Neler Yeni

Sistemi Sonunda Bitirdim

hard rp

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
Mert
Merhabalar . yaklaşık 1 sene önce masaüstü bir sistem toplamaya başlamıştım. O dönemde elimde GT1030 vardı ve bunun üstüne 8k kadar koyup bir kasa toplamıştım. Bu dönem sonrasında üniversiteden mezun olup (Aşçılık) çalışmaya başladıktan sonra yavaş yavaş her şeyi düzeltmeye başladım. İlk sistem aldığım dönemde ekran kartı hariç tüm parçaları bir tık daha yüksek almıştım çünkü güncelleme yapacığımı biliyordum. Öncelikle eski sistemin fotoğrafını bırakıyorum ;
Alıntıyı görüntüle

Şimdide şuanki en güncel halini bırakıyorum ;

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleüAlıntıyı görüntüle

Bu sistemin şuanki hali . yaptığım değişiklikler ise şuanlar ;
Gameforce Cold bir kasa almıştım zamanında en ucuz fp kasalardan birisiydi ve şuan Dragos Warfire var. Görüntüsü bence çok hoş. Aldığım dönemde 3k civarındaydı.
Ekran kartım GT1030du , 2. Elden Gigabyte 3060 12GB aldım yaklaşık 2 ay önce. Yaklaşık 15 Ay garantisi var ve sadece 5k ya almıştım.
İşlemci için herhangi bir soğutucum yoktu şuansa deepcool le520 white var. Performans olarak tatmin edici şuana kadar bir ısı problemi yaşamadım.
Daha önce Mizar MZ60 kullanıyordum şuan ise custom GMK76 kullanıyorum. Alalı 1 hafta oldu yada olmadı 2kya satın aldım.
Yine öncesinde monitör olarak G24-20 kullanıyordum. Şuan onu 2. monitör olarak kullanıyorum aktif olarak ise Asusun 270Hz VG249QM1A Monitörünü kullanıyorum. Kol olarak ise North Bayou Nb F160 satın aldım

Sistemde değiştirmediğim ve sonradan dahil olan tüm parçalar ise şunlar ;
Psu olarak FSP HYPER 650W
Ram olarak KINGSTON FURY BEAST 16GB (2x8GB)
İşlemci olarak Ryzen 5 5600
Anakart Olarak Gigabyte B550M-DS3H
Mouse Olarak Cooler Master MM712
Kulaklık Olarak Corsair Void White USB stoklarda kalmadığı için fiyatı saçma bir halde.
Mousepad Olarak KlasseGear Tiger Longteng
Gamepad Olarak Xbox 9. Nesil Beyaz
Oyuncu Koltuğu Olarak Hawk Gaming Chair FAB V4
Masayı komşuma yaptırdım sağolsun 1k fiyata mükemmel bir masa yaptı çok memnunum. Sadece malzeme parası aldı.

Son olarak ise masaaltı kablolamasını göstermek istiyorum ;
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle

Sonuna kadar okuyan çıkmışmıdır bilmiyorum fakat okuyan okumayan herkese teşekkür ederim. Toplamaya başladığım ilk günden beri forumdan destek alarak yaptım. Hayatımda ilk defa bir bilgisayar toplama işine girdim ve yaklaşık 1 senede sonucunda oluşan bu oldu. Eksikler yanlışlar elbet vardır şimdiden affola.
Hocam gt1030'u satıyor musunuz? Birde hayırlı olsun güzel sistem

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
çok güzel olmuş farene bayıldım güle güle kullan dostum
Çok teşekkür ederim dostum. Mouse hakkında şunu da belirtmiş olayım düşünen olursa eğer , mm712 ürününde kronik olarak orta tekerlek sorunu var. 4-5 Ay sonra tekler gibi oluyor fakat servise gönderince temizleyip hallediyorlarmış. Servis istanbulda , ben antalyadayım o yüzden kargolamaya üşendiğim için böyle kullanıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam gt1030'u satıyor musunuz? Birde hayırlı olsun güzel sistem
Hocam benim yadigar benimle kalsın :) Teşekkür ederim daha iyileri sizlerin olsun

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Semih Aydın
Konuya ek olarak ocaktan sonra malum her şey zıplayacak gibi.
Teknolojik ne alınabilir?
RAM güçlendirmesi yapabilirim şu anda 2x8 3200 mhz cl16 ram var. (Anakart max 3200mhz) destekliyor.
Bilgisayar, Bisiklet vs nasıl bir harcama yapmamı önerirsiniz?

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
Konuya ek olarak ocaktan sonra malum her şey zıplayacak gibi.
Teknolojik ne alınabilir?
RAM güçlendirmesi yapabilirim şu anda 2x8 3200 mhz cl16 ram var. (Anakart max 3200mhz) destekliyor.
Bilgisayar, Bisiklet vs nasıl bir harcama yapmamı önerirsiniz?
Geçtiğimiz günlerde xbox kolunu 2.2kya itopyadan satın almıştım beyaz rengini. Şuan 2.7k olmuş çoğu sitede de fiyatlar 2.5k üstüne çıkmış sanırsam daha da yükselir gibi.

