Strangee_
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 3
- İsim
- Burak
Dediğim gibi üniversite okuyup memur olmaktansa babanın yanında çalışman kat kat daha iyi ama açıktan mezun olmak artık zor eskisi gibi kolay değil ve 18 yaşından küçüksen toplam 8 dönem okumadan 4 yıla tekamül ediyor mezun olamazsn. Eğer paran varsa dediğim hayalet okulları düşünmen çok mantıklı olacaktır. Hem kafan rahat olur sınavları takmazsın hem de işine odaklanırsın.Çok sağolun yorumunuz için hocam sizinle özel konuşmak isterim
Herkese ayrı ayrı uzun uzun anlatmaktan yoruldum ancak yine anlatayım
Babam çok çalışkan eliyle tırnağıyla kazıya kazıya bu hale getirdi işini işi güzel
aylık 250 300 çok çok rahat kazanıyor ama dediğim gibi ağır işi
Bir de hocam ben nasıl açığa geçebilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Babam is sahibi atolyesi var bende 2 yazdir (1.yaz azdi) tatillerde bayramlarda seyranlarda gidiyorum calismaya yanina iside ogreniyorumBabamin iside guzel kendisi 2 yildri bazen sakayla karisik bazen ciddi ciddi birak yanima gel is cok diyor ki öyle yani aciga gecmek daha mantikli dogrusu benim okumaya götüm yok birazda kacmak icin gidiyorum ama isten yorulmam
Açığa geçme konusu şuan bayağı kısıtlandı.
Sınıf tekrarına kalmak
İkamet değişikliği yüzünden okuyabileceğin aynı tür okul bulamamak(köy gibi bir yere taşınıp meslek lisesi bulamamak gibi)
Ortaokuldan mezun olup hiçbir liseye kayıt yaptırmamak
Yurtdışında olanlar ya da hafızlık eğitimi alanlar
3 yıllık lisansı olan sporcular
Deprem bölgesinde ikamet etme
Sadece bu nedenlerle açığa geçebiliyorsun. Herhangi birini kendine uydurursan geçebilirsin ama bazı maddeler halk eğitim merkezlerimin insafına kalıyor. Öznel oldukları için.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Lise diploması kesinlikle alınmalı ama dediğim gibi nerden olduğu aşırı iyi olmadığı sürece farketmiyor. Ben yüzde 3 e girip hatrı sayılır bir liseye gittim fakat eğitim açısından memnun olmadığım için açığa geçtim derece yapmama rağmen