Sistem Hakkında Fikirler

GUSE

80+ Silver
Reaksiyon skoru
858
Colorful Battle-Ax B650M-Plus Wifi V15
AMD Ryzen 5 7500F
Phantom Spirit
Patriot Viper Venom PVV516G60C30 16GB (x2)
Colorful iGame GeForce RTX 5070 Vulcan OC
High Power Performance ATX 3.1 850W 80+ GOLD PCIe 5.1 ATX (HP1-S2850GD-F12S)
Corsair 480T

Parçalar bu şekilde parçalarda herhangi bir sorun var mı? Her şeyin yeterli olduğunu düşünüyorum. Sistemi dizeli çok uzun süre olmadı o yüzden şuan ki fiyatlardan dizmedim her şeyi parça parça dizdim. Isı sorunlarım var kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bu sebeple PBO içerisinde Curve Optimizer - 25 ve OD MHZ olarak -200 ayarlı Thermal Limit 80° çünkü EXPO profilleri (EXPO 1 aktif olmuyor zaten sistem boot etmiyor o yüzden EXPO 2 aktif) aktifken işlemci eğer 5 GHZ'i gördüğü gibi ısıda peak oluyor. Şuan için PBO ayarlarıyla işlemci stabil. maksimum gördüğüm ısı testlerde 74° 75° civarında ekran kartında da aynı problem var ısı anlamında bu sebeple onda da afterburner ile UV + OC yapılı bu sayede 60 65i oyunlarda görmüyor kart testlerde de 70°i zorluyor %55 fan kullanımında. Sistemde M2 yok o zaman bütçem yetmediği için almamıştım sata ssdlerim var iki tane onlar bağlı sisteme ama zipten çıkartma yaparken sistemde bir hantallaşma oluyor bunu nvme olmamasına bağlıyorum bütçe olduğunda M2 alacağım (fiyatların sürekli değiştiğini biliyorum). Değerli fikirlerinize ihtiyacım var.

1769020009208.webp

OCCT GPU
1769019921449.webp

Furmark GPU
1769019989974.webp

Akvaryum kasaya geçebilirsiniz

Çipset sürücüleri kurulu mu? Bir de PBO ayarlarını sıfırlayıp atarsan bir fikir yürütürüz belki şu anki hali için denebilecek pek bir şey yok..

Çipset sürücüleri kurulu mu? Bir de PBO ayarlarını sıfırlayıp atarsan bir fikir yürütürüz belki şu anki hali için denebilecek pek bir şey yok..
Tüm sürücüler kurulu bios update yapılı. PBO sıfırlayınca çıldırıyor. Fikir almak istedim ayarları sıfırlarsam en az 3 saat stabile getirene kadar uğraşmam gerekiyor :D
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Akvaryum kasaya geçebilirsiniz
Mesh kasadan akvaryuma mı geçeyim? Ekstra fanlarla bu işi çözemez miyim? İlk konularımda kasanın hava akışının kötü olduğunu söyleyenler vardı.

Tüm sürücüler kurulu bios update yapılı. PBO sıfırlayınca çıldırıyor. Fikir almak istedim ayarları sıfırlarsam en az 3 saat stabile getirene kadar uğraşmam gerekiyor :D

Mesh kasadan akvaryuma mı geçeyim? Ekstra fanlarla bu işi çözemez miyim? İlk konularımda kasanın hava akışının kötü olduğunu söyleyenler vardı.
Bende 5-6 derece farketti

Şu anki ayarlarını kaydet profil olarak?

patriot ramlerde stabilite sorunları var cl30 da değil cl36 du kullanmanı tavsiye ederim. Kasanın fotoğrafı lazım yeterli airflow var mı nasıl kestircez?

patriot ramlerde stabilite sorunları var cl30 da değil cl36 du kullanmanı tavsiye ederim. Kasanın fotoğrafı lazım yeterli airflow var mı nasıl kestircez?
CL36 şuan zaten 5600 mhz CL36 1:1 (ledler merceğe blur attırıyor aşırı şekilde sorry) üste 3 fan alta sanırım 2 fan takabilirim tek sıkıntı kasanın kontrolcüsü yok şuan fanlar biraz karışık bağlı ön 3 arka egzoz 1 cpu 2 fan

Ekler

• 1.webp
    1.webp
    42.8 KB · Hit: 5
  • 2.webp
    2.webp
    33.8 KB · Hit: 5
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,186,247