Neler Yeni

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Ben evrime farklı açıdan bakıyorum, maymundan gelmek değilde yıllar geçtikçe insan ırkının genetiğinin değişmesidir bence evrim.
ilk insan nasıl oluyor peki bu durumda?

• Kızgın
Reaksiyonlar: PROZ

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
İlk insan diye bir şey yok dünyaya direkt insan olarak inmedik. Bunu konu boyunca tartıştık.
"maymundan gelmek değilde yıllar geçtikçe insan ırkının genetiğinin değişmesidir bence evrim" önermesine yönelttim ben o soruyu. ilk insan nasıl oldu da sonradan evrildi diye. öyle ortaya atılmış bir soru değildi.

LuckyMan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Recep
  • Beğen
Reaksiyonlar: PROZ

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Evrim teorisi kanıtlanmış bir gerçektir ve sanıldığının aksine Kur'an la çelişmez aksine örtüştürülebilir. Evrim denilen şey adaptasyon ve mutasyonun birleşmesi ve binyıllarca devam etmesi sonucu oluşan bir gerçektir. Homo erectus gelişerek ve uyum sağlayarak Homo sapien e dönüşmüştür. Bunu kutup ayılarının nesli gibi düşünebilirsin. Kutupta yaşayan boz ayılar arasından albino bir ayı doğar ve zamanla ürer. Ortam şartları gereği albino doğan ayı daha kolay avlanabilir ve daha az görülürdü bu sebeple zamanla albino olan ayıların sayısı arttıkça boz ayılarınki azalır çünkü boz ayılar beyazın içinde oldukça rahat görülebilirler.

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Bence var. Ama öyle maymundan geldik falan şeklinde değil. İlk insanlar artık her nasıl ortaya çıktıysa onlardan sonra yavaş yavaş adaptasyon ve mutasyonlarlar insanlar günümüzdeki hâlini aldı. İslam inancına göre ilk insan Adem'di ve eşiyle birlikte aynı batından olmayan yani aynı seferde doğmayan çocukları arasında nikah kıydı. Onlar da üreye üreye kalıtsal hastalıklar, mutasyonlar vb. ortaya çıktı diye düşünüyorum. O maymun olayı bana çok matıklı gelmiyor.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Evrim teorisi kanıtlanmış bir gerçektir ve sanıldığının aksine Kur'an la çelişmez aksine örtüştürülebilir. Evrim denilen şey adaptasyon ve mutasyonun birleşmesi ve binyıllarca devam etmesi sonucu oluşan bir gerçektir. Homo erectus gelişerek ve uyum sağlayarak Homo sapien e dönüşmüştür. Bunu kutup ayılarının nesli gibi düşünebilirsin. Kutupta yaşayan boz ayılar arasından albino bir ayı doğar ve zamanla ürer. Ortam şartları gereği albino doğan ayı daha kolay avlanabilir ve daha az görülürdü bu sebeple zamanla albino olan ayıların sayısı arttıkça boz ayılarınki azalır çünkü boz ayılar beyazın içinde oldukça rahat görülebilirler.
Kurana göre ilk insan çamurdan oldu. :ROFLMAO: Baya örtüşüyorlar ha!

alpidogan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Alperen Doğan
Kurana göre ilk insan çamurdan oldu. :ROFLMAO: Baya örtüşüyorlar ha!
Dostum Kuran bir dizi örtülü anlamlar topluluğudur. Açıkça anlamlandırılabilen ayetler olduğu gibi üstüne düşünmek gereken ve herkesin farklı çıkarımlar yapacağı soyut ayetler de vardır.

snowfoxstache

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,035
İsim
mert
Evrim bir gerçek, ama insanoğlunun maymundan gelmesi saçma.
İlk insanların yaşam tarzları, hayatları tamamen farklıydı. Biz onlardan bugüne geldik. Ateş yakmayı, yemek pişirmeyi, aile yapısını öğrene öğrene Evrim geçirdik aslında. Kimse maymundan gelmedi tabii ki, fakat ilk insanlarla da pek benzer olmadığımız gerçek :)
maymundan değil maymunlarla ortak atadan geliyoruz.

Top Bottom