Neler Yeni

Sistem iyi fakat oyunlar kapanıyor

Cemşit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cemşit Kalıntürk
Arkadaşlar merhaba bundan yaklaşık 1.5 yıl önce HP OMEN 16 aldım. İlk aylarda gayet memnundum fakat sonradan oyunları kaldırmamaya başladı. Ya yükleme ekranındayken ya da çalıştıktan yaklaşık 5 dakika sonra uygulama kapanıyor. Format atmadan önce bu hatayı bilgisayar "uygulamanın grafik donanımına erişimi engellendi" şeklinde bildiriyordu. Ben bu hatayla ilgili internette ne gördüysem uyguladım en son format attım fakat sorun düzelmedi. Sadece artık hata göstermeksizin uygulamayı kapatıyor. Problemin ısınmadan kaynaklandığını düşünmüyorum çünkü daha hiç ısınmadan da atabiliyor. Ne tavsiye edersiniz, ne yapmam gerekir? Teşekkürler

Sistem:
İntel(R) Core(TM) i7-12700H
RAM: 16,0 GB
RTX 3070ti
Win 11 Home

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,705
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
acaba ekran kartını kullanmıyor mu ?
işlemcinin ekran kartını mı kullanıyor.
otomatik geçiş yapıyor diye biliyorum

Cemşit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cemşit Kalıntürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
acaba ekran kartını kullanmıyor mu ?
işlemcinin ekran kartını mı kullanıyor.
otomatik geçiş yapıyor diye biliyorum
Kullanıyor diye zannediyorum hocam çünkü hangi ekran kartını kullanacağını seçebiliyorum. Fakat kendi kendisine geçiyorsa bunu nasıl anlayabilirim?

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,705
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Kullanıyor diye zannediyorum hocam çünkü hangi ekran kartını kullanacağını seçebiliyorum. Fakat kendi kendisine geçiyorsa bunu nasıl anlayabilirim?
görev yöneticisinde ne kullanıldığı görünür zaten

yagizpe

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yağız Emre Eroğul
Bios-Dgpu only ayarı var onu enable yapacaksiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin kendi dahili grafik birimini tamamen kapıyor ve sizin kendi ekran kartınızı kullanıyor.

Cemşit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cemşit Kalıntürk
Bios-Dgpu only ayarı var onu enable yapacaksiniz
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin kendi dahili grafik birimini tamamen kapıyor ve sizin kendi ekran kartınızı kullanıyor.
Eyvallah hocam ekran kartını kullanma noktasında sıkıntı yok acaba başka ne sebebi olabilir

Efecan01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Efecan GÜN
Eyvallah hocam ekran kartını kullanma noktasında sıkıntı yok acaba başka ne sebebi olabilir
Hocam bakımları ne durumda fan,temal macun vs ısınmadan dolayı da sorun yaşanabilir belkide yada scannow ile sistem dosyalarınızı bir kontrol edin

Cemşit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cemşit Kalıntürk
Hocam bakımları ne durumda fan,temal macun vs ısınmadan dolayı da sorun yaşanabilir belkide yada scannow ile sistem dosyalarınızı bir kontrol edin
Bakımlar yeni yapıldı scannow vs o tür komutları da girdim. Her şey sorunsuz gibi gözüküyor illet bir sıkıntı

Cemşit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Cemşit Kalıntürk
Formatı denemenizi öneririm son çare
ilk mesajda belirttiğim gibi format attım, formattan önce "uygulamanın grafik donanımına erşimi engellendi" hatası veriyordu uygulamayı kapatınca şimdi ise hata belirtmeden kapatıyor.

Efecan01

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Efecan GÜN
ilk mesajda belirttiğim gibi format attım, formattan önce "uygulamanın grafik donanımına erşimi engellendi" hatası veriyordu uygulamayı kapatınca şimdi ise hata belirtmeden kapatıyor.
Geçmiş olsun o zaman ya teknik servise yada güvenebiliceğiniz bir bilgisayarcıya bakmak gerekiyor

Top Bottom