Sivilceler Geçmiyor Ne Yapmalıyım?

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Reaksiyon skoru
25,884
Beyler 2 3 senedir hep sivilce çıkar birisi gider birisi çıkar ağrılı oluyor bı turlu kurtulamadim evde karantinada daha da çok arttı ne yapmalıyım nasıl geçer elma sirkesi sarımsak felan hepsini denedim bı etkisi olmadı ne yapmalıyım

Beyler 2 3 senedir hep sivilce çıkar birisi gider birisi çıkar ağrılı oluyor bı turlu kurtulamadim evde karantinada daha da çok arttı ne yapmalıyım nasıl geçer elma sirkesi sarımsak felan hepsini denedim bı etkisi olmadı ne yapmalıyım
Denemediysen eğer, zerdeçal ve limon suyunu karıştırıp yüzüne sür.

Bende de 2 senedir var, yapmadığım kalmadı yakında yüzüme zımpara yapıcam, pudra ve limon karışımı dene şimdilerde bende denemeye başladım kurutuyor sivilceleri, ama biraz yakıyor

Tek çare cildiye. Zoretanin isimli hapı 6-7 ay kullandım bebek gibi cildim oldu.
Tabi her ay cildiye doktoruna gidip kan vermen gerekiyor.
Kan değerlerin normalse devam eğer değilse ya ilacı keser ya da dozunu azaltır.
Yan etkileri baya var bir araştır.

Denemediysen eğer, zerdeçal ve limon suyunu karıştırıp yüzüne sür.
Bende de 2 senedir var, yapmadığım kalmadı yakında yüzüme zımpara yapıcam, pudra ve limon karışımı dene şimdilerde bende denemeye başladım kurutuyor sivilceleri, ama biraz yakıyor
Limon suyunu ne zaman sürsem cildim de daha çok çıkıyor 3 tane varsa 10 tane oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Tek çare cildiye. Zoretanin isimli hapı 6-7 ay kullandım bebek gibi cildim oldu.
Tabi her ay cildiye doktoruna gidip kan vermen gerekiyor.
Kan değerlerin normalse devam eğer değilse ya ilacı keser ya da dozunu azaltır.
Yan etkileri baya var bir araştır.
Dostum şu an evdeyim hastaneye felan çıkmam hem yasak hemde tehlikeli

Maske yap

2 ay kullandım tamamen geçti
Kullanırken kesinlikle aşırı yağlı şeyler yeme ve bol bol spor yap

Geçmiyor.

2 ay kullandım tamamen geçti
Kullanırken kesinlikle aşırı yağlı şeyler yeme ve bol bol spor yap
Teşekkürler dostum deneyeceğim

Başka önerisi olan?

Limon suyunu ne zaman sürsem cildim de daha çok çıkıyor 3 tane varsa 10 tane oluyor

Dostum şu an evdeyim hastaneye felan çıkmam hem yasak hemde tehlikeli
Dostum burda yazılanların hepsi geçici emin ol.
Bende birçok şey denedim kullandım ama nafile
Herkesin cildi farklı onun kullandıp geçirdiği şey belki de sende daha çok sivilce yapacak bilemezsin.
Zaten şuan çık git demiyorum.Hayat bir normale dönsün öyle.

Cildinize bu tarz ürünleri sürmenizi tavsiye etmem. Daha önce bende de ciddi şekilde sivilce sorunu vardı ancak bunu İzotretinoin içeren ilaç yardımıyla önledim. Siz siz olun yüzünüze bu tarz ürünleri sürmeyin çünkü siz sivilceyi kurutup, yok edecek sanırken o sivilceleri yayıp, çoğaltmaya neden oluyor. Tavsiyem bir cildiye doktoruna gidip onun tavsiyelerine uymanızdır. Şu an büyük ihtimal gitseniz dahi ilaç vermez krem vs gibi tedavilere yönlendirir ancak kışa doğru(ilacı kullanırken güneşten sakınmak gerek o yüzden) bu tarz ilaçları kullandırabilir.

Dostum burda yazılanların hepsi geçici emin ol.
Bende birçok şey denedim kullandım ama nafile
Herkesin cildi farklı onun kullandıp geçirdiği şey belki de sende daha çok sivilce yapacak bilemezsin.
Zaten şuan çık git demiyorum.Hayat bir normale dönsün öyle.
Peki dostum şu an azaltacak bir önerim varmı maske felan

Cildinize bu tarz ürünleri sürmenizi tavsiye etmem. Daha önce bende de ciddi şekilde sivilce sorunu vardı ancak bunu İzotretinoin içeren ilaç yardımıyla önledim. Siz siz olun yüzünüze bu tarz ürünleri sürmeyin çünkü siz sivilceyi kurutup, yok edecek sanırken o sivilceleri yayıp, çoğaltmaya neden oluyor. Tavsiyem bir cildiye doktoruna gidip onun tavsiyelerine uymanızdır. Şu an büyük ihtimal gitseniz dahi ilaç vermez krem vs gibi tedavilere yönlendirir ancak kışa doğru(ilacı kullanırken güneşten sakınmak gerek o yüzden) bu tarz ilaçları kullandırabilir.
Tamam teşekkürler dostum hayat normale dönsün gideceğim zaten sıkıldım artık

Zaten benim paylaştığım link cildiye doktorunun tavsiyesi üzerindede karma cildler yani herkes kullanabilir demem istiyor maske gözenekleri temizleyerek yeni sivilce oluşumunu engelliyor

Geri