Neler Yeni

Sistemim ortalama kaç watt elektrik tüketimi yapıyor?

Xontoer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğit Mahmut Aydemir
AMD Ryzen 5 7500F MPK 3.7GHz 32MB 6 Çekirdek AM5 işlemci
ASUS Prime A620M-E CSM 6400MHz (OC) DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP VGA mATX Anakart
ASUS Dual GeForce RTX 4060 OC 8GB GDDR6 128 Bit Beyaz DLSS 3 Ekran Kartı
XPG Lancer Black 16GB (2×8) 5200MHz CL38 DDR5 Ram (AX5U5200C388G-CLABK)
ADATA Legend 750 500GB PCIe NVMe Okuma 3500MB – Yazma 3000MB M.2 SSD (ALEG-750-500GCS)
XPG Valor Air Rainbow RGB Siyah Mid Tower 650W 80+ White Gaming Kasa,
24 İnc Excalibur fif-d 200hz Monitör

Arkadaşlar sistemiminm parçaları bu şekildedir.
Gün içinde 14 saatlik bir oturumum var. Bunun 5 saati valorant'ta geri kalan saati sadece edge üzerinden manga okumakla (Okurken hep spotify açık tır) geçiyor. Ortalama kaç watt tüketim yaptığının tahmini bir yaklaşık değeri ne kadardır? Elektrik faturasına yansıyan ücretide dahil ederseniz sevinirim konuya. İyi günler ve zamanınızı bana ayırdığınız için teşşekürlerimi iletirim.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bunu bu şekilde hesaplamak imkansız. Ama tahminimce tam yükte 420 Watt civarında tüketim olacaktır.

Enerji tüketimini hesaplayan araçlar var. Onlardan satın alabilirsiniz.

Xontoer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Yiğit Mahmut Aydemir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunu bu şekilde hesaplamak imkansız. Ama tahminimce tam yükte 420 Watt civarında tüketim olacaktır.

Enerji tüketimini hesaplayan araçlardan kastınız sistem üzerine kurulan bir program gibi vs. mi yoksa elektrik akımını ölcen aletlerden mi bahsediyoruz.

$ilent

80+ Titanium
En İyi Cevap
2

420W fazla dedin bence ya. İşlemci maks 90-100W çeker, ekran kartı peak olarak 115-120W olsa geri kalanlara 100-150 desen maks bence 350-370W civarı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ki oyun vs. oynarken işlemci asla 90-100W görmez o full yükte. Ekran kartıda senaryoya göre güç tüketimi düşebilir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Enerji tüketimini hesaplayan araçlardan kastınız sistem üzerine kurulan bir program gibi vs. mi yoksa elektrik akımını ölcen aletlerden mi bahsediyoruz.

Kasanın fişi ile priz arasına takılan ölçüm cihazları var.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
420W fazla dedin bence ya. İşlemci maks 90-100W çeker, ekran kartı peak olarak 115-120W olsa geri kalanlara 100-150 desen maks bence 350-370W civarı.

Monitör ve diğer donanımları da hesaba kattım. Ses sistemi olabilir mesela.

Elektrik akımını ölçen aletlerden bahsediyorum dostum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Fatih Mhmet
Basit bir hesap ile bunu anlayabilirsin. Öncelikle güç kaynağınızın kaç Watt çektiğini öğrenmeniz gerekiyor ki alırken buna dikkat ettiğinizden biliyorsunuzdur. Bu yazan Watt bilgisayarınız maksimum güçteyken kaç Watt çekeceğini ifade etmektedir. Bu yazan ifade bilgisayarınız 1 Saatteki maksimum tüketeceği gücü belirtir. Oturduğunuz yerdeki 1 KW elektriğin ortalama ne kadar olduğunu öğrendikten sonra hesaplama yapabilirsiniz.
Örneğin;
Günde 3 saatten hesap yaparsak
ve ortalama olarak 600Watt güç kaynağı kullandığınızı düşünürsek
600Watt x 3saat = 1.8 KW
1 Günde tüketeceğiniz 1.8 KiloWatt tır.
Ayda ise 1.8KW x 30 Gün = 54 KW yapacaktır.
Bu sizin sisteminizin 1 ayda tüketeceği güçtür.
1 KW elektriğin oturduğunuz yerdeki fiyatını bulduktan sonra 54 ile çarptığınızda ortalama 1 ayda ödemeniz gereken ücreti bulursunuz.(Mesken ise gündüz ve gece kullanım ücretleri değişecektir ona göre tekrar hesaplama yapabilirsiniz).
Bu dediğim işlemi laptopunuz içinde yaparsanız aradaki oluşan fiyat farkını bulabilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,554
Üyeler
161,305
Son üye
gonulsuzyigit
Top Bottom