Neler Yeni

SİSTEM TOPLADIK. NASIL OLDU?

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
İşlemci:

AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz 8 Çekirdek 40MB Önbellek Soket AM5​

Anakart:

Asus Prime B650M-A WIFI II AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart​

Ekran Kartı:

Galax GeForce RTX4070 Ti EX Gamer White 12GB​

Ram:

Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz CL40 Fury Beast Black Ram Bellek​

Kasa:

Dark Maxima V30 Temperli Cam Yan Panel, 3x12cm Ön + 1x12cm Arka ARGB LED Fanlı, Dikey Ekran Kartı Takılabilen, USB 3.0 Type-C, ATX Oyuncu Kasası​

Psu:
MSI PSU MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD ACTIVE PFC FULL MODULAR

Bu sistemde sıkıntı yaşar mıyım? Bir de sıvı soğutucu almasam aıcaklık problemi yaşar mıyım? Bütçemi çok zorladım sıvı soğutucu almamayı düşünüyorum şimdilik.

Arctic Liquid Freezer II - 240mm​

Alırsam alacağım sıvı soğutucu bu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
96
İsim
Burak Pirin
İşlemci:

AMD Ryzen 7 7700 3.80GHz 8 Çekirdek 40MB Önbellek Soket AM5​

Anakart:

Asus Prime B650M-A WIFI II AMD B650 Soket AM5 DDR5 6400(OC)MHz mATX Gaming (Oyuncu) Anakart​

Ekran Kartı:

Galax GeForce RTX4070 Ti EX Gamer White 12GB​

Ram:

Kingston DDR5 32GB(2x16GB) 5200MHz CL40 Fury Beast Black Ram Bellek​

Kasa:

Dark Maxima V30 Temperli Cam Yan Panel, 3x12cm Ön + 1x12cm Arka ARGB LED Fanlı, Dikey Ekran Kartı Takılabilen, USB 3.0 Type-C, ATX Oyuncu Kasası​

Psu:
MSI PSU MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD ACTIVE PFC FULL MODULAR

Bu sistemde sıkıntı yaşar mıyım? Bir de sıvı soğutucu almasam aıcaklık problemi yaşar mıyım? Bütçemi çok zorladım sıvı soğutucu almamayı düşünüyorum şimdilik.

Arctic Liquid Freezer II - 240mm​

Alırsam alacağım sıvı soğutucu bu.
Sıvı soğutucu gerekir işlemci güçlü bir işlemci fiyatı nedir

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu an sadece işlemci anakart ve ekran kartı elimde. Onların toplam fiyatı da 33k tuttu. Ben fiyatında değilde sistem çalışır mı sıkıntı yaşar mıyım? Özellikle sıvı soğutucuya ilk başta ihtiyaç var mı yoksa idare edebilirim içinden çıkan stok soğutucuyla?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben işlemci ve anakartı bundle halinde aldım gaming gecesinden 2 hafta önce 10.500 e

Şu an sadece işlemci anakart ve ekran kartı elimde. Onların toplam fiyatı da 33k tuttu. Ben fiyatında değilde sistem çalışır mı sıkıntı yaşar mıyım? Özellikle sıvı soğutucuya ilk başta ihtiyaç var mı yoksa idare edebilirim içinden çıkan stok soğutucuyla?

Ben işlemci ve anakartı bundle halinde aldım gaming gecesinden 2 hafta önce 10.500 e
Şu an tekli fiyatı işlemcinin 9k civarı.

İşlemcinin x modeli için gerekli yazıyorlar ama bu model için x modeli kadar ısınmıyor ve stok soğutucu wraith prasim yeterli oluyor yazdılar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,951
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
sim racing, laptop, mouse, klavye

Şu an tekli fiyatı işlemcinin 9k civarı.

İşlemcinin x modeli için gerekli yazıyorlar ama bu model için x modeli kadar ısınmıyor ve stok soğutucu wraith prasim yeterli oluyor yazdılar.
iyi bir kule tipi soğutucu kullanabilirsiniz. ama stok soğutucu ile çok kullanılabileceğini düşünmüyorum.

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
iyi bir kule tipi soğutucu kullanabilirsiniz. ama stok soğutucu ile çok kullanılabileceğini düşünmüyorum.
Bu durum beni zorlayacak ama almışken tam almak isterim. Saolun teşekkür ederim. İşlemci çok ısınıyor o yüzden almam gerekiyor anladığım kadarıyla.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,951
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
Bu durum beni zorlayacak ama almışken tam almak isterim. Saolun teşekkür ederim. İşlemci çok ısınıyor o yüzden almam gerekiyor anladığım kadarıyla.
80-90 dereceler çok sağlıklı olmaz. yani zorunluluk gibi bir şey.

Kayser-i Rûm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
364
İsim
Ege Taşkın
İlgilendiği Kategoriler
Toplama Bilgisayar Tavsiye
Bütçen ne kadar?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,951
İsim
Ertuğrul
İlgilendiği Kategoriler
Peki sistemde başka sıkıntı var mı ? Ram filan uygun mu ya da alabileceğim başka ram filan var mı ? Sipariş vericem şimdi teknobiyotikten.
hiçbir parça sıkıntı yaşatmaz hepsi uyumlu. ama parçaların f/p ve kalite konusunda nasıl oldukları ile alakalı detaylı bilgim yok. forumda çok daha iyi bilen arkadaşlar vardır.

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal
Bütçen ne kadar?
Çok yok en uygun şekilde toplamaya çalışıyorum zaten ekran kartı işlemci ve anakart alındı. Psu kasa ve ram almam lazım. Elimde şuan kullandığım pc de bulunan m2 ssd var depolamaya gerek yok.

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,136
İsim
kilan embappe
Anakart + İşlemciyi baya güzel fiyattan almışsın.

Sıvı soğutucu olarak arcticb240 argb almana gerek yok. Çok pahalı ve fiyatınınçok da hak etmeyen bir model.

Bunu al Arcticb280 ile aynı performansta.

Ekran kartı modeli güzel

RAM kötü CL40 çok fazla

Kasa psu güzel.

berkaysenal

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
242
İsim
Berkay Şenal

Sıvı soğutucu olarak arcticb240 argb almana gerek yok. Çok pahalı ve fiyatınınçok da hak etmeyen bir model.

Ekran kartı modeli güzel

RAM kötü CL40 çok fazla

Kasa psu güzel.
Bu rami alsam ne zaman gelir?

Ekran kartı modeli güzel

RAM kötü CL40 çok fazla

Kasa psu güzel.
Şu an artic 2599 tl indirime girmiş o yüzden alıyım demiştim teknobiyotikten öyle rame baktım ama yurt dışından geliyor uzun sürmemesi lazım benim için yoksa ramler çok güzel

Bu rami alsam ne zaman gelir?

Şu an artic 2599 TL indirime girmiş o yüzden alıyım demiştim teknobiyotikten öyle rame baktım ama yurt dışından geliyor uzun sürmemesi lazım benim için yoksa ramler çok güzel
@M.A.Y.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,480
Üyeler
168,140
Son üye
semu67
Top Bottom