Neler Yeni

Sinovac vs. Biontech Aşı hangisi daha iyi ?

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Biontech daha koruyucu diye biliyorum.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
:trpeepo::trpeepo::trpeepo::trpeepo::trpeepo:
O aşıyı vurunmak mümkün mü şu an ?
%50 Sansla münkün. Ya Yerli ya yabancı mantıgı işliyor.Faz testlerinde Turkovac ve CoronaVac(Sinoavın corona aşısı) kullanıyor.
600 Subunit of SARS-CoV-2 virus antigen, intramuscular injection, two doses given 28 days apart.
2 Aşıda 28 gün arayla veriliyor, 2 aşıda inaktif.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burada güzel karşılaştırması var. Bireysel ve populasyon bazında bulaşı önlemede biontech daha etkili ayrıca varyantlara karşı da sinovac a göre çok önde. En önemlisi antikor yanıtı oluşturmada da sinovac ın çok önünde. Tabi bu aşının 5 sene 10 sene sonra nelere sebep olabileceğini öngörmek mümkün değil yeni bir yöntemle (mRna) üretildi. Sinovac ın en önemli artısı geleneksel yöntemle üretildiğinden daha güvenli olması.

Ekler

• aasassasassa.PNG
    aasassasassa.PNG
    26.1 KB · Hit: 29

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Ölü virüs hakkında bir bilgim yok, bildiğim kadarıyla biontech sinovaca göre 2 kat daha fazla antikor üretiyor.
Tamam işte bildiğm kadarı ile biontech aşısı antikor ürettittiriyor ama Sinovac virüs'ün zayıf halini veriyor ve vücut kendi kendine oluşturuyor çözüp kısacana biri bir makineye direkt bunu üret derken diğeri insana vermek gibi gibi.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Tamam işte bildiğm kadarı ile biontech aşısı antikor ürettittiriyor ama Sinovac virüs'ün zayıf halini veriyor ve vücut kendi kendine oluşturuyor çözüp kısacana biri bir makineye direkt bunu üret derken diğeri insana vermek gibi gibi.
Alman abi vurdur gitsin

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Burada güzel karşılaştırması var. Bireysel ve populasyon bazında bulaşı önlemede biontech daha etkili ayrıca varyantlara karşı da sinovac a göre çok önde. En önemlisi antikor yanıtı oluşturmada da sinovac ın çok önünde. Tabi bu aşının 5 sene 10 sene sonra nelere sebep olabileceğini öngörmek mümkün değil yeni bir yöntemle (mRna) üretildi. Sinovac ın en önemli artısı geleneksel yöntemle üretildiğinden daha güvenli olması.
Doktoruma sordum Cekiniyorsanız Yan etkilerden Sinovac olup 3 Doz olarak Turkovac olabilirsiniz demisti bana. Deneyde primay complation rate olarak 21 Eylül yazıyor ve yanlısım olmazsa Ası o zaman ako ile piyasaya sürülüyor.Yani ay sonu yerli aşı gelebilir (?) (Yanlısım varda @DOGANALPASLAN Düzeltsin.)

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
O doktora selam olsun.
Açıkçası biontech tercih edin. Ailemdeki herkes biontech oldu.
Hocam son kararı verme aşamasındayız aşı için. Benim şu an tek derdim sadece yan etkisinin nasıl olacağı.
Çünkü 2 gün sonra okul var ilk günden eve kapaklanmak istemiyorum.

Normalde herhangi bir hastalığı bile birisi hafif atlatacakken bana biraz daha koyuyor. Çok etkisi olur mu biontechin
Yan etki konusunda sinovac ile biontech eşit mi ?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Hocam son kararı verme aşamasındayız aşı için. Benim şu an tek derdim sadece yan etkisinin nasıl olacağı.

Normalde herhangi bir hastalığı bile birisi hafif atlatacakken bana biraz daha koyuyor. Çok etkisi olur mu biontechin
Ben Biontech oldum olduktan 1 gün sonra 38 derece ateşim oldu ondan da 1 gün sonra geçti

Doktoruma sordum Cekiniyorsanız Yan etkilerden Sinovac olup 3 Doz olarak Turkovac olabilirsiniz demisti bana.
Biontech in sosyal medyada abartıldığı kadar yan etkisi yok. Eğer komorbid hastalığı olan biriyseniz hiç düşünmeden biontech olun koruyuculuğu çok yüksek. Yan etkiden çekinip komorbid hastalıklarınıza rağmen koruyuculuğu az olan sinovac olursanız daha kötü. Ayrıca Dünya Sağlık örgütünün bu aşı çaprazlamayla (2 doz ondan 1 doz bundan gibi ortaya karışık) ilgili daha takip ettiğim kadarıyla olumlu olumsuz açıklaması yok temkinli konuşuyorlar.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10

Değil, kısa vadeli etki olarak sinovac daha hafif.

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,245
İsim
Taha Efe
Biontech in sosyal medyada abartıldığı kadar yan etkisi yok. Eğer komorbid hastalığı olan biriyseniz hiç düşünmeden biontech olun koruyuculuğu çok yüksek. Yan etkiden çekinip komorbid hastalıklarınıza rağmen koruyuculuğu az olan sinovac olursanız daha kötü. Ayrıca Dünya Sağlık örgütünün bu aşı çaprazlamayla (2 doz ondan 1 doz bundan gibi ortaya karışık) ilgili daha takip ettiğim kadarıyla olumlu olumsuz açıklaması yok temkinli konuşuyorlar.
Doktorumun yorumudur zaten benim değil. Yan etki kısmında cdc den takip ediyorum tabi abartılıyor olabilir ama inaktif aşı biraz daha mantıgıma yatıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Değil, kısa vadeli etki olarak sinovac daha hafif.
Uzun olarakta değil mi hocam? yani tabi bilemeyiz ama daha az etki yapar diyebilir miyiz?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,602
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
Doktorumun yorumudur zaten benim değil. Yan etki kısmında cdc den takip ediyorum tabi abartılıyor olabilir ama inaktif aşı biraz daha mantıgıma yatıyor.
inaktif burada biontech oluyor değil mi ?

Top Bottom