Emre Zengin
Moderatör
- En İyi Cevap
- 20
Dahası
Sisteminizde bios pilinin yakınlarında JBAT1 diye 2 pinli bir şey var mı?
Hayır yokSisteminizde bios pilinin yakınlarında JBAT1 diye 2 pinli bir şey var mı?
Anakartımın kutusunda 3 tane klavuz var ama hiçbirinde numaralandirılmış yerler yok . Sadece bir tanesinde neyin nerede olduğunu gösteren bir klavuz var. Onda da sadece bahsettiğiniz şeyin nerede olduğunu gösteriyor hangilerine deydireleceği gösterilmiyorSadece CLR_CMOS (kılavuzda 15 numarada gösterilen) 2 pine değdirin.
Gigabyte b450m hAnakartın tam modeli ne?
Gösteriliyor fakat aşağıda:Anakartımın kutusunda 3 tane klavuz var ama hiçbirinde numaralandirılmış yerler yok . Sadece bir tanesinde neyin nerede olduğunu gösteren bir klavuz var. Onda da sadece bahsettiğiniz şeyin nerede olduğunu gösteriyor hangilerine deydireleceği gösterilmiyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
Gigabyte b450m h
Sistem guce bağlı iken alttaki iki pine tornavidayı değdirmem mi isteniyor yani ?Gösteriliyor fakat aşağıda:
Alıntıyı görüntüle
Akşam akşam çok fazla rahatsız /meşgul ettim sizleri farkındayım ve hepinize de teşekkür ederim ama lütfen birazcık daha yardımcı olabilirbmisiniz ? Bunu bugün halledemezsem halledene kadar uyuyamamGösteriliyor fakat aşağıda:
Alıntıyı görüntüle
Güç kablosu çıkartılmış ve PSU üzerinden de kapatılmış şekilde diyor uyarıda.Sistem guce bağlı iken alttaki iki pine tornavidayı değdirmem mi isteniyor yani ?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Akşam akşam çok fazla rahatsız /meşgul ettim sizleri farkındayım ve hepinize de teşekkür ederim ama lütfen birazcık daha yardımcı olabilirbmisiniz ? Bunu bugün halledemezsem halledene kadar uyuyamam
İşe yaramıyorGüç kablosu çıkartılmış ve PSU üzerinden de kapatılmış şekilde diyor uyarıda.
O zaman BIOS softbrick olmuş olmalı. Eğer öyleyse EEPROM Programmer ile BIOS silinip baştan kurulacak.İşe yaramıyor
Yaptım ve olmadıHocam şurdan 15 yazan 2 pinli yer tornavida ile 5-10 saniye değdirin.
O nasıl olacak peki ?O zaman BIOS softbrick olmuş olmalı. Eğer öyleyse EEPROM Programmer ile BIOS silinip baştan kurulacak.
Ramleri çıkarın. Tekrar aynı yerden sıfırlayın kasaya bağlı hiç bir şey olmasın. Ondan sonra ramleri takıp çalıştırın. Sonra 2-3 dak bekleyin.Yaptım ve olmadı
Hiçbirşey olmasından kasıt güç kablosu mu yoksa bunlara hdmi kablosu klavye fare kablosu da dahil mi ?Ramleri çıkarın. Tekrar aynı yerden sıfırlayın kasaya bağlı hiç bir şey olmasın. Ondan sonra ramleri takıp çalıştırın.