Neler Yeni

Sinerji DA-S1 Sıfır Sistem Servis Süreci | Sinerji Bilgisayar

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
@Abdullah Hacıgül
Firma ile iletişime geçmen belki çok daha rahat olur. Acaba bu arkadaşa yardımcı olabilecek misin abdullah abi? Sorunun kaynağını bulamadık forumdakiler olarak.

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin
Arkadaşlar merhaba, sistemi geçen hafta sipariş ettim bugün elime ulaştı. Ekran kartını taktıktan sonra sistemi çalıştırdım. Kendileri windows kurulumu gerçekleştirmiş, ssd üzerinde (aktif değil, satın almadım) sonrasında bende ekran kartı driver güncellemesi yaptım. Soru şuki bilgisayar kullanılamayacak derecede kasıyor. Daha açılışta tuf gaming yazısından başlayan takılma ile sistem ortalama 2 dakikada açılıyor.

Bir kere no signal hatası ile karşılaştım çok kastığı esnada. 144hz üzerinde furmartta yaptığım testte 400 puan gibi komik bir puan alıyor sistem. Özetlemem gerekirse, bilgisayar kullanılamayacak şekilde kasıyor. Yeri geliyor mouse takılıyor yeri geliyor klavye geriden geliyor. Anladığım konular olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var. Farklı bir driver mi kurmalıydım acaba?

Şuan mesajı bu bilgisayardan yazıyorum, sayfayı aşağı kaydırmakta dahi zorlanıyorum.

Dip not: sinerjiye tam 1 saat 27 dakika telefonda beklememe rağmen ulaşamadım inşallah yarına.. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim iyi akşamlar.

Sistemin Özellikleri

MSI TUG Gaming 550m plus

Corsair 32 GB(2x16) Vengeance LPX 3600MHz CL18 DDR4 RAM (CMK32GX4M2Z3600C18)

Kingston 500GB A2000 NVMe okuma 2200 MB-yazma 2000 MB M.2 SSD (SA2000M8/500G)

PC toplama montaj ve test hizmeti.

AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci >>>> tray olmayan kutulu stok fanlı versiyonu seçtim.

Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge OC LHR 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

Scythe Mugen 5 soğutucu

Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM (ST1000DM010) hard disk.
SSD biçimlendirip temiz bir Windows kurup tekrar deneyebilirsiniz. Windows veya yazılım kaynaklı gibi geldi. Hemen bir format atıp test ederseniz. Duruma göre sorun çözülmez ise iade veya servise yollarsınız.

mimarc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mert Şenol
@Abdullah Hacıgül
Firma ile iletişime geçmen belki çok daha rahat olur. Acaba bu arkadaşa yardımcı olabilecek misin abdullah abi? Sorunun kaynağını bulamadık forumdakiler olarak.
ilgin alakan için çok teşekkür ederim hocam.

@f0ze , hocam dediğin şekilde temiz bir windows kurulumu gerçekleştirdim. Driverları yükleyene kadar problem yok ekran kartı driverini yüklediğim de sonuç yine aynı oluyor.

Firmadan dönüş bekliyorum..

Ek olarak benchmark testi gerçekleştirdim sonuçları ;
UserBenchmarks: Game 18%, Desk 94%, Work 17%
CPU: AMD Ryzen 5 5600X - 100.9%
GPU: Nvidia GeForce RTX 3060 Ti - 8.8%
SSD: Kingston SA2000M8500G 500GB - 223.3%
HDD: Seagate Barracuda 1TB (2016) - 79.6%
RAM: Corsair Vengeance LPX DDR4 3600 C18 2x16GB - 80.7%
MBD: Asus TUF GAMING B550M-PLUS

mimarc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mert Şenol
ilgilenen arkadaşlara teşekkür ederim. Yönlendirmeler ile çözüm bulunmayınca ürünü geri kargo etmemi istediler. Kasayi tekrar kargodan çıktığı hale getirdim kasa ile birlikte diğer aksamlarin boş kutularını dahil geri istiyorlar.

Bugün sabahtan bir dönüş yapmadılar kendim aradığım için kargo pazartesiye kaldı. Kargoyu kutuları güzelce sardım fotoğrafladım bu şekilde pazartesi günü Sinerji Bilgisayara göndereceğim. Gelişmeleri yine buradan paylaşmış olurum, yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Yavuz241

80+ Bronze

mimarc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mert Şenol
Merhaba, arkadaşlar öncelikle konuya cevap verip yorum yapan herkese teşekkür ederim. Güncelleme yapmak istiyorum. Cihazım dün itibariyle firmaya ulaştı. Beklemedeyim, şuana kadar sorun yada çözüm ile ilgili bir geri dönüş alamadım. Umarım bir an önce çözüm odaklı yaklaşarak yardımcı olurlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
CİHAN ATALAY
Arkadaşlar merhaba, sistemi geçen hafta sipariş ettim bugün elime ulaştı. Ekran kartını taktıktan sonra sistemi çalıştırdım. Kendileri windows kurulumu gerçekleştirmiş, ssd üzerinde (aktif değil, satın almadım) sonrasında bende ekran kartı driver güncellemesi yaptım. Soru şuki bilgisayar kullanılamayacak derecede kasıyor. Daha açılışta tuf gaming yazısından başlayan takılma ile sistem ortalama 2 dakikada açılıyor.

