Mrtcandeniz
80+
- Reaksiyon skoru
- 62
Sinerjideki aşırı pahalı, orda bütün ramler pahalı, kesinlikle ordan ram alınmaz. Diğerinde fiyat yok ama 6400/32 daha iyi.İkisi arasında kaldım 4 ram olarak alacağım 128gb biraz gereksiz geliyor ama fiyatlar ortada
6400 tl diğeriSinerjideki aşırı pahalı, orda bütün ramler pahalı, kesinlikle ordan ram alınmaz. Diğerinde fiyat yok ama 6400/32 daha iyi.
genelde yatıyor bilgisayar kullanım amacım oyunNe için kullanacaksınız 2x24 veya 2x32 bakabilirsiniz
Oyun için 32gb yeter ama w12 vs. Derken 48gb fazlasıyla yetecektir sk hynix a-die çipe sahip6400 tl diğeri
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
genelde yatıyor bilgisayar kullanım amacım oyun
Quad kit yapacaksan mhz önemsiz zaten fiyatlarda aşırı saçma geliyorİkisi arasında kaldım 4 ram olarak alacağım 128gb biraz gereksiz geliyor ama fiyatlar ortada
İşlemcim intel değil ama zaten gskill trident de intel öneriyor aylardır amd ile kullanan arkadaşlarım var ve şikayetçi değillerOyun için 32gb yeter ama w12 vs. Derken 48gb fazlasıyla yetecektir sk hynix a-die çipe sahip
İşlemci intelse
Amd ise![]()
KLEVV Cras V RGB 48GB (2x24GB) 7200MHz CL34 INTEL XMP 3.0 – AMD EXPO DDR5 Heatsink Obsidian Black Ram (KD5KGUD80-72B340G) – 2 Yıl Birebir Değişim Garantili
Çarpıcı hızlar sunan yeni CRAS V RGB çığır açan performans ve aşırı hız aşırtma potansiyeli için tasarlanmıştır.www.gaming.gen.tr
![]()
KLEVV Cras V RGB 48GB 6400MHz Ram
Çarpıcı hızlar sunan yeni CRAS V RGB çığır açan performans ve aşırı hız aşırtma potansiyeli için tasarlanmıştır.www.gaming.gen.tr
İkiside expo ve xmp destekliyor ama amd 7400mhz stabil çalışmıyor diyorlardı düşürünce de stabilizasyon sorunları oluşabiliyormuş o yüzden 6400mhz olan amd için daha mantıklı olurİşlemcim intel değil ama zaten gskill trident de intel öneriyor aylardır amd ile kullanan arkadaşlarım var ve şikayetçi değiller
Quad kullanıcağını görmemişim, 64gb quad yaparsan 2x32 den daha düşük verim alırsın. Neden böyle bir şey tercih ettin?6400 tl diğeri
genelde yatıyor bilgisayar kullanım amacım oyun
Evet AMD de 6400 üzeri stabilite gidiyor, 6400 bile sık sık sorun çıkarabiliyor tabi anakartına da bakar sorunsuz kullanan da çok.İkiside expo ve xmp destekliyor ama amd 7400mhz stabil çalışmıyor diyorlardı düşürünce de stabilizasyon sorunları oluşabiliyormuş o yüzden 6400mhz olan amd için daha mantıklı olur
Gskill de expo olmadığı için stok 4800 mhz de çalışır 6400mhzlere çıkmaz
Hynix a-die çipe sahip 64gb fiyat olarakta baya uygunmuş direkt bu alınmalıQuad kullanıcağını görmemişim, 64gb quad yaparsan 2x32 den daha düşük verim alırsın. Neden böyle bir şey tercih ettin?
Şuna bakmanı tavsiye ederim, 7 bin, RGB li ve 2x32 6400/32
GOODRAM 64GB (2x32GB) IRDM RGB 6400Mhz CL32 DDR5 Siyah Dual Kit Ram
IRG-64D5L32-64GDC - GOODRAM 64GB (2x32GB) IRDM RGB 6400Mhz CL32 DDR5 Siyah Dual Kit Rampckolik.com.tr
Evet AMD de 6400 üzeri stabilite gidiyor, 6400 bile sık sık sorun çıkarabiliyor tabi anakartına da bakar sorunsuz kullanan da çok.
Yani şuan da 6000 kullanıyorum ama cl değerlerinin çok önemli olduğunu söyledikleriİkiside expo ve xmp destekliyor ama amd 7400mhz stabil çalışmıyor diyorlardı düşürünce de stabilizasyon sorunları oluşabiliyormuş o yüzden 6400mhz olan amd için daha mantıklı olur
Gskill de expo olmadığı için stok 4800 mhz de çalışır 6400mhzlere çıkmaz
2x(2x16) olarak düşünüyorumgelecege yonelik kaygin varsa 96gb dual kit al. 4 lu kit verimli olmaz. ben 4x16 kullaniyorum keske paraya kiyip 2x32 alsaydim diyorum
hem oyun hemde gelecek icin kapasite olsun quad kit olmasin sen bi 5-6k daha fazla ver basin agrimasin