MythPhantom

80+ Bronze
Merhabalar . yaklaşık 1 sene önce masaüstü bir sistem toplamaya başlamıştım. O dönemde elimde GT1030 vardı ve bunun üstüne 8k kadar koyup bir kasa toplamıştım. Bu dönem sonrasında üniversiteden mezun olup (Aşçılık) çalışmaya başladıktan sonra yavaş yavaş her şeyi düzeltmeye başladım. İlk sistem aldığım dönemde ekran kartı hariç tüm parçaları bir tık daha yüksek almıştım çünkü güncelleme yapacığımı biliyordum. Öncelikle eski sistemin fotoğrafını bırakıyorum ;
Alıntıyı görüntüle

Gameforce Cold bir kasa almıştım zamanında en ucuz fp kasalardan birisiydi ve şuan Dragos Warfire var. Görüntüsü bence çok hoş. Aldığım dönemde 3k civarındaydı.
Ekran kartım GT1030du , 2. Elden Gigabyte 3060 12GB aldım yaklaşık 2 ay önce. Yaklaşık 15 Ay garantisi var ve sadece 5k ya almıştım.
İşlemci için herhangi bir soğutucum yoktu şuansa deepcool le520 white var. Performans olarak tatmin edici şuana kadar bir ısı problemi yaşamadım.
Daha önce Mizar MZ60 kullanıyordum şuan ise custom GMK76 kullanıyorum. Alalı 1 hafta oldu yada olmadı 2kya satın aldım.
Yine öncesinde monitör olarak G24-20 kullanıyordum. Şuan onu 2. monitör olarak kullanıyorum aktif olarak ise Asusun 270Hz VG249QM1A Monitörünü kullanıyorum. Kol olarak ise North Bayou Nb F160 satın aldım

Kulaklık Olarak Corsair Void White USB stoklarda kalmadığı için fiyatı saçma bir halde.
Masayı komşuma yaptırdım sağolsun 1k fiyata mükemmel bir masa yaptı çok memnunum. Sadece malzeme parası aldı.

Sonuna kadar okuyan çıkmışmıdır bilmiyorum fakat okuyan okumayan herkese teşekkür ederim. Toplamaya başladığım ilk günden beri forumdan destek alarak yaptım. Hayatımda ilk defa bir bilgisayar toplama işine girdim ve yaklaşık 1 senede sonucunda oluşan bu oldu. Eksikler yanlışlar elbet vardır şimdiden affola.
Hayalimi yaşamışsın,hocam

proxcis

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
764
İsim
Semih Aydın
Geçtiğimiz günlerde xbox kolunu 2.2kya itopyadan satın almıştım beyaz rengini. Şuan 2.7k olmuş çoğu sitede de fiyatlar 2.5k üstüne çıkmış sanırsam daha da yükselir gibi.
Öneri için çok sağ ol hocam da Xbox koluyla bir şey yapamam gibi :D
FPS oyunları oynuyorum mevcut monitör 165hz acaba i5 13400f + rtx 4060ti8gb sistem 2k monitörde bir sorun yaratır mı? Masaya 2. monitörü mü alsam :/ öte yandan tek monitör de yetiyor kendimi aç gözlü gibi hissediyorum

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,786
İsim
Eren Güven
çok iyi olmuş. o klavye ve mouse yi de çok beğeniyorum h.o.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,891
İsim
Mehmet Aslan
Alıntıyı görüntüle

kablolamanıza bayıldım hocam güle güle kullanın:peped:

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
FPS oyunları oynuyorum mevcut monitör 165hz acaba i5 13400f + rtx 4060ti8gb sistem 2k monitörde bir sorun yaratır mı? Masaya 2. monitörü mü alsam :/ öte yandan tek monitör de yetiyor kendimi aç gözlü gibi hissediyorum
İnan bilmiyorum dostum artık ne istersen onu yap :)

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,891
İsim
Mehmet Aslan
2. monitör büyük rahatlık hayat kurtarıyor şiddetle öneririm

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,891
İsim
Mehmet Aslan
Teşekkür ederim hocam. Daha iyileri sizlerin olsun :peepokalp:

Çok teşekkür ederim hocam sanırım en çok zorlayan kısım o oldu :)
1 kere çekiyorsun zorluğunu zaten sonrası ömür boyu rahat:D

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Deniz Bulut
2. monitör büyük rahatlık hayat kurtarıyor şiddetle öneririm
Kesinlikle katılıyorum. Mesela şuan valorant oynarken diğer monitörden forumda takılıyorum.

1 kere çekiyorsun zorluğunu zaten sonrası ömür boyu rahat:D
Aynen o yüzden sonuna kadar toplamaya çalıştım ve hiç kablo görüntüsü kalmadı ortada :) Mouse ve klavyenin şarj kablosuna kadar toplamaya çalıştım içim rahat

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,294
Üyeler
165,157
Son üye
sahinbekircan3
Top Bottom