Bildiğiniz üzere ülkemizde ki ekran kartı kıtlığı yüzünden APU diye tabir ettiğimiz sistemler Türkiye için özellikle oyuncular için adeta ilaç niteliğinde olmuştur. Fakat APU Sistem denildiğinde genelde aklımıza AMD Ryzen 3,5'in 2200g,2400g,3200g gibi işlemciler gelmektedir. Bu gün size aynı ryzenler gibi APU işlemciye sahip olup ülkemizde neredeyse hiç rağbet görmemiş,sevilmemiş,dışlanmış o işlemciyi tanıtacağım.
AMD ATHLON 3000G
Alıntıyı görüntüle
Amd Athlon 3000g, Intel Pentium G5400 serisine karşı AMD'den bir hamle olarak tanıtılan, iGpu performansı ile beraber rakibi G5400'e çoğu zaman 2 kat fark atarak adeta ''Ben buradayım'' demiş bir işlemcidir.7 Kasım 2019 tarihinde duyurulduktan yaklaşık 13 gün sonra, yani 20 Kasım 2019 tarihinde satışa çıkmıştır.
İşlemcimiz 2 Çekirdek 4 Thread'e sahip olup 3 Çekirdekli ''Radeon Vega 3'' Serisi bir dahili grafik birimi ile gelmekte.3.5GHz olmasıyla beraber kendisini diğer tüm Athlon serilerinden farklı kılacak büyük bir özelliği de beraberinde getirmişti
''Açık Çarpan Kilidi''
Bu işlemci, diğer tüm athlon serilerinden farklı olarak Açık çarpan kilidi ile gelmekte, böylece kullanıcıya hız aşırtma tabiri caizse Overclock imkanı sunmaktaydı.Küçük bir overclock işlemi ile güncel FPS değerinize direkt olarak +15 +16 FPS ekleyebiliyorsunuz.Ayrıca işlemcinin TDP'si sadece 35w'cık olduğu içinde ısınma gibi sorunları dert etmenize gerek kalmıyor,stok fan ile bile gayet stabil ısı değerlerine ulaşabiliyorsunuz.
Temel Özellikler
İşlemci Çekirdek Sayısı: 2 Çekirdek 4 Thread
İşlemci Hızı:3.5Ghz Stok
Stok TDP Değeri: 35W
CPU Soket tipi: AM4 (Ryzenler ile aynı)
İşlemci:14nm Ekran Kartı:12nm
Oyun Performansı:
Oyun performanslarından aldığım sonuçla şunu söyleyebilirim, Ekran kartımız stok olarak R7 240a yakın bir performans göstermekte.Bu da dahili grafik kartımız olmadan gerçekten iyi performans almamızı sağlamakta.GPU'muza MSI Afterburner üzerinden de overclock yapılabilmektedir.
Valorant:
CSGO:
League Of Legends:
Fiyat
İşlemcinin şuan ki SIFIR fiyatı tam 500 TL 2. elleri ise biraz zor bulumasına karşın 300 TL Civarında. Sıfır takıntısı olanlar veya uyguna sistem toplamak isteyenler alıp sonuna kadar faydalanabilirler.Şahsen giriş seviyesi için çok çok uygun bir fiyat.
Benim Yorumum/Kullanıcı yorumu
Gerçekten ama gerçekten bütçesi olmayan arkadaşlar için çok kolay toplanabilecek bir sistem. 2. el toplamaya kalktığınızda işlemciyi sıfır alsanız bile 1000 TL'ye kadar toplayabiliyorsunuz.Ben kendi sistemimi işlemciyi sıfır almama rağmen 900 TL Civarına mal ettim. Oyun performansında da hiç üzmedi beni gerçekten. Valorant ve genshin impacti aktif olarak oynuyorum. Yine olsa yine aynı sistemi alırım.
Merak ettiklerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.