Çözüldü✓ Sistemim Bazı Açık-Dünya Oyunlarında FPS Drop yaşamaktadır.

RoLC4LL

80+
Reaksiyon skoru
8
Öncelikle selam arkadaşlar,
Yaşadığım sorun ise şudur; Gta V ya da Fivem ve PUBG'dede bu sorunu yaşadım Gta V'te arabayı hızlı sürerken fps drop yaşıyorum, Fivem'de aynı sorunu yaşıyorum PUBG'de ise direk fps drop yaşıyorum
Çözümünü sunmanız benim için çok takdir geçer.

Ekler

• 1598695721905.png
    1598695721905.png
    59.8 KB · Hit: 72
  • 1598695737531.png
    1598695737531.png
    64.6 KB · Hit: 73
  • 1598695768074.png
    1598695768074.png
    309.2 KB · Hit: 78
Yaşadığım sorun ise şudur; Gta V ya da Fivem ve PUBG'dede bu sorunu yaşadım Gta V'te arabayı hızlı sürerken fps drop yaşıyorum, Fivem'de aynı sorunu yaşıyorum PUBG'de ise direk fps drop yaşıyorum
Ram den dolayı olabilir 8 yetmiyor artık.
Birde işlemcin biraz düşük gibi.
Hdd ya da ssd n nedir?

Aklımda uygun bir çözüm yok fakat sanki drop yaşamanız normal gibi görünüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Drop bölümünü biraz daha açarsan ona göre bir şey söyleyebiliriz :D

Eğer HDD deden olduğunu düşünüyorum şöyle sunayım okuma yazma hızını.

Aklımda uygun bir çözüm yok fakat sanki drop yaşamanız normal gibi görünüyor.

Drop bölümünü biraz daha açarsan ona göre bir şey söyleyebiliriz :D
Yani şöyle açayım Fivemde Ya da Gta V'te araba sürerken bi anda başlıyor FPS Drop sonrası düzelmiyor.
Pubg'dede uçaktan atlarken sorun yok fakat yere inince fps drop başlıyor.

Ekler

• 1598696314655.png
    1598696314655.png
    45 KB · Hit: 64
O işlemci ne o ekran kartı ne. 1050Ti ile bu işlemci mi kullanlır allah aşkına. Çok normal fps drop yemen. Darboğaz oluyor. Oyun içi cpu kullanımı vs. atar mısın?

Şöyle kullanımları sunayım hatta tam bunu çekerken fps drop yemiştim :D

Ekler

• 1598696514488.png
    1598696514488.png
    769.6 KB · Hit: 75
Eğer HDD deden olduğunu düşünüyorum şöyle sunayım okuma yazma hızını.

Yani şöyle açayım Fivemde Ya da Gta V'te araba sürerken bi anda başlıyor FPS Drop sonrası düzelmiyor.
PUBG'dede uçaktan atlarken sorun yok fakat yere inince fps drop başlıyor.
Peki kaplamaların geç yüklenmesi gibi bir sorun var mı ? böyle bir şey varsa hdd diyebiliriz. Veya bilgisayarın ısınması gibi bir problem var mı ? Kartınız ısınıyormu. Ayrıca işlemciniz biraz eski kalmış gibi görünüyor sorun orada da olabilir diye düşünmekteyim.

Şöyle kullanımları sunayım hatta tam bunu çekerken fps drop yemiştim :D
Darboğaz tahminimce

Arkadaşlar bir forumda görmüştüm darboğaz ölçümünü eğer öyle bir şey var ise şöyle fotoğrafını sunayım.

Peki kaplamaların geç yüklenmesi gibi bir sorun var mı ? böyle bir şey varsa HDD diyebiliriz. Veya bilgisayarın ısınması gibi bir problem var mı ? Kartınız ısınıyormu. Ayrıca işlemciniz biraz eski kalmış gibi görünüyor sorun orada da olabilir diye düşünmekteyim.

Darboğaz tahminimce
Kaplamalar geç yükleniyor evet mesela hızlıca araba sürdüğümde binaların görselleri geç yükleniyordu.

Ekler

• 1598696725033.png
    1598696725033.png
    36.9 KB · Hit: 56
Her şeyi geçtim o okuma yazma hızları ne?! Dostum dediğin oyunlar bende ortlama 10-12GB yiyor, RAM yükseltirsen yeterli gelir, grafik düşürürsen RAM kullanımı azalır ve bir nebze daha rahat edersin. Ne kullanıyorsun bilmiyorum ama o depolama birimi ölmüş, sürünüyor.

Arkadaşlar bir forumda görmüştüm darboğaz ölçümünü eğer öyle bir şey var ise şöyle fotoğrafını sunayım.

Kaplamalar geç yükleniyor evet mesela hızlıca araba sürdüğümde binaların görselleri geç yükleniyordu.
Kaplamanın geç yüklenmesi genellikle hdd yavaş olduğu zaman oluşuyor sen oynarken bilgisayarında bir yandan hddden bilgi alıp işlemeye çalışıyor hızına yetişemeyince boşlukta gidiyorsun. Tahminim şuan hdd ye döndü ama işlemci çok iç açıcı değil aynı zamanda hdd de öyle görünüyor.

Her şeyi geçtim o okuma yazma hızları ne?! Dostum dediğin oyunlar bende ortlama 10-12GB yiyor, RAM yükseltirsen yeterli gelir, grafik düşürürsen RAM kullanımı azalır ve bir nebze daha rahat edersin. Ne kullanıyorsun bilmiyorum ama o depolama birimi ölmüş, sürünüyor.
Hdd eski bir tane ssd düşünüyordum sorunun Depolama biriminden yoksa başka bir şeydenmi olduğunu çözene kadar bir şey almadım.

HDD eski bir tane ssd düşünüyordum sorunun Depolama biriminden yoksa başka bir şeydenmi olduğunu çözene kadar bir şey almadım.
Dostum şu an başlıca 3 unsur var;
1. Unsur dediğin oyunların hepsi aslında ortalama hızda bir SSD ya da kaliteli bir HDD istiyor, sürekli dünya yenilediği için yükleme ve yazma yapıyor sürekli yavaş olursa bunu daha geç yapar ve Drop olur.
2. Unsur dediğin oyunlara sistemin yetse de grafik kalitesini arttırdığın an RAM kullanımı uçuyor 8GB RAM daha takarsan çözülür.
3. Unsur darboğaz çok küçük bir miktar olur ama en düşük ihtimal bu.

Geri