Bir kere no signal hatası ile karşılaştım çok kastığı esnada. 144hz üzerinde furmartta yaptığım testte 400 puan gibi komik bir puan alıyor sistem. Özetlemem gerekirse, bilgisayar kullanılamayacak şekilde kasıyor. Yeri geliyor mouse takılıyor yeri geliyor klavye geriden geliyor. Anladığım konular olmadığı için yardımınıza ihtiyacım var. Farklı bir driver mi kurmalıydım acaba?

Şuan mesajı bu bilgisayardan yazıyorum, sayfayı aşağı kaydırmakta dahi zorlanıyorum.

Dip not: sinerjiye tam 1 saat 27 dakika telefonda beklememe rağmen ulaşamadım inşallah yarına.. Şimdiden yardımınız için teşekkür ederim iyi akşamlar.

Sistemin Özellikleri

MSI TUG Gaming 550m plus

Corsair 32 GB(2x16) Vengeance LPX 3600MHz CL18 DDR4 RAM (CMK32GX4M2Z3600C18)

Kingston 500GB A2000 NVMe okuma 2200 MB-yazma 2000 MB M.2 SSD (SA2000M8/500G)

PC toplama montaj ve test hizmeti.

AMD Ryzen 5 5600X 3.70 GHz 6 çekirdek 35MB AM4 7nm işlemci >>>> tray olmayan kutulu stok fanlı versiyonu seçtim.

Zotac GeForce RTX 3060 Ti Twin Edge OC LHR 8 GB GDDR6 256 bit ekran kartı.

Scythe Mugen 5 soğutucu

Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200RPM (ST1000DM010) hard disk.
tamamen sıfırla pc yi kendin driverlarını yükle

mimarc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mert Şenol
tamamen sıfırla pc yi kendin driverlarını yükle
Merhaba hocam, bu işlemler yapıldı bilinen çoğu yöntem ile denemeler yapıldı. Firma bunların sonunda benden cihazı istedi.

Bu arada güncelleme yapayım hala firmadan herhangi bir dönüş yok. Bu şekilde giderse fatura tarihi 15 günü geçmeden bir takım başvurular yapmak zorunda kalacağım.

mimarc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mert Şenol
Yaklaşık 2 saat önce firma yetkilisi tarafından arandım. Kendisi sağ olsun ilgileniyor.

Sıfır olarak aldığım cihazda ekran kartın da problem olduğu söylendi, zotac marka kart servise gönderilecekmiş. Oradan çıkan karara göre Sinerji yardımcı olacağını belirtti. Kart üzerinde ufak minik bir hasar gösterildi bana sinerji tarafından bende açılış videosunu ileterek aynı durumun geldiğinde de olduğunu göstererek belirttim.

Marka farketmeksizin herhangi bir yerden alışveriş yapan arkadaşlara naçizane tavsiyem her aşamayı, herseyi video ve fotoğraf çekerek gerçekleştirmeleri.

Konuya ilk defa @Abdullah Hacıgül , Abdullah beyi etiketliyorum. Bu noktadan sonra hangi durumda ne yapmalıyım tecrübelerini aktarırsa çok memnun olurum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.

samet4747

80+ Platinum
Yaklaşık 2 saat önce firma yetkilisi tarafından arandım. Kendisi sağ olsun ilgileniyor.

Sıfır olarak aldığım cihazda ekran kartın da problem olduğu söylendi, zotac marka kart servise gönderilecekmiş. Oradan çıkan karara göre Sinerji yardımcı olacağını belirtti. Kart üzerinde ufak minik bir hasar gösterildi bana sinerji tarafından bende açılış videosunu ileterek aynı durumun geldiğinde de olduğunu göstererek belirttim.

Marka farketmeksizin herhangi bir yerden alışveriş yapan arkadaşlara naçizane tavsiyem her aşamayı, herseyi video ve fotoğraf çekerek gerçekleştirmeleri.

Konuya ilk defa @Abdullah Hacıgül , Abdullah beyi etiketliyorum. Bu noktadan sonra hangi durumda ne yapmalıyım tecrübelerini aktarırsa çok memnun olurum. Herkese iyi çalışmalar dilerim.
Umarım değiştirirler

mimarc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Mert Şenol
Umarım değiştirirler
İnşallah hocam beklemedeyim maalesef.

Bu tarz bir süreci tecrübe eden arkadaşlar var mı acaba aramızda? Beklemeyle birlikte kendini korumak adına şunu yapabilirsin gibi bir tavsiyeye ihtiyacım var açıkçası..

CarEnthusiast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
412
İsim
Akın Serhan Toğrul
İnşallah hocam beklemedeyim maalesef.

Bu tarz bir süreci tecrübe eden arkadaşlar var mı acaba aramızda? Beklemeyle birlikte kendini korumak adına şunu yapabilirsin gibi bir tavsiyeye ihtiyacım var açıkçası..
Valla hocam tavsiye veremeyeceğim ama sayende ders çıkardım DA-S2 sistemin bir kaç saat önce eve gelmiş şu an şehir dışındayım kutuları olsun kurulumu olsun bunları yaparken her şeyi videoya alacağım teşekkürler

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,086
Üyeler
166,691
Son üye
Batuhanolmez0965
Top Bottom