SİSTEMİM ÇOK İYİ AMA STEAMDE OYUNLARDA DÜŞÜK FPS ALIYORUM NEDEN

Reaksiyon skoru
8
Ekran Görüntüsü (225).webp

İŞLEMCİM RYZEN 5 7600
EKRAN KARTIM 7700 XT GAMİNG OC 12GB VRAM
32 GB DDR5 RAM
DİĞER OYUNLARDA 500-800 FPS ALIRKEN STEAMDAN İNDİRDİĞİM OYUNLARDA ÇOK DÜŞÜK FPS ALIYOM BU Bİ AYARDAN DOLAYI FALAN MI BÖYLE YARDIMCI OLURMUSUNUZ ?

Tam değerleri yazabilir misiniz? Yani oyundayken msi afterburner açıp görselini buraya atar mısınız? Ekran kartı, işlemci sıcaklık değerleri mi çok yüksek, steam kaynaklı mı yoksa ekran kartı kaynaklı mı bakmak lazım.

Bir de yıllar önce benzer problemi yaşayan birileri arka planda çalışan bazı uygulamalar kaldırıldığında sorunun ortadan kalktığından bahsetmiş. Arka planda çalışan uygulamaların gereksiz olanlarını kapatıp tekrar dener misiniz? Hile programı olur, antivirüs programı olur, daha başka programlar olur onları kapatıp deneyin.

Tam değerleri yazabilir misiniz? Yani oyundayken msi afterburner açıp görselini buraya atar mısınız? Ekran kartı, işlemci sıcaklık değerleri mi çok yüksek, steam kaynaklı mı yoksa ekran kartı kaynaklı mı bakmak lazım.

Bir de yıllar önce benzer problemi yaşayan birileri arka planda çalışan bazı uygulamalar kaldırıldığında sorunun ortadan kalktığından bahsetmiş. Arka planda çalışan uygulamaların gereksiz olanlarını kapatıp tekrar dener misiniz? Hile programı olur, antivirüs programı olur, daha başka programlar olur onları kapatıp deneyin.
msi afterburne yok ama şöyle bişey var ben pes yani efootball da indirdiğim zaman ekran kartımı görmüyor oyun 5fps açılıyor ekran kartımı nasıl görmesini sağlayacağım

msi afterburne yok ama şöyle bişey var ben pes yani efootball da indirdiğim zaman ekran kartımı görmüyor oyun 5fps açılıyor ekran kartımı nasıl görmesini sağlayacağım
İlk öncelikle ekran kablosunu anakarta değil de ekran kartına taktığınızdan emin olun. Bazen böyle basit hatalar yapılabiliyor.

Eğer sorun orada değilse şunu bir deneyin.

Windows arama kısmına "Grafik ayarları" yazıp o sekmeye girin.
Oyun uygulaması orada gözüküyorsa yandaki oka basıp gpu tercihi kısmında ekran kartınız 7700 xt seçin. Bu kadar.

Eğer oyun veya uygulama orada gözükmüyorsa masaüstü uygulama ekle kısmına girin. Oyunun yüklü olduğu klasöre girip .exe dosyasını seçip ekleyin ve üstte bahsettiğim gpu tercih kısmının 7700 xt seçildiğinden emin olun.

Bu bahsettiklerim işe yaramalı. Yaramazsa haberdar edin.

Biostan İşlemcinin içindeki dahili GPUyu kapatın hocam.
Oyun ekran kartı yerine onu algıladığı için düşük fps alıyorsunuz büyük ihtimalle.

monitörün Kablosunu ekran kartına takın.
Anakarta takılı olmayacak.

Kasayı açmana gerek yok kasanın arkasında ekran kartının ve anakartın girişler yerleri var ordan ekran kartının oraya takcan monitörün kabloyu.

Bu resimdeki gibi Takcan:

Ekler

• motherboard-not-outputting-any-hdmi-signal-asus-tuf-gaming-v0-t9z46npza2fd1.webp
    motherboard-not-outputting-any-hdmi-signal-asus-tuf-gaming-v0-t9z46npza2fd1.webp
    75.5 KB · Hit: 21
Son düzenleme:
monitörün ekran kartına mı bağlı işlemciye mi, çoğu zaman fark etmez yeni nesil oyunlar güçlü olan bileşeni seçer ama, işlemciye takılı ise monitör bazen kararsızlık olabilir eğer ekran kartına doğrudan takılı değilse monitör belki böyle sonuçlanabilir.

Kasayı açmana gerek yok kasanın arkasında ekran kartının ve anakartın girişler yerleri var ordan ekran kartının oraya takcan monitörün kabloyu.

IMG_0356.webp

Nereye takim
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

monitörün ekran kartına mı bağlı işlemciye mi, çoğu zaman fark etmez yeni nesil oyunlar güçlü olan bileşeni seçer ama, işlemciye takılı ise monitör bazen kararsızlık olabilir eğer ekran kartına doğrudan takılı değilse monitör belki böyle sonuçlanabilir.
Bios da o ayarı yaptıktan sonra pc gitti ışık yanıyor elektrik alıp çalışıyor ama ekran gelmiyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tamam tamam buldum orayı şimdi ne yapmam lazım taktım oraya

Taktıktan sonra Bilgisayarı aç Ekran gelmesi lazım

Geri