Neler Yeni

Sizce Evrim Teorisi Olabilir Mi ?

LahmatsuDcr

80+ Silver
Biz daha sorgulayacak makamda değiliz.
Sorgulamanın makamı yoktur. Kuran'ın ilk emri "OKU!" ama buna rağmen insanlarımız okumaktan ve sorgulamaktan korkuyorlar. İnsanların gözü açılmasın diye Kuran'ın Türkçe okunmaması gerektiği söyleyen hocalardan kurtulun da okuyun Türkçesini. Paşa boşuna çevirtmedi.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok teşekkürler kafamda bazı sorular kalmıştı bu video ile hepsi gitti (!)
Bir izleseydin önce, ön yargılı olmayın bu kadar. 2-3 soru sorup cevap aramak sizi cehenneme götürmez.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Yemin ederim her evrim konusunu nasıl dine bağlıyorsunuz, şaşıyorum.
Sizce her şey tesadüfen olmuş
Evrim her şeyin tesadüfen oluştuğunu iddia etmez.
ilk insan kalıntıları afrika kıtasından çıktı deniliyor o zaman bütün dünya zenci olmazmıydı
Evrimin tanımını yanlış biliyorsunuz büyük ihtimalle.
her şey tesadüfen oluyor ?
hayır. Her şey tesadüf değil.

Diğer yazılarının ise Evrim'le alakası yok.

Sllent

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Sizce her şey tesadüfen olmuş olabilir aklımız almıyor ama ilk insan kalıntıları afrika kıtasından çıktı deniliyor o zaman bütün dünya zenci olmazmıydı yada dinler hakkında konuşalım örnegin hristsiyanlık avrupada yaygın İslam ise yakın asya ve ortadogu,afrika da yaygın uzak asyada hiç bilmedigimiz dandirik dinler hakim dünyada müslüman sayısı 1.5 milyar yani geri kalan insanlar yanıcak mı şimdi ? veya cin ismi arap mitolojisinde geçiyor,zerdüşlükte 5 vakit namaz var, bu seferde toplama din dedigimiz kavram çıkıyor ama tek anlamadıgım nasıl her şey tesadüfen oluyor ? Eskiden mono dinlere inanılmıyordu genellikle duoalizm inanılırdı şimdi ise mono dinler inanılıyor acaba kıyamet'e mi yakınlaşıyoruz ? küçücük beynimizle birşeyler ögrenmeye çalışıyoruz belkide bizden daha gelişmiş insanlar var? yada başka galaksilerde farklı tesadüf dedigimiz canlılar var.düşünceleriniz neler ?
Belki ten rengi adaptasyonsa yani siyahi insanlar soğuk veya sıcak iklimlerde zamanla rengini açtıysa?

LuckyMan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Recep
Adı üstünde teori, olabilir de olmayabilir de. Bana göre bu sadece teoride kalacak. Balık, timsah olmuş. Timsah, maymun olmuş. Maymun da insan olmuş. Özeti bu. Eğer ki günümüzde evrim teorisine göre uygun ara formu görebilseydik- örneğin kuyruğu olmayan timsah gibi- ya da geçmişte bunun olduğuna dair bir örnek o zaman bilim çalışmaları ilerleyebilirdi. Daha net bir sonuca ulaşabilirdi tahminimce. Belki de yüzlerce yıl sonra bi sonuç çıkabilir. Sonucu bulmayı bilim adamlarına bırakmak lazım.
Eğer ben bulayım sonucu diyorsan bilim adamı olmak hedefin olabilir.

@Yusuf Yıldırım
Nacizane bir tavsiye kafanın karışık olması ile alakalı..
Bu süreçlerden çoğu kişi geçiyor. Bir konuyu araştırırken tam araştırmanı yapıp sonuca ulaşmaya çalış. Bir diğerine geçme. Araştırmak zaten Kur'an da bize verilen görevlerden biridir. Araştır sorgula, insan hayatında bazı şeyleri gördükçe, deneyim kazandıkça hepsini olmasa da bazı şeylerin neden emredildiğini, yazıldığını, yasaklandığını (haram kılındığını), anlıyor. O gün geldiğinde kafandaki tüm sorular gidiyor.
Tüm bunları yaparken zamanın hızla aktığını unutma. Araştırma süresine günlük belli bir süre koy ki, hayattan geri kalma. İyi günler.

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
İslam ise yakın asya ve ortadogu,afrika da yaygın uzak asyada hiç bilmedigimiz dandirik dinler hakim dünyada müslüman sayısı 1.5 milyar yani geri kalan insanlar yanıcak mı şimdi ?
İslam piyangosunda doğanlar yanmıcak geri kalanlar yancak brom :D Şimdi hiç bana çıkıp "araştırarak öğrenebilir" falan demeyin. Öyle bir şey yok. Eğer Hindistan'da doğsanız Hindu, Çin'de doğsanız belki Budist, belki Ateist, Senegal'de doğsanız Müslüman vs. olucaktınız büyük ihtimal. Yani sizin anlıyacağınız "araştırarak öğrenebilir" diye bir şey yok. Hangi piyangoda doğarsan o dine mensup olursun (genel olarak) o yüzden kimse gelip de boş boş konuşmasın. Lüzumu yok.

İlk İnsan Hz. Adem (a.s.)'den ve Hz. Meryem (a.s.)'den geldi Kuran-ı Kerim okursanız öğrenebilirsiniz.
Bu doğru ama maymundan gelmiş olmamız saçma (geldik demiyorum öyle düşünülmesi saçma) ama evrim var mesela 1000 yıl önceki insanlar la bizim yaşam şartlarımız aynı olmadığı için onların derisi daha kalın olabilir ve biz evrimleşe evrimleşe derimiz incelmiş olabilir

LahmatsuDcr

80+ Silver
Evrimin tanımını yanlış biliyorsunuz büyük ihtimalle.
Bence de haklısınız. Evrimle ilgili araştırma yapmadan önce adaptasyon, mutasyon, modifikasyon, doğal seçilim gibi temel kavramlar öğrenilmeli. Evrim ağacı kanalında bununla ilgili bir video bile var. Nereden sorgulanmaya başlamasını bilinmediği zaman bazı kanallardaki temeli yanlış bilgiler çok kolay bir şekilde beyne işleyebiliyor.

42877

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Bu doğru ama maymundan gelmiş olmamız saçma (geldik demiyorum öyle düşünülmesi saçma) ama evrim var mesela 1000 yıl önceki insanlar la bizim yaşam şartlarımız aynı olmadığı için onların derisi daha kalın olabilir ve biz evrimleşe evrimleşe derimiz incelmiş olabilir
Evrim maymundan geliyoruz demez, maymunların en yakın akrabamız olduğunu söyler.

El-Bâbin_Şubin

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İnsan ve maymun biyolojik olarak çok benzer bir yapıda.

LahmatsuDcr

80+ Silver
Bu doğru ama maymundan gelmiş olmamız saçma (geldik demiyorum öyle düşünülmesi saçma) ama evrim var mesela 1000 yıl önceki insanlar la bizim yaşam.
Aynen, "bu maymundan geldik" lafı da araştırmaya korkan milletimizin klasik bir sözüdür.

Top Bottom