Neler Yeni

Sıvı soğutmanın artıları nelerdir?

tormentwt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
İbrahim Eren
Amd ryzen 5 3600 kullanıyorum. Herhangi bi şikayetim yok. Ama sıvı soğutma almak istiyorum. Sıvı soğutma alırsam ne gibi farklılıklar olur bilgisayarımda. Neyi fark ederim?

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Hava soğutmaya göre genellikle daha iyi performansları var. OC yapmayacaksan gerek yok.

tormentwt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
İbrahim Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Cerkutay

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Performans ne performansı işte fps falan ne kadar yükselir onu sormuştum
FPS yükselirse çok az yükselir 2 3 FPS falan. Performans soğutma performansı. Eğer işlemcim çok ısınıyor %100 yük altında bırakıyorum dersen alabilirsin sıvı soğutma ama oyun için gerek yok.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
Amd ryzen 5 3600 kullanıyorum. Herhangi bi şikayetim yok. Ama sıvı soğutma almak istiyorum. Sıvı soğutma alırsam ne gibi farklılıklar olur bilgisayarımda. Neyi fark ederim?
Şu anda R5 3600 DX240 argb modelindeki soğutma ile kullanıyorum, 1.25V 4GHZ'de max 60 gördü. Fanlarda yaklaşık 900 RPM'de dönüyor. Artıları; egzoz fan görevi gördüklerinden öbür fanları boşta durdurarak fan sesi düşürülebilir, kozmetik olarak güzeller, soğutma performansları iyidir, eksisi; montajı biraz uğraştırıyor, çok kablo olduğu için saklamak da uğraştırıyor, sıvı soğutma fiyatına daha iyi hava soğutmalar olabiliyor.

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
sıvı soğutmalar hava soğutmalara göre daha uzun süreler işlemciyi aynı sıcaklıkta stabil tutabilir bunun gibi avantajları olduğu için sıvı soğutma tercih edilir özellikle oc cular genellikle sıvı soğutma kullanır ama bu hava soğutmaların hiçbir zaman sıvı soğutmalarla aynı dereceyi veremiyeceği anlamına gelmez 3600 için sıvı soğutma fazla bence 240mm sıvı soğutma performansını bir hava soğutma verebilir 1 saat lik testte ama bir yerden sonra sıvı soğutma öne geçer uzun lafın kısası bir oyuncu için sıvı soğutmaya fazla gerek olduğunu düşünmüyorum

tormentwt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
İbrahim Eren
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu anda R5 3600 DX240 argb modelindeki soğutma ile kullanıyorum, 1.25V 4GHZ'de max 60 gördü. Fanlarda yaklaşık 900 RPM'de dönüyor. Artıları; egzoz fan görevi gördüklerinden öbür fanları boşta durdurarak fan sesi düşürülebilir, kozmetik olarak güzeller, soğutma performansları iyidir, eksisi; montajı biraz uğraştırıyor, çok kablo olduğu için saklamak da uğraştırıyor, sıvı soğutma fiyatına daha iyi hava soğutmalar olabiliyor.
Teşekkür ederim
FPS yükselirse çok az yükselir 2 3 FPS falan. Performans soğutma performansı. Eğer işlemcim çok ısınıyor %100 yük altında bırakıyorum dersen alabilirsin sıvı soğutma ama oyun için gerek yok.
Knka arada sniper montage felan editliyorum.

T.P.G.

80+ Titanium
Sıvı soğutma gereksiz birkaç model dışında.
SE-207 al 1700TL bandındaki sıvı soğutmaların bazılarından daha iyi bazılarıyla eşit.

Kendisi 600TL.

O kadar para vermeye gerek yok bana kalırsa

sami şahin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
sıvı soğutmaların ömrü max 5 yıl ama bir hava soğutmanın ömrü yok sadece fan bozulabilir onu da değişdirmek çok kolay istediğin fan ı alırsın

RTX 7090Ti

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,601
İsim
......
519 TL ye 240mm ARGB baya f/p ürünmüş valla

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,302
Üyeler
166,188
Son üye
BetoNN
Top Bottom