Neler Yeni

Çözüldü✓ Sistemimin kaç W PSU’ya ihtiyacı var?

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,281
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)

DracheN

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,215
İsim
.
Sisteme yakışır bir PSU almışsınız, hayırlı olsun güle güle kullanın.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
H.
3400'e bunu alabilirdiniz ama neyse RGB istiyorsunuz sanırım. Hayırlı olsun.
Merhaba yeniden, yok RGB istemiyorum, hatta yazılımla fanlarımın açık RGB’lerini kapattım.

Sizin gönderdiğiniz ürün ve Thor’u incelemiştim, sanırım Thor’da verimlilik yüzdesi daha yüksekti o yüzden tercih etmiştim. Çok teşekkür ediyorum. 🙏

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dediğim gibi sisteme yakışır bir PSU ancak bu fiyat fahiş . Hakettiği değer bu değil yani yoksa iyi yapmışsınız daha çok stili olan bir ürün almışsınız ama verimlilik yüzdesinin daha fazla olduğunu sanmıyorum ikisi de 80+ platinium arada fark varsa bile %1-2'yi geçmez. Bu da sadece elektrik faturasıyla alakalı ve performansa etki edecek bir şey değil. İkisi de A tier en üst seviye PSU'lardan biri ama BENCE asus +3000 TL edecek bir ürün değil.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
H.
Dediğim gibi sisteme yakışır bir PSU ancak bu fiyat fahiş . Hakettiği değer bu değil yani yoksa iyi yapmışsınız daha çok stili olan bir ürün almışsınız ama verimlilik yüzdesinin daha fazla olduğunu sanmıyorum ikisi de 80+ platinium arada fark varsa bile %1-2'yi geçmez. Bu da sadece elektrik faturasıyla alakalı ve performansa etki edecek bir şey değil. İkisi de A tier en üst seviye PSU'lardan biri ama BENCE asus +3000 TL edecek bir ürün değil.
Haklısınız, ne yazık ki donanımdan tam olarak anlamadığım için böyle oluyor.
Hep laptop kullanmış biri olarak, aşırı yabancı hissediyorum.

Kullandığım kasa bu, bir şekilde PSU'yu çıkaracağım ve yerine yeni Asus'u takacağım. Aslında yapmam gereken çok şey var. Mesela Cougar Mars Pro 150 isimli bir masa getirttim, bu masanın led bağlantıları ve çeşitli diğer bağlantıları var. Öyle ki, ana kart ile bağlantısı yapıldıktan sonra masanın üstünde yer alan Power, reset tuşları vs. kullanılabiliyor, hatta ledler ana karta bağlanarak uyumlu bir şekilde yanması sağlanabiliyormuş. Ne yazık ki anlamadığım için bu da öylece boş duruyor. Sanırım bilgisayar donanımı hakkında eğitim almam gerek.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Haklısınız, ne yazık ki donanımdan tam olarak anlamadığım için böyle oluyor.
Hep laptop kullanmış biri olarak, aşırı yabancı hissediyorum.

Kullandığım kasa bu, bir şekilde PSU'yu çıkaracağım ve yerine yeni Asus'u takacağım. Aslında yapmam gereken çok şey var. Mesela Cougar Mars Pro 150 isimli bir masa getirttim, bu masanın led bağlantıları ve çeşitli diğer bağlantıları var. Öyle ki, ana kart ile bağlantısı yapıldıktan sonra masanın üstünde yer alan Power, reset tuşları vs. kullanılabiliyor, hatta ledler ana karta bağlanarak uyumlu bir şekilde yanması sağlanabiliyormuş. Ne yazık ki anlamadığım için bu da öylece boş duruyor. Sanırım bilgisayar donanımı hakkında eğitim almam gerek.
Çok zor şeyler değil aslında ama biraz araştırma istiyor. Benim tavsiyem çevrenizde Vatan vs varsa oranın çalışanlarından biriyle görüşün müsait olduğu bir zamanda gelsin tüm bağlantılarınızı yapıversin. 200 civarı bir şey ister sanırım ama yine de önceden konuşun. Güvendiğiniz bir bilgisayarcı varsa o da olur. O yaparken siz de öğrenirsiniz.
Kasa güzel fulltower olduğu için içi geniştir zorluk çıkartmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
H.
Çok zor şeyler değil aslında ama biraz araştırma istiyor. Benim tavsiyem çevrenizde Vatan vs varsa oranın çalışanlarından biriyle görüşün müsait olduğu bir zamanda gelsin tüm bağlantılarınızı yapıversin. 200 civarı bir şey ister sanırım ama yine de önceden konuşun. Güvendiğiniz bir bilgisayarcı varsa o da olur. O yaparken siz de öğrenirsiniz.
Kasa güzel fulltower olduğu için içi geniştir zorluk çıkartmaz.
Çok güzel bir fikir, ben de çevremde usta olan bir bilgisayarcı arıyordum. Geçenlerde ekran kartını takmaya geldi biri ama işçiliğini beğenmedim, sonradan fark ettim ki ekran kartının üstünde film/koruyucu vs. kalmış, onla uğraştım.

