2001yj9
80+
- Reaksiyon skoru
- 0
RAM: G.Skill Trident Z 2x16GB (32GB) 6000MHz CL30
Ekran kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio
Anakart: MSI X670E Carbon WiFi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
PSU: MSI MPG A850G Psie5
SSD: Seagate 1tb m2 gen 4 5000
Selam arkadaşlar,
sistemimde bir süredir mikro takılmalar (stuttering) yaşıyorum ve artık gerçekten sinir bozucu bir hal aldı.
Ryzen 9 7900X3D işlemci kullanıyordum. Bu işlemcinin çift CCD yapısı nedeniyle optimizasyon sıkıntıları olabileceğini düşünerek Ryzen 7 7800X3D modeline geçiş yaptım. Ancak ne yazık ki sorun hâlâ devam ediyor.
Artık işin donanım kısmına yoğunlaştım.
Şahsen sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. RAM’lerim EXPO destekli değil, Hynix ön ayarlarıyla kullanıyorum.
Kendi araştırmalarımla bazı voltaj ve RAM BIOS ayarlarını değiştirdim ama hâlâ çözüm bulamadım.
İsteyen olursa BIOS ayarlarımı görselli şekilde tek tek paylaşabilirim.
Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek rica ediyorum.
Ekran kartı: MSI RTX 2070 Super Gaming X Trio
Anakart: MSI X670E Carbon WiFi
İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D
PSU: MSI MPG A850G Psie5
SSD: Seagate 1tb m2 gen 4 5000
Selam arkadaşlar,
sistemimde bir süredir mikro takılmalar (stuttering) yaşıyorum ve artık gerçekten sinir bozucu bir hal aldı.
Ryzen 9 7900X3D işlemci kullanıyordum. Bu işlemcinin çift CCD yapısı nedeniyle optimizasyon sıkıntıları olabileceğini düşünerek Ryzen 7 7800X3D modeline geçiş yaptım. Ancak ne yazık ki sorun hâlâ devam ediyor.
- Farklı Windows sürümleri (custom Windows dahil) denedim,
- Birçok ayar, optimizasyon ve BIOS denemesi yaptım,
- FPS düşüşü yaşamadan, örneğin Valorant’ta 700-800 FPS alırken bile mikro takılmalar oluyor (400-500 FPS sabit oynasam da fark etmiyor).
Artık işin donanım kısmına yoğunlaştım.
Şahsen sorunun RAM kaynaklı olduğunu düşünüyorum. RAM’lerim EXPO destekli değil, Hynix ön ayarlarıyla kullanıyorum.
Kendi araştırmalarımla bazı voltaj ve RAM BIOS ayarlarını değiştirdim ama hâlâ çözüm bulamadım.
İsteyen olursa BIOS ayarlarımı görselli şekilde tek tek paylaşabilirim.
Bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan destek rica ediyorum.