Evet, halk arasında teori kelimesi yanlış kullanılıyor.Teori yanlış kullanılan bir kelime mesela simülasyon teorisi derken bu gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamamı hayır yani yanlış kullanılıyor.
Evet, halk arasında teori kelimesi yanlış kullanılıyor.Teori yanlış kullanılan bir kelime mesela simülasyon teorisi derken bu gözlem ve deneyler baz alınarak yapılan bir açıklamamı hayır yani yanlış kullanılıyor.
Normalde hiç din tartışmasına girmeyecektim ama konuyu direkt dine çektiler. Bende cevap verme zorunluluğu hissettim.Kanka, din tartışmasını başka yerde yapın lütfen. Bu konu içinde hoş olmuyor.
ilk insan nasıl oluyor peki bu durumda?Ben evrime farklı açıdan bakıyorum, maymundan gelmek değilde yıllar geçtikçe insan ırkının genetiğinin değişmesidir bence evrim.
Hocam ben müslümanım sadece insan ırkının asırlar geçtikçe değiştiğini düşünüyorum.ilk insan nasıl oluyor peki bu durumda?
İlk insan diye bir şey yok dünyaya direkt insan olarak inmedik. Bunu konu boyunca tartıştık.ilk insan nasıl oluyor peki bu durumda?
Galiba orada insan diyebileceğimiz ilk canlıdan bahsetmiş arkadaş.İlk insan diye bir şey yok dünyaya direkt insan olarak inmedik konu boyunca bunu tartıştık.
"maymundan gelmek değilde yıllar geçtikçe insan ırkının genetiğinin değişmesidir bence evrim" önermesine yönelttim ben o soruyu. ilk insan nasıl oldu da sonradan evrildi diye. öyle ortaya atılmış bir soru değildi.İlk insan diye bir şey yok dünyaya direkt insan olarak inmedik. Bunu konu boyunca tartıştık.
Konu başka yere gider ama Darwin'in 162 yıl önce bahsettiği bir şey hakkında hala insanlar tartışıyor gerçek mi diye. Hala araştırılıyor... Ben tartışmadan çekiliyorum. Sen kazanmış ol.O zaman olabilir de olmayabilir de demezdiniz.
Alıntıyı görüntüle
Okudum, biraz yanlış konuşmuşsunuz.
Kurana göre ilk insan çamurdan oldu. Baya örtüşüyorlar ha!Evrim teorisi kanıtlanmış bir gerçektir ve sanıldığının aksine Kur'an la çelişmez aksine örtüştürülebilir. Evrim denilen şey adaptasyon ve mutasyonun birleşmesi ve binyıllarca devam etmesi sonucu oluşan bir gerçektir. Homo erectus gelişerek ve uyum sağlayarak Homo sapien e dönüşmüştür. Bunu kutup ayılarının nesli gibi düşünebilirsin. Kutupta yaşayan boz ayılar arasından albino bir ayı doğar ve zamanla ürer. Ortam şartları gereği albino doğan ayı daha kolay avlanabilir ve daha az görülürdü bu sebeple zamanla albino olan ayıların sayısı arttıkça boz ayılarınki azalır çünkü boz ayılar beyazın içinde oldukça rahat görülebilirler.
Dostum Kuran bir dizi örtülü anlamlar topluluğudur. Açıkça anlamlandırılabilen ayetler olduğu gibi üstüne düşünmek gereken ve herkesin farklı çıkarımlar yapacağı soyut ayetler de vardır.Kurana göre ilk insan çamurdan oldu. Baya örtüşüyorlar ha!
maymundan değil maymunlarla ortak atadan geliyoruz.Evrim bir gerçek, ama insanoğlunun maymundan gelmesi saçma.
İlk insanların yaşam tarzları, hayatları tamamen farklıydı. Biz onlardan bugüne geldik. Ateş yakmayı, yemek pişirmeyi, aile yapısını öğrene öğrene Evrim geçirdik aslında. Kimse maymundan gelmedi tabii ki, fakat ilk insanlarla da pek benzer olmadığımız gerçek