Neler Yeni

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

Hanaz

80+ Gold
Üniversite öğrencisiyim ve çalışıyorum. Bu kadarı yeterli olur mu bilmiyorum 😂 fakat bir süre bırakmayı denedim 1 hafta falan sürmüştü onu da tam beceremedim. Günde 1-1.5 paket rahat gidiyor diyebilirim. Bu şekilde içip bırakabilen veya tavsiyesi olan var mı? Malum fiyatlar da arttı tütün içmek yerine bırakmayı denemek en doğrusu belki burada başka insanlara da yardımımız dokunur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

.
Tütüne girme hiç nikotin bantları var ne marka içiyorsun

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Üniversite öğrencisiyim ve çalışıyorum. Bu kadarı yeterli olur mu bilmiyorum 😂 fakat bir süre bırakmayı denedim 1 hafta falan sürmüştü onu da tam beceremedim. Günde 1-1.5 paket rahat gidiyor diyebilirim. Bu şekilde içip bırakabilen veya tavsiyesi olan var mı? Malum fiyatlar da arttı tütün içmek yerine bırakmayı denemek en doğrusu belki burada başka insanlara da yardımımız dokunur.
İzle:

Oku:

Sabırlı ol. Bir daha dönme.

Şu videoya da bakmanı öneririm:

bir hafta sonra koku ve tat alma duyularınız açıldığında, sigaranın o iğrenç kokusu zaten size yetecektir
Leş gibi koktuklarının farkında olmamaları cidden üzüyor, tıkıyor duyuları resmen sigara. Öyle menem bir şey ki.

d9gann

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
72
İsim
Doğan

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Çok teşekkürler hocam. Sizde mi içiyordunuz?
Hayır, hiç içmedim. Çevremde içen çok, akrabalarımın çoğu da buna dahil. Pek çoğuna içmeme hususunda bilinç aşıladım. Ondan ötürü deneyiyim var. Allen Car en iyi sonuç veren yöntemlerden biri. Diğer videoyu da Türkçe kaynak olması hasebiyle attım.

melihkaya

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Melih
Tavsiyelerin hepsi sonuçsuz kalır ise ( bende sonuçsuz kaldı çoğu ) Vozol ile sigarayı bırakıp ( kokusuna dahi tahammül edemeyecek seviyeye geldim ) Pod a dönebilirsin

umurk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
umur kose

1. Karar ve Motivasyon

• Neden Bırakmak İstediğinizi Belirleyin: Sağlık, aile, finansal tasarruf gibi nedenlerinizi bir kağıda yazın ve görebileceğiniz bir yere koyun.
  • Hedef Belirleyin: Belirli bir tarih seçerek o güne kadar hazırlık yapın.

2. Davranışsal Yöntemler

• Tetikleyicileri Tanıyın: Sigara içme alışkanlığınızı tetikleyen durumları (stres, kahve, alkol gibi) belirleyin ve bu durumlardan kaçınmaya çalışın.
  • Yeni Alışkanlıklar Edinin: Sigara yerine diş fırçalamak, sakız çiğnemek, su içmek gibi sağlıklı aktiviteler yapın.
  • Destek Grubu: Sigarayı bırakmış veya bırakmaya çalışan insanlardan oluşan gruplara katılarak motivasyon sağlayın.

3. İlaç ve Tedavi Destekleri

• Nikotin Replasman Tedavisi: Nikotin sakızları, bantları veya pastilleri, sigaradan aldığınız nikotini azaltmanıza yardımcı olur.
  • Doktor Desteği: Sigara bırakma ilaçları (örneğin, Champix, Zyban) doktor reçetesiyle kullanılabilir.
  • Sigara Bırakma Poliklinikleri: Türkiye'de birçok hastanede ücretsiz sigara bırakma destek birimleri bulunmaktadır.

4. Psikolojik Destek

• Bireysel Danışmanlık: Bir psikologdan veya sigara bırakma uzmanından destek alın.
  • Davranışsal Terapi: Sigarayı bırakma sürecinde zorluklarla başa çıkmayı öğreten terapiler faydalı olabilir.
  • Meditasyon ve Nefes Egzersizleri: Stresle başa çıkmak ve iradeyi güçlendirmek için meditasyon yapabilirsiniz.

5. Doğal ve Alternatif Yöntemler

• Bitkisel Çaylar: Stres azaltıcı ve rahatlatıcı bitki çayları (melisa, papatya gibi) içmeyi deneyin.
  • Aromaterapi: Nikotin isteğini azaltmaya yardımcı olabilir.
  • Akupunktur: Bazı kişilerde sigara isteğini azaltmaya yardımcı olabilir.

6. Sigarayı Bıraktığınızda Karşılaşabileceğiniz Zorluklar

• Nikotin Yoksunluğu: İlk birkaç gün nikotin eksikliğine bağlı olarak huzursuzluk, baş ağrısı, sinirlilik yaşayabilirsiniz.
  • Kilo Alma Korkusu: Sigara bırakınca tat alma duyusunun iyileşmesiyle iştah artabilir. Dengeli beslenme ve egzersiz bu durumu önleyebilir.
  • Gerçekçi Olun: Sigarayı bırakırken birkaç kez zorlanabilirsiniz ama bu normaldir. Her başarısız deneme, bir sonraki deneme için sizi daha güçlü yapar.

7. Dijital Araçlardan Yararlanın

• Mobil Uygulamalar: "Smoke Free," "Quit Genius" gibi uygulamalar sigarayı bırakma sürecinde ilerlemenizi takip etmenize yardımcı olabilir.
  • Online Topluluklar: İnternetteki sigarayı bırakma forumları ve sosyal medya grupları destek sağlayabilir.

8. Pozitif Düşünün

• Sigarayı bırakmanın hayatınıza katacağı olumlu etkileri sık sık kendinize hatırlatın: Daha sağlıklı bir vücut, temiz bir nefes, daha iyi bir cilt ve özgürlük hissi!

Unutmayın: Her bireyin sigarayı bırakma süreci farklıdır. Eğer tek başınıza başa çıkmakta zorlanıyorsanız, profesyonel destek almak en iyi yöntem olabilir.

CharlesPolat

80+ Bronze
Nikotin sakızlarını kullan yavaş yavaş bırakıyorsun zaten

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,042,369
Üyeler
165,346
Son üye
eternal__
Top Bottom