Neler Yeni

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
açık zaten ortalama zekaya sahip biri çok rahat anlayabilir he anlamıyorsanda bunun için imamlar veya dini konuda usta kişiler açıklıyor
Bu dediğine sen inandın mı gerçekten? Yazık.

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Herkesin şartları bir mi? Ne dediğimi bile daha anlamamışsın. Herkesin elinin altında internet, telefon yok. Çok sade düşünüyorsun. Kabilede yaşayan insanlar? Teknolojiden uzak insanlar? Ek olarak küçüklükten beri bir çocuğun beynini nasıl yıkarsan, o çocuk büyüdüğünde ona inanır. Ailen doğduğundan beri kafana Hinduizm'i aşılasaydı emin ol şuan Hindu idin. Öyle "araştırarak öğrensin" diye bir şey yok. Bu bir piyango, ve İslam piyangosunda doğmayanlar sonsuz güç ve şefkat sahibi Allah'ın yarattığı Cehennem'de sonsuza kadar yanıcaklar.
Afrika da hayatta kalmak yerine araştırarak bulabilirdi.
Bunu da ciddiye alacak çıkar (!) Kimlerle tartıştığımız belli.

LahmatsuDcr

80+ Silver
açık zaten ortalama zekaya sahip biri çok rahat anlayabilir he anlamıyorsanda bunun için imamlar veya dini konuda usta kişiler açıklıyor
Fakat anlaması zor ve yorumlanması gereken ayetlerin olduğunu söyledi arkadaş ona cevap verdim ben. Konunun öncesini de takip ederseniz sevinirim.

Impe

80+ Silver
Afrika da hayatta kalmak yerine araştırarak bulabilirdi.
knk böyle saçma şey mi olur biri imaknın var bulabilirsin birinde zorlu doğa şartları cidden saçmalıyorsunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fakat anlaması zor ve yorumlanması gereken ayetlerin olduğunu söyledi arkadaş ona cevap verdim ben. Konunun öncesini de takip ederseniz sevinirim.
knk 160 cevap çok fazla

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,309
İsim
Yiğit Aralim
knk böyle saçma şey mi olur biri imaknın var bulabilirsin birinde zorlu doğa şartları cidden saçmalıyorsunuz

knk 160 cevap çok fazla
Ne alaka? Her insan aynı şartlar altında mı yaşıyor? Gene dönüp dolaşıp haksız çıkıyorsun ama farkında değilsin, henüz.

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1

knk 160 cevap çok fazla
Ya kuranı tam anlamıyla okudun mu Türkiye de yaşayıp müslümanım ben diye gezen %99 kesim ya Arapça okuyor ya da onu da okumuyor sen bu dediğine inanıyor musun cidden ?

Impe

80+ Silver
Ya kuranı tam anlamıyla okudun mu Türkiye de yaşayıp müslümanım ben diye gezen %99 kesim ya Arapça okuyor ya da onu da okumuyor sen bu dediğine inanıyor musun cidden ?
tamamını okumadım ama yasini ve bakarayı türkçe mealiyle okudum arapça olarakda tamamen okudum

Bir kere de evrim konusunu dine çekmeyin be arkadaş, yeter yahu...
otomatik gidiyor knk xd

Harmanyos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
25
İsim
Harmonyos
Uygunsuz dil
Sizce her şey tesadüfen olmuş olabilir aklımız almıyor ama ilk insan kalıntıları afrika kıtasından çıktı deniliyor o zaman bütün dünya zenci olmazmıydı yada dinler hakkında konuşalım örnegin hristsiyanlık avrupada yaygın İslam ise yakın asya ve ortadogu,afrika da yaygın uzak asyada hiç bilmedigimiz dandirik dinler hakim dünyada müslüman sayısı 1.5 milyar yani geri kalan insanlar yanıcak mı şimdi ? veya cin ismi arap mitolojisinde geçiyor,zerdüşlükte 5 vakit namaz var, bu seferde toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ama tek anlamadıgım nasıl her şey tesadüfen oluyor ? Eskiden mono dinlere inanılmıyordu genellikle duoalizm inanılırdı şimdi ise mono dinler inanılıyor acaba kıyamet'e mi yakınlaşıyoruz ? küçücük beynimizle birşeyler ögrenmeye çalışıyoruz belkide bizden daha gelişmiş insanlar var? yada başka galaksilerde farklı tesadüf dedigimiz canlılar var.düşünceleriniz neler ?
Bence Olamaz İnsan Organları Var Birbirine Karışmıyor AkılAlmaz gibi Kur'an Da Yazdığına Göre İnsan 3 Karanlık Yaratılıyor Tıp'da Buna Benzer bir şey Açıklamıştı ALLAH Olmasaydı İlk İnsan Nasıl Olmuşmuştu Oluştu diyelim Nasıl Karnını doyurdu veya nasıl hayatta kaldı Pis ateistler bos bos konuşuyor işte eğer böyle şeylere merakliysan Sözler köşkü var o kanala göz atabilirsin

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Kuranda ayetlerin apaçık olduğu da yazıyor. Ayetler bu kadar açıksa neden anlaması zor ayetler var? Zekası yetmeyen biri Kuran'ı anlayamaz mı? Dini konulara girmeyeceğim diyorum ama nafile.
Yine Kuranda insanı insan yapan ve dini yükümlülükler yükleyen özelliklerden biri akıl olarak belirtilmiştir. Akli sorunları olan birine veya bir çocuğa dini zorunlulukların işlememesinin sebebi de budur. Ve yine Kuranda insanın aklını kullanması istenmiştir. Ben öyle üst düzey akıllı zeki bir insan değilim ama düşünüp anlayabildim. Ha sen de düşünüp benimle aynı sonuca varmadın bu hiçbir şeyi belirlemez. Şu sözü de bırakmadan geçmeyeyim ki iş saçma bir din kavgasına varmasın. "İnanç ve bilim karşı karşıya geldiğinde her zaman inanç kazanır" bu bir gerçek sebebiyse insanın düşünme şekli. Bir de benim gibiler var inanç ve bilimi örtüştürür. Kısacası inanmayana saygım sonsuz ve bunun bir aması yok. Herkes aynı düşünce yapısına sahip olmak zorunda değil.

Top Bottom