Neler Yeni

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

Impe

80+ Silver
İslam piyangosunda doğanlar yanmıcak geri kalanlar yancak brom :D Şimdi hiç bana çıkıp "araştırarak öğrenebilir" falan demeyin. Öyle bir şey yok. Eğer Hindistan'da doğsanız Hindu, Çin'de doğsanız belki Budist, belki Ateist, Senegal'de doğsanız Müslüman vs. olucaktınız büyük ihtimal. Yani sizin anlıyacağınız "araştırarak öğrenebilir" diye bir şey yok. Hangi piyangoda doğarsan o dine mensup olursun (genel olarak) o yüzden kimse gelip de boş boş konuşmasın. Lüzumu yok.
neden çinde doğup müslüman olan yok mu var araştırarak olunabilir

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
İslama göre Hz Ademin neden bir babası olsun ki gerek var mı her şeyi yoktan yaratabilen bir tanrı neden buna gerek duysun.
Her şeyi yoktan yaratabilen tanrı neden seni bir anadan doğurttuysa o sebepten sanırım. Bizim anlayabileceğimiz örnekler vermiş dikkat ettiysen peygamberler meleklerden değil insanlardan seçilmiş. Yine aynı sebep. İnsan örneğini hayatta görmediği şeye kolay kolay inanmıyor.

Impe

80+ Silver
Eğer Çinlilerin inandığı din doğruysa ve onların tanrısı sana araştırarak bulabilirdin sana bir beyin verdim dese ?
bir şey demem araştırım doğruysa olurum ben araştırdım islamı doğru buldum

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
İnanmıyorsan bizim sorunumuz değil. İlk zamanlardan insanların çürümemiş cesetleri var bizim gibi ama istediğin gibi dinim islama inanmayabilirsin. Bu gerçek olan Hz. Adem babamızın ilk insan olduğu gerçeğini asla değiştirmeyecek.
senin yazdığın ile cevapladığın mesajın ne alakası var :D ?

• Beğen
Reaksiyonlar: PROZ

LahmatsuDcr

80+ Silver
Dostum Kuran bir dizi örtülü anlamlar topluluğudur. Açıkça anlamlandırılabilen ayetler olduğu gibi üstüne düşünmek gereken ve herkesin farklı çıkarımlar yapacağı soyut ayetler de vardır.
Kuranda ayetlerin apaçık olduğu da yazıyor. Ayetler bu kadar açıksa neden anlaması zor ayetler var? Zekası yetmeyen biri Kuran'ı anlayamaz mı? Dini konulara girmeyeceğim diyorum ama nafile.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Eğer Çinlilerin inandığı din doğruysa ve onların tanrısı sana araştırarak bulabilirdin sana bir beyin verdim dese ?
Herkesin şartları bir mi? Ne dediğimi bile daha anlamamışsın. Herkesin elinin altında internet, telefon yok. Çok sade düşünüyorsun. Kabilede yaşayan insanlar? Teknolojiden uzak insanlar? Ek olarak küçüklükten beri bir çocuğun beynini nasıl yıkarsan, o çocuk büyüdüğünde ona inanır. Ailen doğduğundan beri kafana Hinduizm'i aşılasaydı emin ol şuan Hindu idin. Öyle "araştırarak öğrensin" diye bir şey yok. Bu bir piyango, ve İslam piyangosunda doğmayanlar sonsuz güç ve şefkat sahibi Allah'ın yarattığı Cehennem'de sonsuza kadar yanıcaklar.

Impe

80+ Silver
Kuranda ayetlerin apaçık olduğu da yazıyor. Ayetler bu kadar açıksa neden anlaması zor ayetler var? Zekası yetmeyen biri Kuran'ı anlayamaz mı? Dini konulara girmeyeceğim diyorum ama nafile.
açık zaten ortalama zekaya sahip biri çok rahat anlayabilir he anlamıyorsanda bunun için imamlar veya dini konuda usta kişiler açıklıyor

Top Bottom