Neler Yeni

Çözüldü✓ Sıvı soğutma kabloları nereye takılır?

13oguzzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Oğuzhan UZUNSELVİ
Merhaba, çift işlemcili bir anakartım var. Bu işlemcilerden birine sıvı soğutma taktım. Pompa ve fan kablosu var bunları nereye takmalıyım? Anakart şemasını paylaşıyorum.

Ekler

• Screenshot_2025-02-03-11-06-20-093_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.png
    Screenshot_2025-02-03-11-06-20-093_cn.wps.xiaomi.abroad.lite.png
    294.4 KB · Hit: 19

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı
Merhaba, çift işlemcili bir anakartım var. Bu işlemcilerden birine sıvı soğutma taktım. Pompa ve fan kablosu var bunları nereye takmalıyım? Anakart şemasını paylaşıyorum.
Sağ veya sol ortada CPU_FAN girişlerine takabilirsiniz.

Squirtle48

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,921
İsim
Metehan Akyalı
Valla bende hepsi birbirine birleşiyo en son tek kablo oluyo, onu da CPU fana takmıştım.
Pompa ısındıkça devrini otomatik yükseltiyo diye hatırlıyorum. Eğer öyleyse fanları CPU_FAN'a taksanız, Fanlar işlemci yüke girdikçe devri artacak, pompanında kendi artacağından fanları bağlamak daha mantıklı geliyor. Daha fazla sirküle ve atık gaz sayesinde daha hızlı soğur.
Pompa otomatik değilsede pompayı CPU_FAN'a takın, altınada fanı takın, anakart kontrollü otomatik zaten hepsi belli bir dereceden sonra devirlerini yükseltecektir diye düşünüyorum.

13oguzzz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Oğuzhan UZUNSELVİ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Valla bende hepsi birbirine birleşiyo en son tek kablo oluyo, onu da CPU fana takmıştım.
Pompa ısındıkça devrini otomatik yükseltiyo diye hatırlıyorum. Eğer öyleyse fanları CPU_FAN'a taksanız, Fanlar işlemci yüke girdikçe devri artacak, pompanında kendi artacağından fanları bağlamak daha mantıklı geliyor. Daha fazla sirküle ve atık gaz sayesinde daha hızlı soğur.
Pompa otomatik değilsede pompayı CPU_FAN'a takın, altınada fanı takın, anakart kontrollü otomatik zaten hepsi belli bir dereceden sonra devirlerini yükseltecektir diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim

-TheLosT

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
Bilmem ki neredeyim, belki de gördüğün her yerde ?
İsim
Tony Montana
Pompanın kablosu CPU_FAN'a takılır. Fanın kablosunu _FAN soketlerinden birine tak FRNT_FAN

Top Bottom