Neler Yeni

sıvı soğutmanın dezavantajları nedir?

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
Sinerjide Deepcool ls5520 se için indirim varmış sıvı soğutmanın dezavantajları nedir hava soğutmalar daha uygun görünüyor.

Kıvanç🖱️

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,699
İsim
Kıvanç
İlgilendiği Kategoriler
Donanım, Çevre Birimleri, Sistem Toplama, İndirimler
Sinerjide Deepcool ls5520 se için indirim varmış sıvı soğutmanın dezavantajları nedir hava soğutmalar daha uygun görünüyor.
Pahalı olmaları
Pompanın arızalanma ihtimali
Kule tipi soğutmalara görece 1 tık montaj zorluğu
Sıvı sızdırma riski

Avantajları ise
Daha serin işlemci (genellikle)
Anakarta ağırlık bindirmemeleri
Daha hoş görüntü(bana göre)

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Pahalı olmaları
Pompanın arızalanma ihtimali
Kule tipi soğutmalara görece 1 tık montaj zorluğu
Sıvı sızdırma riski

Avantajları ise
Daha serin işlemci (genellikle)
Anakarta ağırlık bindirmemeleri
Daha hoş görüntü(bana göre)
anakarta binen ağırlık zarar verirmi hocam

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven
genel olarak hava soğutuclara göre daha performanslılar. tabi marka modele göre değişir bazı kule tipleri var ki 240 lık sıvı soğutuculara duman attırır, ama onlar genelde pahalı ve büyük. kasa içinde çirkin duruyolar. bana göre sıvının tek dezevantajı tek seferde uzun kullanımlarda belli bi süre sonra soğutma performansı düşmeye başlıyo sıvı fazla ısındığı için. ancak bu durum render ve diğer biz oyuncuların kullanmadığı işlemlerde, işlemci tam yükteyken oluyor. oyunlarda ben böyle bi durumla karşılaşmadım. oyunu oynamaya başladığımda işlemci 50 dereceyse 6 saat sonra bile hala 49-51 arasında kalmaya devam ediyor

Gorkeemmm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
436
İsim
Gorkem Yavuz
genel olarak hava soğutuclara göre daha performanslılar. tabi marka modele göre değişir bazı kule tipleri var ki 240 lık sıvı soğutuculara duman attırır, ama onlar genelde pahalı ve büyük. kasa içinde çirkin duruyolar. bana göre sıvının tek dezevantajı tek seferde uzun kullanımlarda belli bi süre sonra soğutma performansı düşmeye başlıyo sıvı fazla ısındığı için. ancak bu durum render ve diğer biz oyuncuların kullanmadığı işlemlerde, işlemci tam yükteyken oluyor. oyunlarda ben böyle bi durumla karşılaşmadım. oyunu oynamaya başladığımda işlemci 50 dereceyse 6 saat sonra bile hala 49-51 arasında kalmaya devam ediyor
İşlemciniz ve soğutucunuz ne hocam?

Balık Semo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
187
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Thermalright Peerless Assassin 120 SE almayı düşünüyorum ama baya büyük

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,756
İsim
Eren Güven

slmslmslm

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
845
İsim
slm
Hava soğutmalar daha stabil çalışırlar ve bütçelerine göre hava soğutmalarda sesi engellemek mümkünken sıvı soğutucuda tamamıyla ses engellemesi yapılamaz.
Hava soğutmalar daha stabil çalıştığı için başta sıvı soğutuculara göre daha sıcak çalışıyor gibi gözükürler ama uzun süreli kullanım olduğunda işlemci ısındığında sıvı soğutucunun içerisindeki sıvı da ısınıyor (Isınınca sıvı azalması yaşanabiliyor, yaşandığında yeni sıvı alıp ekstra masraf yapıyorsun veya soğutucuyu değişiyorsun) bu da uzun süreli kullanımda hava soğutucuya göre daha az soğutuyor demek.
Hava soğutmalarda tozlanma durumu olurken sıvı soğutucularda sıvı bitebilir sıvı akması olabilir ekstra tozlanma da olur
Hava soğutmalar daha uygun bütçeye örneğin Thermalright Peerless Assasin gibi bir canavar 240mm'lere kafa tutuyor ve bütçesi sıvı soğutuculardan daha uygun.
Hava soğutmalar anakarta biraz ağırlık yapıyor ama bazı aparatlarla belki buna bir çözüm bulabilirsin sıvı soğutucuda ise fanları üst tarafa takıyorsun (Hava soğutmada üst tarafa ekstra fanlar takıp havayı direkt yukarı verebilme imkanı varken sıvı soğutmada sıcaklık bloğa gidiyor ve hava çıkışını biraz daha azaltıyor)

Hava soğutmalar görsel olarak biraz daha kötü dururken sıvı soğutucular görselde daha çok göze hitap eder

Top Bottom