Neler Yeni

Sıralamam ve puanım daha iyi olmasına rağmen üniversiteye gidemedim ?

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,728
İsim
Kgn
Kontenjanı nasıl kaçırabilir ki puanı son yerleşen kişiden daha yüksekmiş eğer veriler doğruysa
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tercih sırası farketmiyor sıralama daha ön planda
Şimdi şöyle düşünmek lazım biraz saçma gelebilir ama .

10 kontenjan varsayalım 30k da kapatmış.
20k yapmış birisi 18.sıraya koymuş varsayalım.

28k yapmış biriside 5.sıraya koymuş varsayalım

5.sırayı mı alır ilk 18 i mi?

Bu yüzden 24 tercih var en üstten en alta gidiyor

Caitlami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Muhammed İlhami TOPÇU
Diğerleri hep yüksek kocaeli kesin gözüyle bakıyorduk öğretmenlerle kocaeli gelmiyorsa birdahaki sene denerim diye düşündüm ama kesin dediler zaten bende altına yazmamıştım

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,728
İsim
Kgn
Diğerleri hep yüksek kocaeli kesin gözüyle bakıyorduk öğretmenlerle kocaeli gelmiyorsa birdahaki sene denerim diye düşündüm ama kesin dediler zaten bende altına yazmamıştım
Ek tercih zamanı var daha hocam. Dolmamış ve istediğiniz üniversitede ve bölümde boşluk varsa girme şansınız var

Caitlami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Muhammed İlhami TOPÇU
Hocam ben daha 16 yaşındayım bu sene gitmek istiyordum aslında , 20 yaşında mezun olmak iyi olurdu hem ama dedğin gibi 2.tercihlerde umarım güzel bir yer açıktır da yazarım ama bu çok moralimi bozdu ben sanıyordum ki benden iyi almış bi anda yükselmiş sıralama bi baktım 2bin daha düşmüş ben girememişim ?
o dedğin tercih sırasını araştırdım bir şeyi etkilemiyormuş.

Öğretmenlerime de yazdım ama görmediler

m1tRex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Emre
Şimdi şöyle düşünmek lazım biraz saçma gelebilir ama .

10 kontenjan varsayalım 30k da kapatmış.
20k yapmış birisi 18.sıraya koymuş varsayalım.

28k yapmış biriside 5.sıraya koymuş varsayalım

5.sırayı mı alır ilk 18 i mi?

Bu yüzden 24 tercih var en üstten en alta gidiyor
18. sıradaki adamı alır tabii ki. Sistem böyle işliyor.

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,728
İsim
Kgn
18. sıradaki adamı alır tabii ki. Sistem böyle işliyor.
O zaman şu şekil söyleyeyim

Ben 7.sıradaki makine mühendisliğine yerleştim. Neden 8.sıradaki endüstri mühendisliğine veya 11.sıradaki inşaat mühendisliğine yerleşmedim?

m1tRex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Emre
ösym'ye itiraz edin. Yök zaten son giren kişinin puanını yayınladı. Senin puanın ondan daha yüksekse ve sen girememişsen sistemde bir sorun olmuştur. Bu bölüm senin 24. tercihin de olsa o giren son kişi isterse 1. tercihine yazsın. Senin puanın ve sıralaman daha yüksek olduğu için sen girersin. Yerleştirmede bir hata olmuş olmalı. Yarın arayın görüşün. Ösym mi ilgileniyor yök mü ilgileniyor bilmiyorum ama kimin ilgilendiğini öğrenip görüşün. Ekstra bir durum da olmuş olabilir sizinle ilgili. Onlar sizi bilgilendirirler. Hatırlıyorsanız tercihleri kayıt ettikten sonra o listeyi itiraz için kullanabiliyordun. Öyle bir uyarı vermişti. İtirazını yaparsın.

Ben 7.sıradaki makine mühendisliğine yerleştim. Neden 8.sıradaki endüstri mühendisliğine veya 11.sıradaki inşaat mühendisliğine yerleşmedim?
Hocam tekrar anlatır mısınız. Senaryoyu tekrar kurgulayıp. Ben yazdığınız senaryoyu yanlış anlamış olabilirim.

Caitlami

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
50
İsim
Muhammed İlhami TOPÇU
ösym'ye itiraz edin. Yök zaten son giren kişinin puanını yayınladı. Senin puanın ondan daha yüksekse ve sen girememişsen sistemde bir sorun olmuştur. Bu bölüm senin 24. tercihin de olsa o giren son kişi isterse 1. tercihine yazsın. Senin puanın ve sıralaman daha yüksek olduğu için sen girersin. Yerleştirmede bir hata olmuş olmalı. Yarın arayın görüşün. Ösym mi ilgileniyor yök mü ilgileniyor bilmiyorum ama kimin ilgilendiğini öğrenip görüşün. Ekstra bir durum da olmuş olabilir sizinle ilgili. Onlar sizi bilgilendirirler. Hatırlıyorsanız tercihleri kayıt ettikten sonra o listeyi itiraz için kullanabiliyordun. Öyle bir uyarı vermişti. İtirazını yaparsın.

