Selamlar dostlar. Yeni bir sistem toplayacağım. Kasa için bütçem 6500 civarında. Aklımda bir sistem var ama sizce bileşenler uyumlu mu ve doğru seçimler mi bu konuda bilgili arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. Öncelikle sistemi sinerji üzerinden toplamayı düşünüyorum zira araştırmalarım sonucu en uygun fiyat orada çıkıyor. Birde dolar kuru yüzünden beklemeli miyim yoksa beklememeli mi bilemiyorum.
Sisteme gelecek olursak.
Kasa olarak Corsair Carbide Delta 550W 80+ Psu lu modeli tercih etmeyi düşünüyorum.
Anakart olarak RGB desteği olan en uygun kartı tercih ettim Gigabyte B450M S2H
İşlemci olarak tercihim Ryzen5 3600
Ram 2x8 GB 3000 MHZ muhtemelen XPG tercih etmeyi düşünüyorum. RGB ve uygun bir ram çünkü.
Ekran kartı kısmında MSI RX5700 MECH GP OC 8 GB modelini tercih ettim. En uygun RX5700 modeli çünkü ve güncellenmiş bir kart. Ancak 1 ay öncesine kadar satın alan kişiler max 2500 lira bandında satın almışlar. şu an ise 3070 lira. Bu fiyata değecek bir kart olup olmadığı konusunda kararsızım.
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar
Sisteme gelecek olursak.
Kasa olarak Corsair Carbide Delta 550W 80+ Psu lu modeli tercih etmeyi düşünüyorum.
Anakart olarak RGB desteği olan en uygun kartı tercih ettim Gigabyte B450M S2H
İşlemci olarak tercihim Ryzen5 3600
Ram 2x8 GB 3000 MHZ muhtemelen XPG tercih etmeyi düşünüyorum. RGB ve uygun bir ram çünkü.
Ekran kartı kısmında MSI RX5700 MECH GP OC 8 GB modelini tercih ettim. En uygun RX5700 modeli çünkü ve güncellenmiş bir kart. Ancak 1 ay öncesine kadar satın alan kişiler max 2500 lira bandında satın almışlar. şu an ise 3070 lira. Bu fiyata değecek bir kart olup olmadığı konusunda kararsızım.
Yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar