsam %80 i vergi. Üstüne üstlük her ay düzenli sigortası vs yatıyor bir çalışanın. Sokakta içerek gezenlerden rahatsız oluyoruz deseler bunu bütün içenlere mal etmek ne kadar etik merak konusu.
Örneğin benim ev, araba, konsol ve bilgisayara ihtiyacım veya bağımlılığım yok diye zamları haklı bulmam ne kadar doğru olur?
Ayrıca sigara en kötü bağımlılık yani vazgeçebilmek ve tekrar başlamamak çok zor, özellikle yıllardır içen biri için. Yani bu politika vazgeçirmek değil vazgeçemeyecek insanlar üzerinden sağlam vergi almaktır.
Bana kalırsa vergi getirmektense izinli, raporlu şekilde temin edeceksin gerekirse bütün bağımlılık yapan ürünleri. Topluma zararı olandan bu izni kaldıracaksın, kendi halinde olan tercihini kendi vermeli.

Son yıllarda zammın her türlüsüne karşı biri olduğum için isterse takı tokaya zam gelsin yinede karşıyım.

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,220
İsim
a l p e r

zapkinus

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,882
İsim
Kanon
İlgilendiği Kategoriler
müziğe dair her şey
Aslinda insanlar içmesin boylece ülkenin saglik harcamalari azalsin mantigi da var . Bknz Avustralya sigara fiyatları ve vergisi.

Bazi avrupa ulkeleri spor salonlarina giden insanlara indirim uygulattiyor hatta daha saglikli olan halk daha hasta olur ve saglik harcamalari azalir diye. Ulkelerin sigaradan kazandiklari vergiler , saglik harcamalarina harcadiklari butcenin yaninda sifir kalir.
Sağlıkla pek bir alakası yok. Sokakta yediğin tavuk döner sigaradan daha zararlı belki. Sigara Tifo etmez seni en azından.
Alkol konusundaysa alkollü içecekler de içecektir, kültür öğesidir. İsteyen içer, içmeyen içene karışmaz. Devlet kimseye herhangi bir yaşam tarzını benimsetemez. Amaç sağlık olsaydı alkol düzenlemesi konuşmasında din konuşulmazdı, sağlık konuşulurdu.

Benim arkadaşımın psikolojisi iyi değildi, kafasını dağıtmak için alkol alacak parası olmadığından uyuşturucuya başladı, ardından komaya girip öldü.

Her şey güllük gülistanlık değil bu topraklarda. Kimse nelerin neye yol açacağını düşünmüyor. Birilerinin cebi dolsun diye ben arkadaşımı defnettim.

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,365
İsim
Diyarhan
Üfff fiyatlara bak
Mesaj otomatik birleştirildi:

Almanya da tanesi 10€ olmuş. Kişi başı 2 şer 2 şer götürüyorlar. Bu zam haddinden fazla güven vermedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

32tl chester 40
33tl olan lark 45

tccc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
592
İsim
mmzmz
aga ucubemisiniz icmiyom diye neyin sovunu yapiyosunuz ahahahah

Hanaz

80+ Gold
Içmeyen banane diyor olum tahtanızmı eksik içmiyorsanız neyin laga lugasını yapıyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,559
Üyeler
164,697
Son üye
samet44887
Top Bottom