Neler Yeni

Sistem iyi ama sorun var

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem
oyun içi ayarlarınızı atabilirmisiniz grafik ayarlarını

ve düşük mb lı sisteme yük bindiren başka bir oyunda deneyebilirmisiniz örneğin csgo yada valorant gibi aynı kasma hissiyatı varmı

ek olarak monitörünüz gsync destekli değil ise bu sorunda oluyor olabilir
Şu an atamam ama hepsi çok düşük

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem
oyun içi ayarlarınızı atabilirmisiniz grafik ayarlarını

ve düşük mb lı sisteme yük bindiren başka bir oyunda deneyebilirmisiniz örneğin csgo yada valorant gibi aynı kasma hissiyatı varmı

ek olarak monitörünüz gsync destekli değil ise bu sorunda oluyor olabilir
r9 ile 3060 a darboğaz yapmazki zaten işlemci 20-30 kullanılıyor darboğaz nedir araştırmanı öneririm
Yani çok bilgim yok ama bir parçanın (işlemci ram v.b) ekran kartını besleyememesi ekran kartının darboğaz yapmasına neden oluyor heralde
Mesaj otomatik birleştirildi:

monitör marka modeliniz nedir ve oyun içi çözünürlük
Monitör asus vg258qm 280hz tn panel oyun içi 1728x1080 masaüstü 1920x1080 bi çok monitör denedim benq xl2546k msı sorun monitör değil sistem ayarlarda değil aynı ayarlarla interdet cafede daha kötü sistem ile daha stabil

Onurology

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur Topcu
r9 ile 3060 a darboğaz yapmazki zaten işlemci 20-30 kullanılıyor darboğaz nedir araştırmanı öneririm
Evet yapmaz fakat burda ciddi bir darboğaz var. Darboğaza her hangi bir parça bile sebep olabilir.

Darboğaz bir parçanın başka bir parçanın performansını kısıtlamasına denir. Yani parçalar tam verime ulaşamaz. Ram çalışma hızları işlemciyi kısıtlayacağından performans alamazsınız. Dual channel etkiside benzer şekildedir.

Normal şartlarda ekran kartı %90-99 aralığında çalışması idealdir.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720

Yani çok bilgim yok ama bir parçanın (işlemci ram v.b) ekran kartını besleyememesi ekran kartının darboğaz yapmasına neden oluyor heralde

Monitör asus vg258qm 280hz tn panel oyun içi 1728x1080 masaüstü 1920x1080
sistemin gayet sağlıklı işlemcin hayli hayli sistemini besliyor hatta artıyorda fazla fps aldığın için daha fazla yüke girmeye çalışmıyor sistem gibi bir şey darboğaz yok yani grafikler yükeltirsen daha fazla kullanımlarının arttığını fark edeceksin ve monitörün gsync uyumlu nvidia gsync açıkmı kontrol et

Onurology

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur Topcu
Hepsini çok düşükte tuttuğun için de darboğaz yapıyor olabilir. Oyun ayarlarını tekrar gözden geçirmeni öneririm. 3060 güçlü bir ekran kartı düşük ayarlarda kısıtladığın için tam performansını veremiyor olabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem
Benim merak ettiğim asıl mesele elektirik tesisatı sorunu sistemin özellikle ekran kartının böyle %50 ile çalışmasına darboğaz yemesine neden olabilirmi

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720
Hepsini çok düşükte tuttuğun için de darboğaz yapıyor olabilir. Oyun ayarlarını tekrar gözden geçirmeni öneririm. 3060 güçlü bir ekran kartı düşük ayarlarda kısıtladığın için tam performansını veremiyor olabilir.
darboğaz yapmıyor sistemi darboğaz nedir araştırırmısın lütfen

Benim merak ettiğim asıl mesele elektirik tesisatı sorunu sistemin özellikle ekran kartının böyle %50 ile çalışmasına darboğaz yemesine neden olabilirmi
darboğazlık bir olay yok online fps türü çoğu oyunda böyle çözünürlük yükselt yada grafikleri yükselt ekran kartı kullanımın artıcaktır darboğax dediğiniz şey işlemcinin 100% kullanılıp ekran kartının kendisini daha az kullanmasıdır işlemci testlerine bakarsanız hepsi darboğaz yaşatılarak test ediliyor piyasadaki en güçlü kart(3080-3090) ile 1080p de oyun oynanıyor bu kartlar 1080p kartı değil 1080p de besleyebilecek işlemcide yok o yüzden testler o şekilde yapılıp fps farkları o şekilde görülüyor
işlemci %100 kullanılıp ekran kartı daha az seviyelerde %50-60-70… gibi seviyelerde ise darboğaz oluyor demektir darboğaz bir iki oyun oynanılarak öğrenilmez bazı oyunun optimizasyonu kötüdür bazısının iyidir vs yada oyundan oyuna görede değişir yapay zeka unsuru olmayan fizik oyunu oynarkenki kullanım ile yapay zeka yada online tabanlı bir oyunda farklı olabilir

