Simracing için sistem önerisi

Peyn11r

80+
Reaksiyon skoru
4
Bütçe
50000
Şuanda Monster Abra A5 V20.4 kullanıyorum ama artık güç anlamında yetmiyor. Simracing ile uğraşıyorum ve VR gözlük aldım, kullandığım monster vr ile oyun oynatmada çok zorlanıyor.

50.000TL bütçe ile sistem önerilerine açığım, aklımda amd ryzen 7 7800x3d ve rtx 4070 süper veya 5060ti 16gb'li bir sistem toplamak var. Toplamaya çalıştığımda 50 bini rahat aşıyor, hazır sistemler daha uygun gibi gözüküyor ama ram mhz'leri veya cl değerleri hakkında net bir bilgi yazılmıyor. Aldıktan sonra da pişman olmak istemiyorum.

Şuanda Monster Abra A5 V20.4 kullanıyorum ama artık güç anlamında yetmiyor. Simracing ile uğraşıyorum ve VR gözlük aldım, kullandığım monster vr ile oyun oynatmada çok zorlanıyor.

50.000TL bütçe ile sistem önerilerine açığım, aklımda amd ryzen 7 7800x3d ve rtx 4070 süper veya 5060ti 16gb'li bir sistem toplamak var. Toplamaya çalıştığımda 50 bini rahat aşıyor, hazır sistemler daha uygun gibi gözüküyor ama ram mhz'leri veya cl değerleri hakkında net bir bilgi yazılmıyor. Aldıktan sonra da pişman olmak istemiyorum.
iRacing, ACC, rFactor oynuyorsanız işlemci çok önemli (kalabalık gridler, simülasyon fizik hesapları vs) ama VR için özellikle yüksek GPU da önemli.
Grafikleri sim-racing de kısmak gerekiyor birde. (Gölgeler, toz-duman efektleri, parlayan ışıldayan nesneler) hepsi hem yarışı etkiliyor hem de lag oluşturuyor.
Bu noktada iyi bir işlemci gerekiyor. X3D bu açıdan en iyisi, ama VR olduğu için GPU'da önem kazanıyor.
4070'den aşağı kesinlikle düşmeyin. 7800X3D'de en doğru seçim olur.
Bende sim racing ile ilgileniyorum sormak istedikleriniz olursa sorun hocam.

iRacing, ACC, rFactor oynuyorsanız işlemci çok önemli (kalabalık gridler, simülasyon fizik hesapları vs) ama VR için özellikle yüksek GPU da önemli.
Grafikleri sim-racing de kısmak gerekiyor birde. (Gölgeler, toz-duman efektleri, parlayan ışıldayan nesneler) hepsi hem yarışı etkiliyor hem de lag oluşturuyor.
Bu noktada iyi bir işlemci gerekiyor. X3D bu açıdan en iyisi, ama VR olduğu için GPU'da önem kazanıyor.
4070'den aşağı kesinlikle düşmeyin. 7800X3D'de en doğru seçim olur.
Bende sim racing ile ilgileniyorum sormak istedikleriniz olursa sorun hocam.
İracing optimizasyon anlamında mükemmel zaten ama diğer oyunlar her zaman öyle olmuyor. Bu işlemcinin yanına 5060ti 16gb koyacağım, ram de 32gb 6000mhz cl30-34, . Bu bileşenleri iyi ve uyumlu gibi
1758818719652.webp

İracing optimizasyon anlamında mükemmel zaten ama diğer oyunlar her zaman öyle olmuyor. Bu işlemcinin yanına 5060ti 16gb koyacağım, ram de 32gb 6000mhz cl30-34, . Bu bileşenleri iyi ve uyumlu gibiAlıntıyı görüntüle
Anakart pahalı açıklası. B650M-R alabilirsiniz daha uyguna.
Soğutucu olarak da AK 400'ün yeteceğine emin misiniz hocam baktınız mı testlerine? Curve optimizerli mi kullanacaksınız?

wifi 6 destekli bir anakart arıyordum ama yinede gömülü wifi ve tip-c giriş portu olan bir anakart önerebilirsin, diğer seçeneğimde şu Biostar B650M X3D PRO. Soğutucular da şunlarıda düşünüyorum deepcool LE520 veya Arctic Freezer 36 Duo AR-ACFRE00123A

Geri