İbrahim Özel
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 13
Öncelikle herkese selam. Bir kaç gündür forumda mesaj yazamıyordum. Sizleri çok özledim. Gelelim konuya. Sistemimde donma, kasma, oyunlarda ileri geri atma vs. oluyordu daha önce bununla ilgili konu açmıştım. Cuma günü sistemi kargoya verdim. Bugün saat 9.30 gibi İtopya'ya ulaştı. Saat 1 gibi de İtopya'nın teknik servisi aradı. FurMark ile test edip oyun oynayarak 1 saat test yaptıklarını söylediler. Test sırasında arızayı onlarda yaşamış. İşlemciyi söküp temizlemişler. Statik elektriğini boşaltmışlar. Termal macunu yenilemişler. Bu işlemlerden sonra sorunun düzeldiği söylediler. Daha sonra tekrar bu arızanın olup olmamam durumunu sordum. Olmaz dediler. Daha önce sistemi komple yollamamıştım. Sadece işlemciyi göndermiştim. Arızalı olduğu tespit edilmişti ve değişim onaylanmıştı ancak sorun hala devam ediyordu. En son komple yolladım sonuç böyle. Daha önce anakart, ram, ekran kartını servise göndermiştim sorun yok demişti servis. Kullanmış olduğum SSD Adata SU630. Bu SSD kronik sorunlu. Bende de okuma yazma hızı düşüyordu. SSD'yi de servise göndereceklerini söylediler. İade kararı çıkarsa iade edeceğim. Sonuç olarak ben sorunun tekrardan yaşanacağını düşünüyorum. Çünkü zaten daha önce işlemcimi değiştirdim. Parçalarda da problem yok SSD dışında. Ne yapacağımı bilmiyorum. Aldığıma pişman oldum. 1 defa olsun adam akıllı oyun oynayamadım. Yazılımsal sorun değil. Sizce tekrar olur mu sorun? Teknik servis olmaz dedi.
Sistem özellikleri;
Ryzen 5 2600
Gigabyte B450m S2H
XPG Gammix D10 8 GB 3000 Mhz CL 16 RAM
Gigabyte RX 590 Gaming
ADATA SU630 240GB
SEAGATE 1 TB Barracuda 7200 RPM
Corsair Cardibe Spec Delta RGB 550w 80+
Sistem özellikleri;
Ryzen 5 2600
Gigabyte B450m S2H
XPG Gammix D10 8 GB 3000 Mhz CL 16 RAM