Vatan Bilgisayar yok çevremde ama bu firmayı buldum. Önce bu firma ile iletişime geçeceğim, olmazsa en yakın Vatan şubesine gideceğim.

Sizi çok meşgul ediyorum, rahatsızlık için özür dilerim ama bilen birini bulmuşken şunu da sormak istiyorum:

Kasam şu anda aşağıdaki gibi görünmekte. Aşağıdaki boşlukları görüyorsunuz, sanırım oraya da fan koyulacak, satıcı firma ile iletişime geçtim bana kasanın web sitesinde yazdığını söylediler ama bulamadım. Bu kasada gözünüze çarpan bir eksik var mı? Üst kısımda fan var ama alt kısımda yok. Ayrıca kasayı kullanan diğer insanların resimlerine/videolarına baktığımda adeta akvaryum gibi her yerinden su geçiyor, muhteşem soğutma yapmışlar. Bunları nasıl yapıyoruz? Şimdiden teşekkürler.

3123001D-F49B-4179-A893-E3FA29C71A1C.jpg

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,146
İsim
Diyarhan
Bence sınırdasın 750w olsa yetmez derdim 850 yeterli olucaktır.

~KİNG~

80+ Bronze
Merhabalar.
Bir sistem satın aldım fakat ne kadar güç tüketiyor bilmiyorum. Sistemimi tam güçte kullandığımda satın aldığım yer, sahip olduğum 850W PSU’nun yetersiz kalabileceğini söyledi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, çünkü bu bilgiyi sistemi almamın ardından oyun testi yaparken bilgisayarımın aniden kapanmasından ötürü kendilerine mail atmam sonucunda öğrendim. Donanımdan anlamadığımı belirterek uyumsuz bir parça varsa, beni bu konuda bilgilendirmelerini söylememin üzerine eğer bir sorun varsa arayacaklarını eklemelerine rağmen bir ikazda/aramada bulunmadılar.

Sistemimin kapanmasının, kullandığım çoklu prizlerden kaynakladığını saptadık, bilgisayarı direkt ana güç kaynağına bağladık fakat kendileri 850W'nin tam güçte yetersiz olduğunu söylediler. Yani mantıken 850W yetersiz ise, bilgisayarımı trafoya bağlasam bile kapanacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada donanımdan zerre anlamıyorum, PSU'nun ne olduğunu dün öğrendim. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sizce aşağıdaki özelliklere sahip bir PC, tam yük esnasında kaç W enerji tüketiyor?

Sistemim:
ASUS ROG STRIX White Edition GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X 384 Bit (ROG-STRIX-RTX3090-O24G-WE) Ekran Kartı
Intel Core i9 12900K (BX8071512900K) 3.2GHz 30MB Önbellek 16 Çekirdek 1700 10nm İşlemci
GSKILL 32GB (2x16GB) Trident Z5 6000Mhz CL36 DDR5 Silver Dual Kit Ram
MSI MEG Z690 ACE 6666MHz(OC) DDR5 Soket 1700 M.2 E-ATX Anakart
SAMSUNG 1TB 980 PRO PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD (7000MB Okuma / 5000MB Yazma)
SAMSUNG 250GB 980 NVMe M.2 SSD (2900MB Okuma / 1300MB Yazma)
MSI MPG CORELIQUID K360 RGB 360mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Cooler Master MWE 850W 80+ Gold V2 2xEPS Full Modüler 120mm Fanlı PSU
Thermaltake View 51 Snow ARGB Tempered Glass USB 3.0 Mid Tower Kasa
Thermaltake Pure 14 ARGB 140mm Fan (3 lü Paket,Fan Kontrolcülü)
Razer Seiren Mini Ultra Kompakt Mikrofon
Casper Excalibur GK21 Oyuncu Klavyesi
Ve kablosuz sıradan bir fare.

Firmanın maili:

Alıntıyı görüntüle
https://www.teknobiyotik.com/high-p...ze-siyah-atx-guc-kaynagi-hp1-m750br-h12s.html

bu indirimde eğer yeterliyse. konuya bakmadan paylaşıyorum...

Top Bottom