Hocam tekrar anlatır mısınız. Senaryoyu tekrar kurgulayıp. Ben yazdığınız senaryoyu yanlış anlamış olabilirim.
Tamamdır hocam çok teşekkürler herkese umarım bir yanlışlık olmuştur ve düzelir moralim çok bozuldu çünkü açıklandığı günden beri , çünkü ben biz bu bölüme kesin gözüyle bakıyorduk ve çok büyük aptallık edip yazmadım altına bir şey umarım düzelir.

m1tRex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Emre
Tamamdır hocam çok teşekkürler herkese umarım bir yanlışlık olmuştur ve düzelir moralim çok bozuldu çünkü açıklandığı günden beri , çünkü ben biz bu bölüme kesin gözüyle bakıyorduk ve çok büyük aptallık edip yazmadım altına bir şey umarım düzelir.
1723757437407.png

yenigeldim

80+ Silver
Bu bölümü tercih sıralamanızda kaçıncı sıraya yazmıştınız? Eğer ilk sıralarda değilse kontenjan hızlı dolmuş kaçırmışsınızdır

Koca YÖK hocam niye tahmini yapılsın ki?

Ösym sayısal verilerinde de puanlar uyuyor tahmini olması imkansız
puanı yüksek olan girer tercih sıralamasından bağımsız. sıralama şurada işe yarar giremedikçe diğerine sokmaya çalışır.

makineyi öne yazmışsın çünkü ?

KaganKK06

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,728
İsim
Kgn
Bu bölüm senin 24. tercihin de olsa o giren son kişi isterse 1. tercihine yazsın.
İşte böyle işlemiyor hocam. Sanırım daha yksye girmediniz hiç. Farklı bir şekilde anlatmaya çalışıyım tekrardan

Amazonda 15 tane ekran kartı var ve amazon sıra ve teklif ile bu durumu denemek istiyor.

Ekran kartı 30k değerinde

14 kişi çoktan aldı diyelim. Sizin teklifiniz 35k ve 8.sırada başka bir kişininki ise 32k ve 3.sırada. size gelmeden 3.sıradaki aldı götürdü bile. Olay bu.
puanı yüksek olan girer tercih sıralamasından bağımsız. sıralama şurada işe yarar giremedikçe diğerine sokmaya çalışır.

makineyi öne yazmışsın çünkü ?
Makineyi öne yazmışım ve makine benim sırama gelmeden dolmamış o yüzden girmişim. Anlaşılıyor değil mi?

Eğer dolsaydı otomatikmen 8e atacaktı o da olsaydı 9,10,11....

yenigeldim

80+ Silver
İşte böyle işlemiyor hocam. Sanırım daha yksye girmediniz hiç. Farklı bir şekilde anlatmaya çalışıyım tekrardan

Amazonda 15 tane ekran kartı var ve amazon sıra ve teklif ile bu durumu denemek istiyor.

Ekran kartı 30k değerinde

14 kişi çoktan aldı diyelim. Sizin teklifiniz 35k ve 8.sırada başka bir kişininki ise 32k ve 3.sırada. size gelmeden 3.sıradaki aldı götürdü bile. Olay bu.

Makineyi öne yazmışım ve makine benim sırama gelmeden dolmamış o yüzden girmişim. Anlaşılıyor değil mi?

Eğer dolsaydı otomatikmen 8e atacaktı o da olsaydı 9,10,11....
"14 kişi çoktan aldı diyelim. Sizin teklifiniz 35k ve 8.sırada başka bir kişininki ise 32k ve 3.sırada. size gelmeden 3.sıradaki aldı götürdü bile. Olay bu." böyle bir şey yok.teklifi fazla veren alır. yani sıralaması önde olan diyelim yanlışın var. sistem bölüme puana göre sokuyor. yerleşemezsen senin sıradaki tercihine gidiyor. yani puanı çok olan girer. tercih sırası kişiyi ilgilendiren bir şey.

veborih

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
hasan
Kocaeli otomotiv bu sene 295 bin 291 puanla almışken
Alıntıyı görüntüle
Ben nasıl gidemiyorum ?
Alıntıyı görüntüle
sınav sonucundaki sağ en alttaki yere bakman gerek. orası meslek okulundan tercih yaptığında kulanılan yer. orayı atar mısın?
üstelik istediğin yerin kaç puanla aldığını öğrenmek için ösym sitesinde yayınlanan yere bak.
büyük ihtimalle tablo-4'te vardır istediğin yer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,433
Üyeler
164,667
Son üye
ege0110
Top Bottom