Siyah renklerde kayma

selamlargençler

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
772
2 gündür monitörde bir şey dikkatimi çekti. Koyu renkler ekranda hereket ederken renk biraz arkada iz bırakıyor. Gözümüzün normal algılama kapasitesiyle mi alakalı yoksa monitörde sıkıntı mı var çözemedim. Oyun oynarken de bazen dikkatimi çekiyor ve beni sinir ediyor.
Monitör şu: 24 ASUS VG24VQ FHD 1MS 144HZ
Arabaya bakarken mouse scrollu ile bir tık aşağı kaydırın ve sonra yukarı kaldırın. Renk sizde de aşağı kayıyor mu biraz. Bende arabanın tekerlekleri de bir anlığına siyah oluyormuş gibi gözüküyor. Aynı monitöru kulllanan arkadaşlar sonucu yazarsa sevinirim. Başka marka monitör kullananlar da yazsın tabii ki. Telefonda denedim olmuyor telefonda...
1618017742003.png

Post automatically merged:

mouse scrollu ile kaydırınca daha belirgin oluyor.

Büyük ihtimal ghosting var monitörünüzde, Chrome'dan UFO testi yapın.

değişim mi yaparlar. YEni ürün

yaptım hocam da . Çok bir şey anlayamadım. Sıkıntılı bir durum da gözükmüyor pek.

Asıl olması gereken nasıl onu da bilmiyorum ki. İlk defa bu tarz bir monitör kullanıyorum.

değişim mi yaparlar. YEni ürün

yaptım hocam da . Çok bir şey anlayamadım. Sıkıntılı bir durum da gözükmüyor pek.

Asıl olması gereken nasıl onu da bilmiyorum ki. İlk defa bu tarz bir monitör kullanıyorum.
Monitörden pek anlamam ama konuyu yükseltirseniz yardımcı olacaklardır.
Değişim yaparlar ghosting varsa.

Hocam bazen monitörün kendi içinde bulunan modlarından kaynaklı olabiliyor, kullandığınız modları değiştirerek deneyin birde.

Hocam bazen monitörün kendi içinde bulunan modlarından kaynaklı olabiliyor, kullandığınız modları değiştirerek deneyin birde.
denedim hocam. Hatta ben de sorunu ondan kaynaklı sandım. Ama değil

denedim hocam. Hatta ben de sorunu ondan kaynaklı sandım. Ama değil
Ghosting var, eğer çok rahatsız etmiyorsa iade etmenize gerek yok ve paneliniz VA panel ise bir tık normaldir, ayrıca monitörün ayarlarında overdrive diye özellik varsa kapatmayı deneyin.

Çok bir şey anlayamadım
UFO testi açıkken telefondan monitörün fotoğrafını çeker misiniz?

Ghosting var, eğer çok rahatsız etmiyorsa iade etmenize gerek yok ve paneliniz VA panel ise bir tık normaldir, ayrıca monitörün ayarlarında overdrive diye özellik varsa kapatmayı deneyin.

UFO testi açıkken telefondan monitörün fotoğrafını çeker misiniz?
Overdrive asus monitörlerde Trace free diye geçiyormuş. Biraz kurcaladım ama pek bir şey değişmedi.
Videoda belli olmuyor pek. Araya 2. bir araç girdiği için. Direkt gözle belirgin ama.
Farkına vardıktan sonra çok rahatsız etmeye başladı. Dün İncehesap müşteri hizmetlerini arayıp ürünü iade veya değişim yapmak istediğimi söyledim. Ama kararsızım. 20 gün civarı beklemeye değer mi. Bir de teknik ekip inceledikten sonra bir şey bulamama ihtimali de var. Sıkıntı var ama onlar farkına varır mı ? Bilmiyorum

Sıkıntıyı yeni tespit etti ya, hemen göndermeli miyim eğer değişim veya iade istiyorsam. Ürün ne de olsa 2 yıl garantili. Sistem yeni olduğu için şimdilik 20 gün beklemek de istemiyorum monitör için. Nasıl işliyor bu mevzular bilen biri aydınlatırsa memnun olurum

Son düzenleme:
bende de var aynı sorun, monitörüm imzamdaki. VA panellerde böyle olması normal midir?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,824
Üyeler
190,983
Son üye
c9lykia
Geri