Sistemde FPS düşmese de kasıyormuş gibi hissettiriyor

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
333
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
Kasa: Dark maxima V20

3 senedir sistemi 2K'da kullanıyorum ve bu durumu 5-6 aydır gözlemliyorum. Önceleri değil ama şimdi artık genelde LoL, TFT gibi oyunlar oynamak için kullanıyorum çok sık oturmuyorum. Palworld felan giriyorum arada 2K için gayet yeterli gözüküyor. Fakat LoL oynarken şunu farkettim, oyun sonlarına doğru zaten 100-110'lara düşüyor, sanırım bu, işlemcinin yeterliliğiyle direkt alakalı o yüzden kabul edilebilir diye düşünüyorum ama dikkat ettim 140 FPS'lerde bile bazen kasıyormuş hissi veriyor (sürekli değil tabii) ve bu akıcılığı ciddi derecede öldürüyor, donmalar olmuyor ama gerçekten kasılmaları rahatça hissedebiliyorum. Bunun sebebi nedir acaba bir fikri olan var mı ? Çünkü 140 FPS gayet yeterli bir oyunun akıcı olması için. Acaba o zamanlarda, 1% ve 0.1% lowlar mı düşük kalıyor işlemciden kaynaklı.

Normalde ben kendi hesabımda lol oynarken kendi pc em ile kasma donma bir şey olmuyor. Ama bi arkadaşın hesabına girince sürekli takılmalar oluyor. İsterseniz bi farklı hesapla deneyin ona göre kendi hesabınızdaki bir ayar yüzünden olduğu belli olur. Aynı durumu monitör kablosu bozulduğu içinde yaşamıştım. HDMİ kablosu bozulmuştu değiştim sorun çözüldü. Sizin sorununuz tam olarak nedir çözemedim ama bu çözümlerden deneyebilirisiniz.

Normalde ben kendi hesabımda lol oynarken kendi pc em ile kasma donma bir şey olmuyor. Ama bi arkadaşın hesabına girince sürekli takılmalar oluyor. İsterseniz bi farklı hesapla deneyin ona göre kendi hesabınızdaki bir ayar yüzünden olduğu belli olur. Aynı durumu monitör kablosu bozulduğu içinde yaşamıştım. HDMİ kablosu bozulmuştu değiştim sorun çözüldü. Sizin sorununuz tam olarak nedir çözemedim ama bu çözümlerden deneyebilirisiniz.
Teşekkürler ederim. Ama garipmiş, "hesap" içinden dolayı takılmaların olması. Dediklerinizi dikkate alıp yapabilirsem yapmaya çalışayım belki dediğiniz gibi basit bir çözüm olur.

Teşekkürler ederim. Ama garipmiş, "hesap" içinden dolayı takılmaların olması. Dediklerinizi dikkate alıp yapabilirsem yapmaya çalışayım belki dediğiniz gibi basit bir çözüm olur.
bende çok şaşırdım ayarlarınıda iyice kontrol ettim normal gibi gözüküyordu ama resmen sürekli takılıyor o hesapta

Geri