Neler Yeni

Simit, poğaça gibi şeyleri alırken hijyeni önemsiyor musunuz?

34Mert34

80+
Geçenlerde bir dükkandan simit aldım. Adam parmağını yalayıp kağıdı öyle tuttu(galiba kağıdı kolay tutmak için) ve simidi öyle verdi bana. O an bir şey diyemedim ama çok sinirlendim. Dışarı çıktıktan sonra sinirli yürürken takıntı yaptım bu durumdan dolayı ve aldığım simidi çöpe attım. Bir daha asla çok işlek ve ünlü olmayan bir yerden böyle şeyler almamaya karar verdim.

Siz olsaydınız adamın parmağını yalayıp kağıdı tutup verdiği simidi yer misiniz?

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,699
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Geçenlerde bir dükkandan simit aldım. Adam parmağını yalayıp kağıdı öyle tuttu(galiba kağıdı kolay tutmak için) ve simidi öyle verdi bana. O an bir şey diyemedim ama çok sinirlendim. Dışarı çıktıktan sonra sinirli yürürken takıntı yaptım bu durumdan dolayı ve aldığım simidi çöpe attım. Bir daha asla çok işlek ve ünlü olmayan bir yerden böyle şeyler almamaya karar verdim.

Siz olsaydınız adamın parmağını yalayıp kağıdı tutup verdiği simidi yer misiniz?
Kişisel bir durum. Ülkede fekal-oral bulaşan hastalıkları geçirme oranımız %90'ların üzerinde mesela. Kötü bir istatistik ne yazık ki :LOL:
Aşırı takıntılı olmaya gerek yok çünkü nereden alırsan al yapıldığı mutfağı ya da yapan ustanın hijyen kurallarına ne kadar uyduğunu asla bilemezsin. Eğer böyle bir endişen varsa dışarıdan hiçbir şey yememen en mantıklısı bence. Ya da amaan deyip yemeye devam.

King74

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
HC

siz bide yapılışını görseniz tövbe edersiniz hocam herhalde ben bizzat tr geneli bilinen değil ama yine bir şehrimizin bilinen ünlü unlu mamulleri dükkanlarından birinde çalıştım ve hijyen çok az onu söyleyeyim aynı malzemeyi tekrar tekrar kullanıyorlar diyorum bunu atalım yeni koyalım yok daha kullanırız onu diyorlar ve kullanılan malzemeyi hem en ucuz ve bilinmeyen hem de oldukça az kullanıyorlar kısacası bu işin büyüğü küçüğü yok hocam tam tersine büyük ve bilindik yerler nasılsa insanlar bizi biliyor düşüncesiyle oyun katıyorlar mallarına.

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,713
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord
Alperburaks

seninki normal bu arada ben sabah okula giderken fırına girdim baktım kimse yok fırın yani pişirilen bölüme doğru gidip seslendim arka odada adam televiyondan p0rno izliyordu abi dedim bakabilirmisin durdurdu kalktı geldi poğaçamı verdi sonra geri gitti oraya kolay gelsin abi dedim eywallah kardeşimmm dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

poğaçaları zeytinli istedim kaşarlı vermişti bide

King74

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
211
İsim
HC
seninki normal bu arada ben sabah okula giderken fırına girdim baktım kimse yok fırın yani pişirilen bölüme doğru gidip seslendim arka odada adam televiyondan p0rno izliyordu abi dedim bakabilirmisin durdurdu kalktı geldi poğaçamı verdi sonra geri gitti oraya kolay gelsin abi dedim eywallah kardeşimmm dedi
Mesaj otomatik birleştirildi:

poğaçaları zeytinli istedim kaşarlı vermişti bide
poğaçanın üstünde beyaz sos da var mıydı peki? şefin sipesyalı olur kendileri 🤣 🤣 🤣

TinerciAlper

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,713
İsim
Alper Burak Sarı
Instagram
alperburaks
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561198343077776
Discord