Tamamda ondan önce bölme işlemi var2' yi paranteze dağıtabilirsin. Bu durumda 8/8 çıkıyor
Pardon görmedim ünlemiCevap 8 (!)
Bende ilk başta 1 dedim de sonradan düzelltim. 6.Sınıf konusu zaten çok zorlamaya gerek yok.Doğru. 16 oluyor bende ilk bakışta 16 demiştim lakin kesire dökünce ortalıık bi tık karıştı kalem kağıt falan
16 cevap.
işlem önceliği soldan sağa doğrudur o yüzden ilk bölme yapılrı.1 de olabilir cevap. 2+2 4. 4 olunca parantez gider. Görünmeyen şey çarpmadır. 4.2 8 eder. geriye de 8/8' den 1 kalır. Ama ilk yapışımda 16 buldum
parantez olmadığı zaman soldan sağa yapılır. 6.sınıf konusu bu1 de olabilir cevap. 2+2 4. 4 olunca parantez gider. Görünmeyen şey çarpmadır. 4.2 8 eder. geriye de 8/8' den 1 kalır. Ama ilk yapışımda 16 buldum
Soruda x yok yalnız.Yav uğraşmayacam seninle al işte hesap makinesi de mi yanlış biliyor
Alıntıyı görüntüle
Orası çarpma işlemi hesap makinesinde x koymadan yazılmadığı için yazdım zaten aynı şeySoruda x yok yalnız.
Parantez içi ile çarpma ve bölme aynı önceliktedir.İlk önce 8 bölü 2 yapılır daha sonra 2 artı 2 sonra 2si çarpılır.Önce parantez içi yapılır sonra diğer işlem
2+2=4
8:2=4
4x4=16