Sigarayı Bıraktım Öksürme problemi başladı

acıkmak gibi. nasıl çok aç kalınca yemek yeme isteğin oluyorsa sigara da aynı. içinde bir nikotin isteği oluyor. içmediğin zaman sinirli, başı ağrıyan huysuz bir insana dönüşüyorsun. bırakınca bir süre böyle oluyor. sonra geçiyor.
Allah sifa versin Hocam. Bırakmak sorun değilde,bence Tekrar başlamama sorun.

Allah sifa versin Hocam. Bırakmak sorun değilde,bence Tekrar başlamama sorun.
ben bırakalı 2 sene oldu. eskiden yemeklerden sonra ya da alkolle çok canım isterdi. şimdi hiç yok. alkolle bile canım istemiyor. kokusu çok rahatsız ediyor. arkadaşlarım yanımda içip eve gelince üstümdekileri atıp duş alıyorum. o kadar rahatsız ediyor.

ben bırakalı 2 sene oldu. eskiden yemeklerden sonra ya da alkolle çok canım isterdi. şimdi hiç yok. alkolle bile canım istemiyor. kokusu çok rahatsız ediyor. arkadaşlarım yanımda içip eve gelince üstümdekileri atıp duş alıyorum. o kadar rahatsız ediyor.
Benide hocam.Bide cakallar nikotin bağımlılık yapmaz ayağına yatıyor iki yüzlüler.

Normal bir şey. Akciğerindeki mikroplar öksürük yoluyla atılıyor sigarayı bırakan her insanda olur bu. Geçmesi 2hafta veya ortalama 1.5-2 ay sürebilir.

Benide hocam.Bide cakallar nikotin bağımlılık yapmaz ayağına yatıyor iki yüzlüler.
30 senedir içiyorum daha bağımlılık yaptığını görmedim 🤣 nikotin ve kafein bağımlılık yapar. kahve ve kolaya da bağımlı olunabilir. her gün içersen içmediğin zaman canın ister. aslında vücut kafein istiyordur ve sen onu koladan ya da kahveden hangisinden karşılıyorsan canınonu çeker. sabahlarıkahve içmeden uyanamıyorum diyenler o yüzden kahve içme ihtiyacı hisseder.

Arkadaşlar ben sigarayı bırakalı 1 ay felan oluyor ancak daha önce hiç oksurmezdim şimdi son birkaç gündür öksürmeye nefesim daralmaya başladı sizce bu normal midir ?
Sigarayı bırakanlarda o oluyor dostum ciğerlerin temizlenmeye başladığı için sağlıklı nefes alıyorsun sürekli sigara dumanına alışık olduğun için temiz oksijen öksürük yapar. Hatta çok yeşillik olan yerlere gittiğimizde de olur bazen temiz havadan.

Bu çok normal bir durumdur.Diğer arkadaşlara tavsiyem saçma sapan corona falan demeyin tek öksürük ile olmuyor corona genel olarak ateş belirtisi olması lazım.Şöyle anlatayım sen sigara içerken vücudunun içine bir kalıntı bırakıyorsun.O kalıntı gittikçe büyüyor ve senin daha zor nefes almana veya öksürmene sebep oluyor.Senin problemin sigarayı bırakınca başlamış çünkü vücudun sigaraya alışmış durumdadır.Bizzat kendi ailemden örnek veriyim eniştem şuan 40-45 yaş arasında ve ortaokul da sigara içmeye başlamış.Sigaraya son zamlar gelince hiç bir yardım almadan direk bıraktı bende anlamadım nasıl oldu :D Her neyse bırakalı 1 sene geçti öksürmeyi bırak vücudunun her yerinde yaralar çıkmaya başladı fakat az bir yara değildi.Her yerinde büyük büyük yaralar çıkmaya başladı. Daha sonra doktora göründü ve bunun sigaradan olduğunu söyledi.Sigaranın illeti ileriki yaşlarda veya bırakınca başlıyor.Sigaraya geri başla diyenler falan olmuş sakın o saçmalığı yapma.

Başkan vücut ciğerlerindeki pisliği öksürükle temizlemeye çalışıyor bol bol yoğurt yemelisin. Doktora gitmeden ilaç kullanma.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,675
Üyeler
188,146
Son üye
silem
Geri