Neler Yeni

Çözüldü✓ Sistemim biosta yaptıklarımdan kaynaklı çalışmıyor

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
Sorunun kaynağını bulduk. UEFI GOP olmadan GIGABYTE anakartlarda Secure Boot açarsanız görüntü gelmez. Çünkü, OROM'lardan GOP'u da aktif ediyor yani. Ekran kartınızı başka bir PC'ye takıp VBIOS'una GOP eklemeniz yeterli. CMOS Reset yaptınız mı bu arada? Sıfırlanması lazım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çünkü, RX 400'e kadar GOP'suz gelmekte.
Ne yapmam gerektiğini tekrar söyleyebilir misiniz ? Elimde fazla pc var talimatları tane tane anlatırsanız hemen ayarlayacağım . Ayrıca bios pilini çıkartıp biosu sıfırlamayı denedim ama bir işe yaramadı (4-5sefer denedim)

halitxx19

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Halit Sarıyüce
Bios pilini çıkar ardından güç kaynağını kes kasa açma tuşuna 1 dakika bas aradan 5 dk geçince ise pili tak ve çalıştır.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Ne yapmam gerektiğini tekrar söyleyebilir misiniz ? Elimde fazla pc var talimatları tane tane anlatırsanız hemen ayarlayacağım . Ayrıca bios pilini çıkartıp biosu sıfırlamayı denedim ama bir işe yaramadı (4-5sefer denedim)
BIOS pili işe yaramaz. CMOS reset, jumper ile sıfırlama işlemidir. Anakartınız kullanım kılavuzunda yazar nasıl yapılacağı. Her neyse, GPU'yu öbür bilgisayara takın. GPU-Z kurup, UEFI kutucuğunun yanındaki ok gibi simgeye basıp Save deyip VBIOS'unuzu alın. Ardından şu rehberi uygulayın. Buraya kadar yaptıktan sonra devamını anlatacağım:

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
BIOS pili işe yaramaz. CMOS reset, jumper ile sıfırlama işlemidir. Anakartınız kullanım kılavuzunda yazar nasıl yapılacağı. Her neyse, GPU'yu öbür bilgisayara takın. GPU-Z kurup, UEFI kutucuğunun yanındaki ok gibi simgeye basıp Save deyip VBIOS'unuzu alın. Ardından şu rehberi uygulayın. Buraya kadar yaptıktan sonra devamını anlatacağım:
Elimdeki sistem arızalanmış . Mecburen şu an yapamayacağım . Bu işlemi yapmadan çözmenin bir yolu var mı ?

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Elimdeki sistem arızalanmış . Mecburen şu an yapamayacağım . Bu işlemi yapmadan çözmenin bir yolu var mı ?
BIOS'u CMOS Reset yaparak sıfırlayabilirseniz sıfırladıktan sonra. POST hatası da verdirmeyi deneyebilirsiniz. SSD siz vs. yada çift kanal ise bir RAM'i söküp açmayı deneyin.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
BIOS'u CMOS Reset yaparak sıfırlayabilirseniz sıfırladıktan sonra. POST hatası da verdirmeyi deneyebilirsiniz. SSD siz vs. yada çift kanal ise bir RAM'i söküp açmayı deneyin.
Cmos resedi nasıl yapabilirim ? İnternette araştırdığımda sadece pili söküp takın diyor

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Tamam gördüm
Şimdi ne yapmalıyım
CLR_CMOS yazan iki pine bir metal nesneyle dokundurun iki ucuna bir kaç saniye. Sonra bırakıp açın sistemi.

Tamam gördüm
Şimdi ne yapmalıyım

4 tane pin in bulunduğu bir şey
Sistem çalışırken yildız tornavida ile bütün demirlere deyecek şekilde tornavidayı deydirmem mi gerekiyor ?
Eğer olmadıysa birde güç kaynağını fişten çekip, kapatıp deneyin.

Muhammed0147

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
489
İsim
Muhammed Yertüm
CLR_CMOS yazan iki pine bir metal nesneyle dokundurun iki ucuna bir kaç saniye. Sonra bırakıp açın sistemi.

Yok hocam olmuyor

Yıldız tornavidayı sistem fişteyken tam 4 pinin ortasına deydirip sistemi çalıştırdım olmadı . Sistemi fişten çekip tornavidayı ortasına katıp sistemi fişe takıp açtım yine olmadı

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Yok hocam olmuyor

Yıldız tornavidayı sistem fişteyken tam 4 pinin ortasına deydirip sistemi çalıştırdım olmadı . Sistemi fişten çekip tornavidayı ortasına katıp sistemi fişe takıp açtım yine olmadı
Sadece CLR_CMOS (kılavuzda 15 numarada gösterilen) 2 pine değdirin.

Top Bottom