Neler Yeni

Sisteme yeni ram almak mantıklı mı?

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Arif
İmzadaki sisteme sahibim 16gb ddr5 bir ram var elimde. Bir tane daha alıp 32 yapmayı düşünüyorum ama bana ne gibi artıları olur onu tam bilmiyorum. Oyunlarda fps'e bir etkisi olur mu? Olursa nasıl olur? Sizce 1080p oyunculuk için 32gb ram'e gerek var mı yoksa 16 da yeterli midir?

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Melih Baygör
16 32 farkından ziyade çift slot ram kullanımı fps etkisi olur hocam. 16 32 farkı ise kullanım senaryosunda oyunlarda vs belli olur

NuriCans

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Nuri
16 32 farkından ziyade çift slot ram kullanımı fps etkisi olur hocam. 16 32 farkı ise kullanım senaryosunda oyunlarda vs belli olur
Ddr5 ramler kendi içinde çift çalışıyor zaten ama 32 nin farkı daha çok AAA oyunlarda belli olur

ibo622

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
ibrahim ugur
İmzadaki sisteme sahibim 16gb ddr5 bir ram var elimde. Bir tane daha alıp 32 yapmayı düşünüyorum ama bana ne gibi artıları olur onu tam bilmiyorum. Oyunlarda fps'e bir etkisi olur mu? Olursa nasıl olur? Sizce 1080p oyunculuk için 32gb ram'e gerek var mı yoksa 16 da yeterli midir?
oyun ıçın bence aman aman bı etkısı olmaz ama çok fazla sekme kullanıyosan yada oyun açıkkaen arkada bırden fazla şey çalışıyosa yazılım falan yapıyorum dıyosan 32 şart olmaya başladı

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Arif
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu an tek slot 16gb ram kullanıyorum. O zaman bir tane daha aynısından almam daha çok FPS anlamına geliyor değil mi?

Bluelektro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
372
İsim
Melih Baygör

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Arif
oyun ıçın bence aman aman bı etkısı olmaz ama çok fazla sekme kullanıyosan yada oyun açıkkaen arkada bırden fazla şey çalışıyosa yazılım falan yapıyorum dıyosan 32 şart olmaya başladı
Yazılımla ilgilenmiyorum. Tarih araştırmacısıyım bundan dolayı bol bol video ve PDF ile aynı anda ilgileniyorum. Bir de oyun oynuyorum işte.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ddr5 ramler kendi içinde çift çalışıyor zaten ama 32 nin farkı daha çok AAA oyunlarda belli olur
O zaman bir tane daha almak mantıklı olabilir hocam. Teşekkürler.

Teşekkürler hocam.

Hocam yt'den biraz baktım FPS etkisi böyle görünüyor. Eğer bu şekildeyse almak gereksiz gibi.

Son düzenleme:

ibo622

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
283
İsim
ibrahim ugur
Yazılımla ilgilenmiyorum. Tarih araştırmacısıyım bundan dolayı bol bol video ve PDF ile aynı anda ilgileniyorum. Bir de oyun oynuyorum işte.

O zaman bir tane daha almak mantıklı olabilir hocam. Teşekkürler.

Teşekkürler hocam.

Hocam yt'den biraz baktım FPS etkisi böyle görünüyor. Eğer bu şekildeyse almak gereksiz gibi.
Butçen varsa al meyvesını 1 -2 yıla yersın

Çatlı Reis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
872
İsim
Arif
Top Bottom