Neler Yeni

Single RAM Takılma, Fps drop yapar mı?

Lawrence

80+ Bronze
Hocam işlemcinizin sıcaklığı çok çok yüksek 106 dereceler gördüm. Bu derecelerde drop, takılma normal bence.

SoC Voltage 1.1v
Core Voltage (vCore) 1.2v
Stabil 4.2 Ghz

Olarak oc ayarlarınızı güncelleyin, bu kadar ısınmaması lazım. Stok fanda bile 70 dereceyi geçeceğini sanmıyorum bu ayarlarla.
Şuan Core Performance Boost kapalı, ısınma sorunu yok

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
Takılma yaşadığın oyun (oyunsa) online mı, offline mı?

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Hocam işlemcinizin sıcaklığı çok çok yüksek 106 dereceler gördüm. Bu derecelerde drop, takılma normal bence.

SoC Voltage 1.1v
Core Voltage (vCore) 1.2v
Stabil 4.2 Ghz

Otomatik frekans artırmayı devre dışı bırakın
Olarak oc ayarlarınızı güncelleyin, bu kadar ısınmaması lazım. Stok fanda bile 70 dereceyi geçeceğini sanmıyorum bu ayarlarla.

Ayrıca biostayken 65 derece görmek nedir? Termal macun mu yok acaba kontrol ettiniz mi?

Net voltaj değeri vermen doğru değil her işlemci aynı slikona sahip değil, ama evet bi deneyebilir, sadece core performans boost kapatıp test edebilir aslında sorunu daha hızlı anlamak için.

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Can Uzay
Net voltaj değeri vermen doğru değil her işlemci aynı slikona sahip değil, ama evet bi deneyebilir, sadece core performans boost kapatıp test edebilir aslında sorunu daha hızlı anlamak için.
Aynen biliyorum ama bu değerleri 2019 model silikonu çok da iyi olmayan Ryzen 5 3600 ile sorunsuz kullanmıştım ve Gamepower Windrunner ile 53 dereceyi geçmedi tam yükte. Arkadaşta da çalışabilir diye denemesini tavsiye ettim.

Lawrence

80+ Bronze
Şuan Core Performance Boost kapalı ve ısınma sorunu yok ama takılma var

Lisa Su

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
550
İsim
Can Uzay
Şuan Core Performance Boost kapalı ve ısınma sorunu yok ama takılma var
Boşta ve yükte kaç dereceleri görüyorsunuz, eğer ısınmadan kaynaklı değilse yazılımdan kaynaklı olabilir "format lazım" diyebilirim :D Çeşitli araçlarla korsan windows etkinleştirmesi de kullanmadan bi temiz kurulum yapın isterseniz o şekilde de düzelebilir.

Lawrence

80+ Bronze
Boşta ve yükte kaç dereceleri görüyorsunuz, eğer ısınmadan kaynaklı değilse yazılımdan kaynaklı olabilir "format lazım" diyebilirim :D Çeşitli araçlarla korsan windows etkinleştirmesi de kullanmadan bi temiz kurulum yapın isterseniz o şekilde de düzelebilir.
https://www.technopat.net/sosyal/konu/ryzen-5-3600-sistemde-takilmalar.1389734/ burada ki Witcher 3 görüntülerinde dereceler mevcut

Yazılımsal değil 4 5 kere temiz kurulum yaptım

Sadece, forumda ki konudan cmd ile windows etkinleştirdim ama Etkinleştirmeden önce de takılmalar vardı

SaygıZorDeğildir

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,227
İsim
Göksel Sert
2 Türden de oyun var
İkisinde de takılma varsa ekran kartı, BIOS sürücüleriniz güncel ise, çipset sürücünüz de güncel mi kontrol edin. Güncel sürümleri yüklü ise, geriye ya tek slot RAM yüzünden takılma yapma ihtimali kalıyor ya da donanımsal problemli bir bileşen olduğunu düşünüyorum.

Lawrence

80+ Bronze
İkisinde de takılma varsa ekran kartı, BIOS sürücüleriniz güncel ise, çipset sürücünüz de güncel mi kontrol edin. Güncel sürümleri yüklü ise, geriye ya tek slot RAM yüzünden takılma yapma ihtimali kalıyor ya da donanımsal problemli bir bileşen olduğunu düşünüyorum.
Sürücüler güncel

Donanımsal problem ise tüm sistemi servise gönderdim test edildi. Sadece SSD'de sorun çıkmış sıfırı ile iade edildi.
Ben işlemcide sorun var diye bekliyordum ama işlemci ve ram 2 farklı anakartta detaylı test edilmiş ve sorun çıkmamış.

rdemstaken

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Sistemimde takılmalar var

Çok araştırdım, birçok şey denedim. Sistemin tüm parçalarını servise gönderdim. SSD sıfırı ile değişti ama sorun çözülmedi.

Geriye tek Single RAM kalıyor.

Single RAM; sistemde takılma, darboğaz vs yapar mı?
Oyundan oyuna değişir.
Yaptığı oyunlar oluyor.
Örneğin BF , Forza gibi oyunlar 16GB Dual Channel RAM ister.
@banxtre tek RAM olduğu için Forza'da FPS drop yaşıyorum demişti.

PlatreeeN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ata Atsan
forza, gta online gibi oyunlarda yersin ama cs, lolde yemezsin bende yasşıyordum dual channela geçtim kafam rahat

Lawrence

80+ Bronze
Oyundan oyuna değişir.
Yaptığı oyunlar oluyor.
Örneğin BF , Forza gibi oyunlar 16GB Dual Channel RAM ister.
@banxtre tek RAM olduğu için Forza'da FPS drop yaşıyorum demişti.
Bende de aynı hocam, Witcher 3'de takılma oluyor, Fakat Valorant'ta olmuyor veya ben hissetmiyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

forza, gta online gibi oyunlarda yersin ama cs, lolde yemezsin bende yasşıyordum dual channela geçtim kafam rahat
Ball3d diye bir oyun var belki bilirsin steam'de 2 lira o oyunda bile oluyor. 144 fps'e sabitliyorum 142'ye düşüyor takılıyor 140'a düşüyor takılıyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,553
Üyeler
164,519
Son üye
Eqsionix
Top Bottom