Neler Yeni

Sistem 144hz ama 144hz hissiyatı vermiyor!

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,840
İsim
Ege
Yaklaşık bir yıl önce aldığım laptop aldığım günden beri fps değerlerinde bir sıkıntı yok ancak sanki 75hz oynuyormuşum gibi hissettiriyor, masaüstünde aldığım o 144hz hissiyatını alamıyorum ve masaüstü sistemim garip bir şekilde laptopumdan çok daha kötü bir sistem. Driverlarım güncel V-sync açıp denedim görüntü ayarlarında sistem 144hzde her şeyi denedim ancak herhangi bir sonuca ulaşamadım. Sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem:
RTX4060
Intel i5 13500
16GB Ram
1TB SSD
144Hz Monitör

Yardımcı olursanız inanılmaz sevinirim şimdiden çok teşekkürler :)

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,163
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Yaklaşık bir yıl önce aldığım laptop aldığım günden beri fps değerlerinde bir sıkıntı yok ancak sanki 75hz oynuyormuşum gibi hissettiriyor, masaüstünde aldığım o 144hz hissiyatını alamıyorum ve masaüstü sistemim garip bir şekilde laptopumdan çok daha kötü bir sistem. Driverlarım güncel V-sync açıp denedim görüntü ayarlarında sistem 144hzde her şeyi denedim ancak herhangi bir sonuca ulaşamadım. Sorunu nasıl çözebilirim?

Sistem:
RTX4060
Intel i5 13500
16GB Ram
1TB SSD
144Hz Monitör

Yardımcı olursanız inanılmaz sevinirim şimdiden çok teşekkürler :)
Oyunda 144 FPS almıyorsa 144 hz alamazsınız.

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,840
İsim
Ege
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyunda 144 FPS almıyorsa 144 hz alamazsınız.
Oyunda 144 fps alıyorum zaten LoL'de oyunbaşı 500e kadar fps alıyorum tabii ki 200de sabit oynuyorum ama bir kasma hissiyatı var

fury_

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,163
İsim
Tunahan Cellat
İlgilendiği Kategoriler
Otobüs,Tır
Oyunda 144 fps alıyorum zaten LoL'de oyunbaşı 500e kadar fps alıyorum tabii ki 200de sabit oynuyorum ama bir kasma hissiyatı var
Lolde 144 hz'i nasıl anlayacaksınız ki zaten? Rekabetçi veya simülasyon oyunlarında anlarsınız.

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,840
İsim
Ege
Lolde 144 hz'i nasıl anlayacaksınız ki zaten? Rekabetçi veya simülasyon oyunlarında anlarsınız.
Dostum yanımda arkadaşımın sistemi de var ikimiz de aynı ayarlarda onun sistem cayır cayır akıcıyken benimki kasıyormuş gibi fpslerimiz de aynı, masaüstü sistemimde de kasma hissiyatı yok ancak bunda var sorun yaşamasam neden burada konu açayım?

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bate
Hocam selamlar, FPS ve Hertz inizi başka bir oyunda deneyebilme şansınız varmıdır? Benim düşüncem belki sistemden yada internet sağlayıcısından drop yiyor olabilirsiniz. Monitor markanızı söyleyebilir misiniz? Belki monitör ayarlarında hertz ayarı değişik olabilir yada ayarlanmamış olabilir. İyi forumlar

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,840
İsim
Ege
Fffff
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam selamlar, FPS ve Hertz inizi başka bir oyunda deneyebilme şansınız varmıdır? Benim düşüncem belki sistemden yada internet sağlayıcısından drop yiyor olabilirsiniz. Monitor markanızı söyleyebilir misiniz? Belki monitör ayarlarında hertz ayarı değişik olabilir yada ayarlanmamış olabilir. İyi forumlar
Hocam genel olarak böyle bir sorun var her oyunda. Monitörüm direkt victusun orijinal monitörü laptop zaten sistem. Sistemden drop yiyor belki olabilirim ama ne yapmam gerek tam olarak?

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bate
Fffff
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam genel olarak böyle bir sorun var her oyunda. Monitörüm direkt victusun orijinal monitörü laptop zaten sistem. Sistemden drop yiyor belki olabilirim ama ne yapmam gerek tam olarak?
Hocam laptop sistemlerde hertz farkını alabilmeniz için genelde laptop şarja takılı iken oynamanız lazım, kendi testlerime göre bir laptopta şarja takılı iken hdmi ile 144 gördüm takılı değilken 60 hertz. İsterseniz dediğimi deneyebilirsiniz kendi gözlemlerim o yönde. Eğer yine olmaz ise forumdan yazın, yardımcı olmaya çalışalım. İyi forumlar

Looper

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,840
İsim
Ege
Hocam laptop sistemlerde hertz farkını alabilmeniz için genelde laptop şarja takılı iken oynamanız lazım, kendi testlerime göre bir laptopta şarja takılı iken hdmi ile 144 gördüm takılı değilken 60 hertz. İsterseniz dediğimi deneyebilirsiniz kendi gözlemlerim o yönde. Eğer yine olmaz ise forumdan yazın, yardımcı olmaya çalışalım. İyi forumlar
Hocam hep şarjda oynuyorum zaten aksi takdirde kasıyor sistem şarjdayken bu şekilde sorun yaşıyorum

Bate

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Bate
Hocam hep şarjda oynuyorum zaten aksi takdirde kasıyor sistem şarjdayken bu şekilde sorun yaşıyorum
Hocam sisteme bağladığınız hdmi kablosu 144 hz destekliyor mu? Öyle sorunlar ile karşılaşan kişiler vardı, birde fpsinizi 1 dakikalığına tam olarak kaçırmadan takip edip bize değerleri söyleyebilir misiniz? Belki anlık drop giriyordur sistemden dolayı, anlık drop sebebi de ısı değerleri olabilir, fpsinizi takip ederken bir yandan ekran kartı ve işlemci ısınızın bilgisini aktarabilir misiniz? Ona göre çözüm aramaya devam edelim.

Top Bottom