Son düzenleme:

Onurology

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur Topcu
Kardeşim araştır diyene kadar kendin araştırmalısın bence. En basitinden Abdullah'ın sistem videolarını izle, darboğazın ne olduğunu zaten anlayacaksın. Ezbere konuşup insanları yanlış yönlendirme. %50-%90 arası normal bir değer mi sence? Güldürme kendine. İyi forumlar.
Dostum sanmıyorum elektrikten pek anlamıyorum fakat öyle bir şüphen varsa bir elektirikçiye danışmanı öneririm. Sistem parçaların güzel, riske atma. İyi forumlar.

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720
Kardeşim araştır diyene kadar kendin araştırmalısın bence. En basitinden Abdullah'ın sistem videolarını izle, darboğazın ne olduğunu zaten anlayacaksın. Ezbere konuşup insanları yanlış yönlendirme. %50-%90 arası normal bir değer mi sence? Güldürme kendine. İyi forumlar.

Dostum sanmıyorum elektrikten pek anlamıyorum fakat öyle bir şüphen varsa bir elektirikçiye danışmanı öneririm. Sistem parçaların güzel, riske atma. İyi forumlar.
işlemci %20 de çalışıp ekran kartının %60/70 de çalışması darboğazmı ? güldürme beni lütfen
işlemci yatıyor arkada hani darboğaz??? bu oyundan kaynaklı bir durum sistemsel değil

Onurology

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
Onur Topcu
işlemci %20 de çalışıp ekran kartının %60/70 de çalışması darboğazmı ? güldürme beni lütfen
işlemci yatıyor arkada hani darboğaz??? bu oyundan kaynaklı bir durum sistemsel değil
Ekran kartından tam verim alamadığı için darboğaz evet.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Erdem

darboğazlık bir olay yok online fps türü çoğu oyunda böyle çözünürlük yükselt yada grafikleri yükselt ekran kartı kullanımın artıcaktır darboğax dediğiniz şey işlemcinin 100% kullanılıp ekran kartının kendisini daha az kullanmasıdır işlemci testlerine bakarsanız hepsi darboğaz yaşatılarak test ediliyor piyasadaki en güçlü kart(3080-3090) ile 1080p de oyun oynanıyor bu kartlar 1080p kartı değil 1080p de besleyebilecek işlemcide yok o yüzden testler o şekilde yapılıp fps farkları o şekilde görülüyor
işlemci %100 kullanılıp ekran kartı daha az seviyelerde %50-60-70… gibi seviyelerde ise darboğaz oluyor demektir darboğaz bir iki oyun oynanılarak öğrenilmez bazı oyunun optimizasyonu kötüdür bazısının iyidir vs yada oyundan oyuna görede değişir yapay zeka unsuru olmayan fizik oyunu oynarkenki kullanım ile yapay zeka yada online tabanlı bir oyunda farklı olabilir
Söylemek istediğini anladım benim oyun içi aldığım fps değerleri çok iyi 3070ti r9 5900x sistem olan arkadaşım benden daha az fps alıyor ama sürekli kasıyormuş gibi bir his veriyor pc bu arada ramlar 4400 mhz ama xpm açtığımda 4400 olmuyor pc 3 kez reset atıyor sonra 2133 oluyor yine

marilyn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,720
ek olarak elektirik kesintisi yada düşük voltaj gelme gibi durumu için birsürü koruma mevcut ben birsürü ev değiştirdim kaç kez şimşek çarptı prizde bilgisayar açıkken elektirik gitti şalter attı bir şry olmuyor+++ benim kullandığım psu sertifikasız elektirik tesisatı vs ile alakalı değil

gsync kapalıdır büyük ihtimalle onu aç olmadı ayarlardan vsync açabilirsin oyun akıcı olur hz ine sabitlenir ama biraz ms kazanırsın e sporcu değilsen veya çok sert bir oyuncu değilsen erkilemez

Top Bottom