Neler Yeni

Çözüldü✓ Sıklıkla Mavi Ekran Hataları Yiyorum Bakabilir misiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Farukcan ASLAN
Bilgisayarımda testler yaptığım zaman bileşenlerde herhangi bir sorun olmadığı gözüküyor lakin mavi ekran hataları yiyorum sıklıkla. Bu olaylardan sonra işlemci ve ekran kartı macunu yeniledim(ısınmada herhangi bir sorun yok) ram slotlarını değiştirdim lakin hala aynı hataları alıyorum çözümünüz var mıdır?
(Ekran kartını halihazırda değiştirecektim lakin maddiyat yetmediği için yazı bekliyordum galiba bu olayı iyice şuan al dedirttirecek)

R5 5600x
RX570
ASUS B550M E WİFİ
8x2 GSKİLL RAM
700W +80 BRONZE PSU

Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
berhan
30-60 dakika arası memtest64 testi yapabilir misiniz? Windows açıkken yapılıyor. Program açıldığında rami başta tararken 15-16gb arasında bir rakam olmasına dikkat edin. 13-14gb civarı kalıyorsa memtest86 yapmanız daha iyi olacaktır.

Örnek resim: 16322 mb üzerinden 15424 mb kadarıyla teste başlıyor.
1737643387968.png

ekleme: bütün kapatılabilen uygulamalar kapalı olmalı. ram ne kadar boşta ise o kadar iyi.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,017
İsim
Emre Zengin
Bilgisayarımda testler yaptığım zaman bileşenlerde herhangi bir sorun olmadığı gözüküyor lakin mavi ekran hataları yiyorum sıklıkla. Bu olaylardan sonra işlemci ve ekran kartı macunu yeniledim(ısınmada herhangi bir sorun yok) ram slotlarını değiştirdim lakin hala aynı hataları alıyorum çözümünüz var mıdır?
(Ekran kartını halihazırda değiştirecektim lakin maddiyat yetmediği için yazı bekliyordum galiba bu olayı iyice şuan al dedirttirecek)

R5 5600x
RX570
ASUS B550M E WİFİ
8x2 GSKİLL RAM
700W +80 BRONZE PSU
Minidump dosyalarını paylaşır mısın? https://www.technopat.net/sosyal/konu/minidump-dosyalarini-paylasin.73053/

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Farukcan ASLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

memtest başlattım hocam 1 saatlik sonuçları tekrardan atacağım

sonuca geldiğimiz zaman ise 23 loop’da toplam 34 hata verdi isterseniz fotoğraflı bir şekilde hata kodlarını gönderebilirim

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
40
İsim
berhan
hocam ramlerinizden en az 1 tanesi hatali gozukuyor. tek tek takip testi yapabilir misiniz? 1 hata cikmasi yeterli testi surdurmenize gerek yok.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Farukcan ASLAN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
evet bir tanesi hatalı olarak çalıştı diğerinde sorun yok bu şekilde kullanayım bakalım ayrı bir sorum olacaktı bu rami vatandan almıştım 2 sene geçmedi gidip değiştirme imkanım var mıdır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,191
Üyeler
166,897
Son üye
Emircanaktepe8
Top Bottom